Kriisi mutakakun kanssa! Mitä tein väärin?!
Piti leipoa mutakakku äitienpäiväksi. Eilen sen sitten väkäsinkin (200g suklaata, 200g voita, 200g sokeria, 4 munaa, dl vehniksiä ja tl leivinjauhetta). Ohjeessa oli 200 astetta ja 10 minsaa, jos haluaa kypsemmän, pitää pitää 15 minsaa. Mulla kakku oli aivan raaka 10 minuutin jälkeen, ja lopulta annoin olla puoli tuntia. Tänään kippasin ja kakku on keskeltä aivan raaka. Siis ei kostean tahmea vaan raaka (venyvän lilluva).
No minähän lykkäsin vielä uuniin hetkeksi koska en raakaa munaa halua syödä.
MITÄ TEIN VÄÄRIN?
Kommentit (8)
Oli tavallinen kakkuvuoka, ja taikina nousi laidoille asti. Ohjeessa ei ollut vuoan kokoa määritelty...
taikina oli sisältä ihan venyvän löysää, vaikka jäähtyi yön yli viileässä. rakenne ei siis todellakaan muistuta mutakakkua. Reunat ovat kuin tavallisella kakulla, sisältö raakaa kananmunataikinaa.
En siis ole aiemmin mutakakkua edes tehnyt! Muuten valmistusprosessi oli sama, mutta mun ohjeessa oli leivinjauhetta. Sehän kohottaa kakun, joten on kyllä aikas erikoinen ainesosa mutakakkuun...
Taidan kokeilla seuraavalla kerralla tota reseptiä !
Matala astia ja ehdottomasti vähintään 20 min kypsennys
Päätin juuri! Vaikka kakku ei ehdikään vetäytyä yön yli, ehdin uuden leipaista jos heti kahdeltatoista rynnistän lähi-Siwaan. Äitiä pitäisi olla tervehtimässä yhden maissa...
Kiitos avusta!
ap
Laitoin juuri uuden kakun uuniin, toivottavasti nyt onnistuu!
Kiitos avusta :)
ap
Ainakaan täällä meillä landella. Siwat ja pienet k-kaupat olivat kiinni. ärrältä sain aineita haettua.
t. leipurikokelas
Tässä mun ohje joka on aina toiminut:
Ainekset:
6 kananmunaa
150 g (vajaa 2 dl) sokeria
60 g (n. 1 dl) vehnäjauhoja
350 g tummaa suklaata
125 g voita tai margariinia
Valmistusohje:
1. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot.
2. Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä. Lisää suklaa paloina voin joukkoon ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää seokseen tipoittain 1-2 rkl vettä. Yhdistä suklaaseos ja taikina.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan hyvin sekoittaen. Loput valkuaisvaahdosta nostellaan varovasti taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. 20-25 cm). Paista 225 C noin 20 min. (Huom! Kakun sisuksen on tarkoitus jäädä hieman kosteaksi.)
5. Kakku vain paranee, kun pidät sitä yön jääkaapissa! Nam!
Koristele kakku sokerikuorrutusraidoilla ja Marianne-rakeilla. Tupsauta päälle vielä tomusokeria.