Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Help kokit! Voiko lohikeittoa tehdä uusista perunoista??

Vierailija
11.07.2009 |

Miten on, ei ole kuin tämän kevään satoa kaapissa? Hyviä reseptejä näkisin mielelläni, ja kermaan/maitoon tehtyjä :)

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nehän on aika kiinteitä joten pysyvät kasassa keitossa. Mun pitäis nyt siivota, joten en kerkiä laittamaan tarkkaa ohjetta. Mutta eihän siihen soppaan tule kuin kalaa, perunoita (porkkanaa myös jos haluaa), tilliä, purjosipulia, kalalientä ja kermaa. Mausteeksi mustapippuria ja lisää tilliä sekä tarpeeksi suolaa.



Kolmasosa kalaa, kolmasosa lientä ja kolmasosa sitten niitä muita tarveaineita. Valmistetaan kattilassa.

Vierailija
2/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lievä pettymys, nyt menee sitten kala uuniin. Osasin tosin aavistella tätä joten toinen resepti on jo takataskussa. Kiitos vastauksista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka kertoo totuuden?

Vierailija
4/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 pkt (400 g) Pirkka seitiä (pakaste)

500 g uusia perunoita

2-3 porkkanaa

2 kesäsipulia varsineen

n. 1 l vettä

1 1/2 kalaliemikuutiota

10 kokonaista valkopippuria tai maustepippuria

1 viipale hapanleipää + voita

2 dl (n. 150 g) maustekurkkua kuutioituna

nippu tilliä hienonnettuna





Kalaksi käy tietty mikä vaan!

Vierailija
5/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

peruna se on uusikin peruna. Kiinteä kun on, niin tosiaankin käy keittoihin. Kypsyy vaan tosi nopeasti. Muusia siitä ei tietenkään saa, koska on kiinteä, ei siis jauhoinen peruna.

Vierailija
6/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siispä keiton kimppuun, lohesta tällä kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee niinkun normaali lohikeitto, mutta keitä pottuja "hellästi" ja hieman vähemmän aikaa. Ihan älyn hyvää soppaa olen keitellyt tänäkin kesänä uusista potuista (myös varhais).

Ja uutta sipulia ja porkkanaa jne. messiin. Nam.

Vierailija
8/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

vanhan sadon paerunoihin kuin se, että ne pitää laittaa aina kiehuvaan veteen. Keitossahan vesi on kiehuvaa, joten sinne sitten vaan loppuvaiheessa keiton sekaan ja hellästi keität. Kypsyvät nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

nehän sopii loistavasti keittoon, kunhan et keitä liikaa ;)

Vierailija
10/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun laitan (jos vaan keitän perunat) niin kylmään veteen oli sitten uusia tai vanhoja. Maku on ainakin ollut hyvä eli mitä väliä tuolla muka on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistähän se kesäkeittokin tehdään? Nimenomaan uudensadon perunoista, sipuleista ja porkkanoista, siitähän sen nimikin tulee.

Vierailija
12/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa vaan tosiaan muistaa se lyhyempi kypsymisaika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

muussi ei onnistu

Vierailija
14/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

vanhan sadon paerunoihin kuin se, että ne pitää laittaa aina kiehuvaan veteen. Keitossahan vesi on kiehuvaa, joten sinne sitten vaan loppuvaiheessa keiton sekaan ja hellästi keität. Kypsyvät nopeammin.

nevö hööd

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


Muusia ei saa tehdyksi uusista perunoista.



keittiömestari

Vierailija
16/16 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos apujoukoille, tarjoaisin teillekin jos olisitte lähempänä!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi viisi