Valkosipulia vauvan soseisiin?
Huhu kertoo, että vauvalle maistusivat vihannessoseet paremmin pienen maustamisen jälkeen - basilikaa ja valkosipulia mm. ehdotettu. Vauva reilu 5 kk - uskallanko käyttää, käytättekö?
Kommentit (5)
aikoinani iloisesti yrteillä: basilikalla, oreganolla, meiramilla, persiljalla jne ja lisäsin vähän oliiviöljyä. Mutta valkosipuli on mielestäni aika tujua vauvan makuaisteille.
Minä aloin maustamaan vauvan soseet n. 5kk iästä. Valkosipulia, sipulia, yrttejä, pippureita. Ei tietenkään liikaa. Mutta sopivasti. Miksi vauvan pitäisi syödä mautonta mössöä?
tottuivat jo pieninä sipuliin. jos tulee vatsanpuruja niin vähennä sitten tai poistat kokonaan.ei se mitään myrkkyä ole ;)
a) iso osa maailman lapsista syö jo vauvana tulisempaa ruokaa kuin valtaosa suomalaisista aikuisista. Tulisuus ei sinänsä ole haitallista, jos siihen totutellaan vähitellen. SUOLA on haitallista vauvalle, mutteivät muut mausteet.
b) Monet vauvat ovat tottuneet jo imetyksen kautta valkosipulin aromiin, usko tai älä.
c) Ei sitä valkosipulia paljon tarvitse soseeseen laittaa, ja se kypsennetään.
Montaa makua et varmaan ole tuonikäiselle vielä edes ehtinyt antamaan? Vähän vanhemman vauvan soseita voit sitten jo kokeilla maustaa.