Paistaako kukaan kalkkunaa? 2,5h ollut uunissa ja paistomittari näyttää jo lähes 80C...
5:n kg kalkkunaa paistan (kokonainen, jossa täytteet sisällä) ja ihmetyttää tuo kuin nopeasti paistomittarin lämpötila nousee! Paistan ohjeiden mukaan (käynyt läpi sekä amerikkalaiset että suomalaiset ohjeet). Ensimmäiset 2h 200C folion alla, sivellään voilla pintaa ½h välein, jonka jälkeen lasketaan lämpötila 175C:een loppuajaksi. tunti/kilo pitäisi paisto kestää, että täytteineen 5½ tuntia. Miten tuo mittari jo nyt näyttää sitä sisälämpötilaa mikä pitäisi olla kypsässä? Paikkaakin vaihdoin mittarille, varmuuden vuoksi jos olisin työntänyt luuhun saakka, mutta ei vaikutusta. Mittari on kalkkunan paksuimmassa kohdassa (rinta).
Kommentit (2)
Eka kalkkuna kyseessä, joten jännittää todella paljon tuleeko siitä kuivaa huopatossua... Ja yhtä paljon jännittää, että linnusta tulee varmasti kypsää. Varsinainen shokkihoito olikin siten tuo paistomittari kun pitäisi vielä ajan puolesta olla ihan raakaa... Raakaa? Kuivaa? Raakaa? Kuivaa? Siinäpä tämän päivän pulma minulla. ;o) Mutta kiitos, heivaan tuon paistomittarin pois uunista häiritsemästä. :o)
Ota mittari pois ja noudata noita aikoja niin ei käy köpelösti!