Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

maitohappobakteeri

21.04.2006 |

onkohan jollakin kokemusta/tietoa maitohappobakteerien " tarpeellisuudesta" raskauden- ja imetyksen aikana?

Luontaistuotekaupassa kehoittivat syömään maitohappobakteereja säännöllisesti loppuraskauden (rv.lla 36-38 eteenpäin) ja imetyksen ajan. Tällä turvattaisiin lapselle hyvä bakteerikanta, joka tarttuu lapseen alatiesynnytyksen kautta. Ja suomalaisten tutkimusten mukaan näillä lapsilla on todettu myös vähemmän allergioita (??) Onko Teitä muita vauva-lehtiläisiä kehoitettu moiseen?

Nimim. kevätmamma

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
01.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen antanut itselleni farmaseutti ja biokemistiystävieni kertoa, että osa maitohappobakteereista selviää suolistoon asti osa ei. Heidän mielestään kannattaisi käyttää tutkittuja maitohappobakeerivalmisteita (Gefilus, Rela, jne.), koska näiden pitäisi selvitä suolistoon asti ja näillä on todettu tieteellisissä tutkimuksissa jotain hyötyä.



Itse en ostaisi luontaistuotakaupasta maitohappobakteereita. Tosin onhan noi apteekeissa myytävät ja maito- ja mehutuotteisiinkin lisätyt maitohappobakteerit rahastusta, mutta niiden terveysvaikutuksia on tutkittu. Jos etsii luontaisempaa juttua, kannattaisi mielestäni nauttia esim. perinteistä japanilaista ruokaa miso-keittoa. Misossa on erittäin runsas luontainen maitohappobakteerikanta ja se on ainakin mun makuun herkullista. Eli jos haluaa tutkittua juttua, ostaisin Gefilus ja Rela-tuotteita. Jos taas luontaisempaa, ostaisin misoa. Itse käytän molempia. Rauhoittavat mun vatsaani. ;)

Vierailija
2/8 |
02.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska tämä nyt kerran on luomupalsta, niin eräs (eräät) oleellinen maitohappobakteerien lähde on unohtunut, nimittäin hapanmaitotuotteet (jogurtit tms.), Yosa -kauravalmiste (ei sisällä maitoa, saa myös luomuna), hapankaali (eri makuja, myös luomuna) ja muut vähemmän tuntemattomat tuotteet, itsekin voi yrittää hapattaa kaikenlaista.



Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten, kun kaikissa talouksissa ei ollut jääkaappeja, oli maitohappokäymisellä tuotetut tuotteet yleisiä. ne säilyivät hyvin lämpimämmässäkin ja niillä luultavasti on ollut terveysvaikutustakin, kyseessähän on todellinen luonnon tapa säilöä, säilyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
04.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esikoisen kanssa käytin maitohappoja loppuraskaudesta ja nyt (rv 25.) olen käyttänyt maitohappoja jo ennen raskautta. Kohta kolmevuotiaalleni olen antanut maitohappoja syntymän jälkeen päivittäin. Poika ei ole allerginen millekään, itselläni ruoka-aine- ja siitepölyallergioita. Myöskään pojalle ei ainuttakaan korvatulehdusta eikä antibioottikuuria ole ollut. En tiedä maitohappobakteerien hyödystä, mutta ilmeisesti ei haittaakaan. Ja kun poika ollut tosi terve niin tietysti mielelläni ainakin vähän laittasin maitohappojenkin piikkiin... :)



Ja parhaaksi lasten maitohapoksi olen todennut Bioteekin ProbioottiBabyn. Suositellaan alle 2-vuotiaille ja liukeaa parhaiten veteen. Monet muut jauheet jäävät kokkareiksi veden pinnalle ja maistuvat pahalle.

Vierailija
4/8 |
05.05.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä esikoinen pahasti allerginen. Siitä syystä olemme tutustuneet ravitsemussuunnittelijoihin ja -terapeutteihin ja liutaan lastenlääkäreitä. Kukaan ei ole tyrmännyt maitohappobakteerien käyttöä osana allergioiden hoitoa/ennaltaehkäisyä, osa on jopa suositellut, osa ollut sitä mieltä, että ei niistä haittaakaan ole.



