paras nopein leivonnaisesi?
Kommentit (11)
olen laiska leipomaan, nopeus on valttia
pala kahtia, nokare paistonkestävää marmeladia ja Blå bandin jauheesta tehtyä vaniljakiisseliä päälle, reunat taitetaan ja paistetaan.
Jos oikein viitsii panostaa, niin puristaa päälle tuubista sokerikuorrutusta. Ja jos on tosi viitseliäs niin taittelee kulmat kukan mallisiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Marja-raparperi/omenapaistos
Puolukkaa/puolukkasosetta
Raparperin paloja tai omenasosetta
Raakaruokosokeria
Spelttijauhoja tai vehnäjauhoja
Spelttihiutaleita tai kaurahiutaleita
Kookosöljyä tai rypsiöljyä
(En tiedä kuinka paljon mitäkin, näppituntumalla vain)
Sekoita marjat ja soseet keskenään, laita sekaan raakaruokosokeria. Kaada laakeaan uunikulhoon. Sitten sekoita toisessa kupissa muuta aineet keskenään ja taas sokeria sekaan. Tästä saisi tulla sellaista vähän murenevaa taikinaa. Levitä murutaikina marja-sosesekoituksen päälle ja laita kulhoon foliopaperi kanneksi päälle. Paista uunissa n. 30-40 min. Tarjoa jonkun " pehmeän" makuisen kanssa, esim. jäätelön, vaniljakastikkeen tai jogurtin kanssa.
Makeista kääretorttu, helppoa, nopeaa ja herkullista.
Eli voitaikinan sisään kääräistään nakki, juustoa ja sinappia, voidellaan ja uuniin. Tai nakin sijaan kinkkua. Hyvää ja helppoa.
Vierailija:
Mokkapalat on aina varma, samoin monet pikkuleivät, kuivakakut, rahkapiirakat..
Mutta hankalammat kyllä onnistuu aina!
valmista lehtitaikinaa levy, kauli 2cm levyisiksi suikaleiksi.
Pyörittele suikaleita molemmista päistä erisuuntiin ja laita kaksinkerroin, saat sellaisen poranterän näköisen patukan
Voitele munalla ja ripottele emmentalraastetta päälle
Paista ruskeiksi
Siis kun tuossa on tuota blå bandin vanilja kiisseliä?
Itse laitan aina vaan marmelaadia..
pohjan pitää kuitenkin olla se tietyn merkkinen,neliön mallinen ja kaksikerroksinen valmispohja... meillä ainakin myy prisma,mulla on aina näitä varmuudeksi kaapissa :)
samoin kuin kermavaahtopurkki ja nlå bondin (tmv) vaniljakastike-aines...
Eli kostutetaan pohjat (maitoa+vanilliinisokeria/vaniljasokeria).
Tehdään puolikkaalla maitomäärällä vaniljakiisseli,eli tulee aika tiukkaa. Tämä+marjoja väliin ja päälle kermavaahto+korustelut,mitkä yleensä mulla marjoja.
Pääpainoa on hyvällä kostutuksella ja marjoja paljon väliin.
Tämän tekemiseen menee n.20min,ainoa siis mitä joutuu " tekemään" on tuo kiisseli,tulee todella nopeaa ja tuo kermavaahto.
maku paranee tietysti jos kakku kostutuksen jälkeen ehtii vetäytyä jonkun aikaa,hyvää on ilmankin.
eli kun valmistaa sen sillä kakuntäyteohjeella (maitoa 2,5 dl) niin tulee tarpeeksi tönkköä...
T: 4
Mokkapalat on aina varma, samoin monet pikkuleivät, kuivakakut, rahkapiirakat..