Paastosokeri koholla, uskallanko aloittaa karppauksen?
SOkeri oli 6,2 eli just rajoilla. Onko kellään kokemusta mitä karppaus tekee sokereille? Haluaisin kokeilla karppausta, lähinnä south beach diettiä.
Kaikki neuvot ja vinkit mieluusti otan vastaan! :)
Kommentit (24)
älä vain jätä pois täysjyväviljoja ja leseitä, sillä ne tasaavat verensokeria ja ovat diabeetikoille elintärkeitä!
hiilareita saa kaikista kasviksista ja hedelmistä, maitotuotteista (vaikka ovatkin hyviä proteiiininlähteitä). Ihmisen pitää saada energiansa kaikista kolmesta lähteestä: hiilareista, rasvasta ja proteiinista.
Eli puhut SELVÄSTI 2tyypin diabeteksesta!
Mun kohdallanihan tuo ei olisi mitenkään mahdollista!!
T: 1tyypin diabeetikko
Eikö ketäään tiesä? No, millaisia ruokavalioit te noudatatte joilla on sokerit olleet koholla?
t. ap
kyllähän antti heikkilä ainakin suosittelee karppausta nimenomaan diabeteksen hoitoon! luepa hänen sivujaan.
Itsellä ei kyllä kokemusta asiasta..
ja todennäköisesti normalisoi sokeriarvosikin.
Hä aloitti karppauksen, ja sokerit lopettivat saman tien heittelemisen.
Tältä pohjalta ja lukemani perusteella siis sanoisin, että aloita ihmeessä!
Olennaistahan tässä on siis se, että et sokeria syömällä nostamalla nosta verensokereitasi. Silloin ei myöskään insuliinin tarvitse ryöpsähdellä sitä laskemaan, verensokeri ei romahda ja kaikki on sitä myöten tasaisempaa.
hoitavan lääkärisi tai ravintoterapeutin kanssa.
Luen itse parhaillaan kirjaa diabeetikon ravitsemuksesta, ja kyllä sen perusteella nimenomaan täysjyvätuotteiden käyttö on ensiarvoisen tärkeää diabeetikolle, sillä niiden kuitu tasaa verensokerien heittelemistä parhaiten - rasva tai proteiini ei sitä tee, eikä kasviksista ja hedelmistä yksin saa kuitua riittävästi, ellet sitten syö niitä 5 kiloa vuorokaudessa tms.
Diabeetikolle olennaista on välttää kovaa rasvaa, tai sitä siis saa saada korkeintaan 5-10% kokonaisenergiamäärästä. Proteiinia suositellaan 10-20% kokonaisenergiamäärästä, riippuen diabeteksen hoitotasapainosta ja esim. veren triglyseriiniarvosta yms.
Älä vaaranna terveyttäsi omilla kokeiluilla, vaan jos haluat tehdä ruokavaliomuutoksia, selvitä asia asiantuntijan kanssa!
Lähes varmasti arvosi normalisoituvat hetkessä. Äläkä sitten tingi rasvasta ja nesteestä - muuten homma ei toimi!
jos kolesteroli on koholla, on hullua lisätä kovan rasvan määrää!
Olen normipainoinen 14 vuotias tyttö paastosokeri 8.1 onko ok
Vierailija kirjoitti:
kyllähän antti heikkilä ainakin suosittelee karppausta nimenomaan diabeteksen hoitoon! luepa hänen sivujaan.
Itsellä ei kyllä kokemusta asiasta..
Suosittelen A.Heikkilän kirjoja, esim. Diabeteksen hoito ruokavaliolla. Itselläni oli n. 10v, sitten paastosokeri n.11. Aloitin VHH:n ja parissa viikossa tippui 5.4 lukemille. Samalla tippui paino, hävisi vatsa ja iho-oireet.
Vierailija kirjoitti:
Olen normipainoinen 14 vuotias tyttö paastosokeri 8.1 onko ok
Ei ole.
