Kertokaapa hyvän lihamurekkeen/lihapullien ohje johon EI tule sipulikeittopussia.
Kommentit (8)
Eli sekoita korppujauho kermaviiliin ja siihen sitten jauheliha, sipulisilppu, suola, pippuri ja kananmunat.
sipulin sijaan puolikkaan purjon valkoisen osan silpuuna, hyvää tulee. Joko ei yhtään korppujauhoja, tai liotan pari palaa vaaleaa leipää, joista reunat on leikattu pois, maidossa tai vissyssä. Tule pehmeitä ja hyviä pullia.
Sipulikeittopussit voi ihan kaikessa rauhassa unohtaa.
mukavasti makua. Mutta koko purkkian ei kannata 400 g jauhelihasatsiin panna, tulee liian löysää (tai joudut panemaan aika hervottomasti korppujauhoja). Ja munia ei kannata silti unohtaa, pelkkä kermaviili ei sido taikinaa vaan pullat murenevat.
-2-
on perinteiset lihapullat. Muuten sama ohje suurinpiirtein kun tässä jo olikin.
Sika-nautajauhelihaa tai ainakin naudanpaisti ja possunjauhelihaa, tulee paljon pehmeämpiä kuin paistijauhelihasta.
lorautan jauhelihan joukkoon vähän kermaa ja sekoitan siihen mausteita (suola, pippuri, oregano) että innostukseni mukaan ehkä jotain näistä: sipulisilppua, valkosipulia, paprikasilppua, fetamurua. Paistan.
(En käytä korppujauhoa ollenkaan. Lihapullista tulee vähän tiiviimpiä, mutta minun mielestäni parempia. Ja mikä yllättävää: lihapullat pysyvät paistettaessa oikein hyvin kasassa!)
Joo, koko purkki kermaviiliä on liikaa 400g taikinaan. En huomannut laittaa määrää. Eli minä teen aina pullia 700-900g jauhelihamäärästä.
Itse teen myös suunnilleen kuten edelläkirjoittaneetkin tekevät, mutta korppujauhot tulee yleensä korvattua kaurahiutaleilla (korppujauhoja meillä ei yleensä ole).
Ihan tavallinen lihapullaohje tässä:
- 400 g naudan jauhelihaa tai jos kolesteroliarvot antaa myöden niin sikanautaa, siitä saa mehevyyttä.
- 1 sipuli silputtuna
- kaksi kukkuraruokalusikallista korppujauhoja
- 1 muna
- 1 ruokalusikallinen persiljaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl currya
- 1 tl suolaa
Sekoita, anna seistä hetki ja muotoile pulliksi.