Paras pannukakkuohj)esi?(ov9
Kommentit (22)
1 l maitoa
4 kanamunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
50 g rasvaa
1 tl suolaa
1/2 dl sokeria(tai maun mukaan)
Vatkaa kanamunat kuohkeaksi, lisää litra maitoa ja sekoita vehnäjauhot, suola ja sokeri sekaan. Sulata rasva mikrossa ja lisää sekaan. Anna turvota hetki (tai vielä parempi jos 30 min.) ja paista uunissa keskitasolla 225 asteessa n. 30 min.
Olen tehnyt pannareita monien ohjeiden mukaan, tämä tällä hetkellä paras.
Auttakaa nyt hyvät ihmiset! Onhan se kamalaa, jos ei tiedä, miten oikeaoppinen pannukakku tehdään!!!
1 litra maitoa
1 tl suolaa
4 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 munaa
100 g sulatettua voita tai margariinia
Sekoita maito, mausteet, jauhot, munat ja margariini
Anna turvota hetki. Kaada voidellulle peltille.
Paista 225 asteessa tarpeeksi kauan, noin 25 minuuttia
Ehdittekö te siellä muka jossain välissä leipomaankin?
Laitan aina sekä leivinjauhetta, että vaniljasokeria. Eka antaa kuohkeutta lisää (en tykkää littanasta pannarista) ja jälkimmäinen ihanan maun ja tuoksun. Tuon ohjeen saatuani en ole muuta käyttänytkään. Tärkeää muuten on, että jos teet leivinjauheella, taikinaa EI SAA yhtään seisottaa! Muuten se ei oikein toimi. Uunin pitää siis ehtiä lämmetä siksi kun taikina on valmis.
Malinka:
Laitan aina sekä leivinjauhetta, että vaniljasokeria. Eka antaa kuohkeutta lisää (en tykkää littanasta pannarista) ja jälkimmäinen ihanan maun ja tuoksun. Tuon ohjeen saatuani en ole muuta käyttänytkään. Tärkeää muuten on, että jos teet leivinjauheella, taikinaa EI SAA yhtään seisottaa! Muuten se ei oikein toimi. Uunin pitää siis ehtiä lämmetä siksi kun taikina on valmis.
Leivinjauheen kanssa pitää olla aina niin varovainen ja tarkka. Sitä paitsi, paras pannari on semmoinen, joka on vähän littana eikä turhan kuohkea :-)
... vai näenkö viestit mitenkään avauksenteon aikajärjestyksessä?
Taisi jäädä pannarista pari munaa pois...
Kirsikka *testailee*
eikö pannariin tule muuta sokeria kuin vaniljasokeria??
7 dl vettä
1 dl maitojauhetta
3 kananmunaa
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
Turvota puoli tuntia. Paista voidellulla leivinpaperilla 225 asteessa.
Nauti mansikkahillon kera.
3 munaa
1 litra maitoa
2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja.
Turvota ½ tuntia, jonka jälkeen uuni n. 200 C. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pidä uunissa n. 40 min. Puolen tunnin kuluttua kannattaa alkaa jo seurailla, voi olla silloin valmista, riippuu vähän uunista.
4 dl maitoa
4 munaa
2 dl jauhoja (0,5dl grahamjauhoja + 0,5 dl riisijauhoja + 1 dl vehnäjauhoja)
2 rkl margariinia
(sokeria, suolaa)
Aikuisten versioon laitan 1tl suolaa ja pari tl sokeria, lapsille tehdessä en kumpaakaan. Sokeria saa sitten lisätä kukin itse valmiin pannarin päälle.
Jauhoja voi vaihdella mielen mukaan, sekaan voi laittaa myös esim leseitä.
Aineet sekoitetaan, kaadetaan voideltuun vuokaan, ja eikun uuniin noin 25 minuutiksi.
Maistuu parhaalta mansikoiden ja kermavaahdon kanssa!
Mun keittokirjan mukaan oikeaan alkuperäiseen pannukakkuun tulee maidon sijasta piimää! Yök.
muksu ei saa syödä munaa ja silloin ei voi tehdä mitään missä on.. Ois ihana syödä pannaria tai lettuja!!!
Aihevapaan ensimmäinen viesti, jollen aivan väärin muista...
*kuuntelee historian siipien havinaa*