Ei ole sinulle mitenkään vaarallista. Nuo sokerit ei edes ole kovin korkeat ja toiseksi, kakkostyypin diabeetikolle ei ole mitään oikeaa vaaraa erilaisista ruokavaliokokeiluista. Ainoa riski on, että tulee hieman huono olo, jos kroppa ei opi säätelemään verensokeria paremmin esim. pidemmillä ateriaväleillä. Se ei kuitenkaan ole vaarallista ja tarvittaessa menee ohi ottamalla taas lisää hiilareita ruokavalioon. Ja sekin on mahdollista, että kroppa oppii taas käsittelemään verensokeria tarkemmin ja nuo arvotkin laskee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
kyllähän antti heikkilä ainakin suosittelee karppausta nimenomaan diabeteksen hoitoon! luepa hänen sivujaan.
Itsellä ei kyllä kokemusta asiasta..
Suosittelen A.Heikkilän kirjoja, esim. Diabeteksen hoito ruokavaliolla. Itselläni oli n. 10v, sitten paastosokeri n.11. Aloitin VHH:n ja parissa viikossa tippui 5.4 lukemille. Samalla tippui paino, hävisi vatsa ja iho-oireet.
Ei vaikuta kovinkaan terveeltä sinun syömisesi, kun vatsa hävisi.
Olisit kokeillut oikeaa vhh:ta
South Beachia ei yleensä kyllä lasketa karppaukseksi. Siinähän syödään matalan GI:n hiilareita kuitenkin jonkin verrankin. Melkoisen työläs dieetti on kylllä noudattaa, itse en kauaa jaksanut.
Mä sain verensokeriongelmat hallintaan jättämällä kaikki välipalat pois. Vain 3* päivässä syömistä. Ekat 5 vkoa oli jatkuvasti aivan järkky olo, aterioiden välillä tuli kaikki paskamaiset alhaisen verensokerin oireet: huutava nälkä, vilu, ärtyneisyys, vapina, huimaus, päänsärky. Mutta kestin vaan, ja kas kummaa, kroppa alkoikin oppia ottamaan energiaa varastoistaan eikä enää tullut aterioiden välillä huono olo. Sokeriaineenvaihdunta on selvästi yleisestikin tervehtynyt koska paastosokeri on laskenut normaaliksi katsottuun arvoon. Enkä ole laihtunut enkä vähentänyt hiilareita tms. Lopettanut vaan vähän väliä puputtelun.
Ap! Minulle suositteli lääkäri VHH-ruokavaliota samassa tilanteessa. Menen uusiin verikokeisiin parin kuukauden päästä ja jännittää nähdä mitä veriarvoilleni on käynyt. Luultavasti ne ovat hyvät, koska olen jaksanut liikkua ihan eri tavalla, vyötärönympärykseni on kaventunut 10 cm (puntaria en omista) ja oloni on kaikin puolin hyvä. Aluksi ummetus meinasi vaivata, mutta lisäsin veden juontia, rasvaa ja kuituja (Psylliumia ym.) niin ei vaivaa enää. Facebookissa on hyviä sivuja vähähiilihydraattiseen ruokavaliota käyttävien vertaistukeen.
älä vain jätä pois täysjyväviljoja ja leseitä, sillä ne tasaavat verensokeria ja ovat diabeetikoille elintärkeitä!
Yksi lähestymistapa kakkostyypin diabetekseen tai sen esiasteeseen tosiaan on hyväksyä että sokeriaineenvaihdunta nyt on päin peetä ja yrittää elää sen kanssa. Silloin juuri syödään pikkuaterioita tasaisesti, käytetään täysjyväviljoja pitämään yllä tasaista verensokeria jne.
Mutta monella toimiva lähestymistapa on yritttää myös ruokavaliolla korjata itse sokeriaineenvaihdunnan ongelma, niin ettei tarvita enää mitään temppuiluja ja koko diabetes paranee. Ei onnistu kaikilla, mutta aika monella paranee elintapamuutoksilla. Tässä prosessissa täysjyväviljat, usein syöminen tms ei ole mitenkään elintärkeitä.
Lue heikkilän sivuja, siellä kovin moni on päässyt insuliineistakin eroon aloitettuaan hiilarittoman elämän!!