Olen nyt koko nykyisen raskauden ajan syönyt Gefilus-Plus -maitohappobakteereja (ovat täysin maidottomia), joita alan antaa heti vastasyntyneelle laitoksellakin. Tästä heti vastasyntyneelle antamisesta kysyin sairaalamme lastenlääkäriltä, joka ei nähnyt asialle mitään estettä. Toki itsekin niitä aion vielä imetysajankin popsia.



Ilmeisesti aikuinen saisi samanlaisia bakteereja esim. hapankaalin syömisestä, mutta jotenkin tuo tablettien popsiminen tuntuu vaivattomammalta, joskin kalliimpaa se toki on.

Vierailija
5/8 |
21.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta luin tuosta samasta asiasta, kun odotin kolmatta lastamme ja kahden vaikeasti allergisen jälkeen voin vannoa, että siitä oli apua! Kolmisen kk ennen laskettua aikaa aloin niitä syömään ja käytin koko imetysajan.

Vierailija
6/8 |
21.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin esikoisen odotusaikana maitohappobakteereja, mutta esikoinen sai heti synnärillä antibioottikuurin, joten siinä taisi kuolla kaikki hyvät bakteerit saman tien. Esikoinen on tosi pahasti allerginen. Tajusin vasta myöhemmin, että olisi kannattanut syöttää niitä bakteereja myös esikoiselle itselle heti alusta asti sen kuurin takia.



Toista lastamme odottaessa aloin syödä myös jo odotusaikana maitohappobakteereja ja olen jatkanut nyt imetysaikanakin. Toisella ei ole vielä mitään allergiaoireita, mutta iho tuntuu herkältä. Esikoisella oli jo tämän ikäisenä ihan selvät oireet. Ainakin vähän pidemmälle siis ollaan päästy ilman allergioita, mutta olen kyllä tehnyt muutakin erilailla nyt kuin esikoisen kanssa. Uskon silti, että maitohappobakteereja kannattaa syödä ainakin, jos on allergista perimää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
25.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitenhän ne maitohappobakteeritabletit, miten niissä bakteerit on saatu pysymään hengissä? Kapselit kyllä ymmärrän, mutta ostinpas tuossa tabletteja.



Onko jollain tietoa?

Vierailija
8/8 |
27.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kapseleiden sisällä maitohappo on apuaineiden kanssa jauhemaisessa olomuodossa, josta yhtä hyvin olisi voitu puristaa massa tablettimuotoon. Sinänsä tässä tapauksessa kapselilla ja tabletilla ei taida olla mitään erityistä eroa.



Maitohappobakteerin pitää siis selvitä hengissä mahan happamasta ympäristöstä ja sappihappojen vaikutuksesta, suoleen päästyään terveysvaikutteinen maitohappobakteeri kiinnittyy suolen seinämään ja kolonisoituu. Joskus kapselimuotoa käytetään siksi, että maitohappobakteeri selviytyisi mahahapoista, tällöin kapselin täytyy olla enteromuotoa eli se hajoaa vasta ohutsuolessa, jossa se vapauttaa maitohappobakteerit suoleen. Tavallinen kapseli on yleensä gelatiinipohjainen ja se sulaa heti mahalaukussa eli se ei suojaa bakteereita mahahapoilta. Apteekissa on muistaakseni ainakin yksi enterokapseleissa myytävä maitohappobakteerituote, on vähän kalliimpi, mutta tällöin on ainakin varmaa, että bakteeri pääsee perille elävänä.



Maitohappobakteereista ei ole paljoa tutkimusaineistoa, mutta jonkun verran löytyy, voi hakea mm. pubmed -tietokannasta (hakukoneeseen ensin pubmed ja sitten, kun olet tietokannan hakulomakkeella, niin kirjoitat siihen vaikka tietyn maitohappobakteerin nimen ja tällöin tietokannasta etsitään kaikki ko. bakteerista tehty tutkimus. Kaikista tutkimuksista saat abstraktin, jossa esitetään tutkimus ja johtopäätökset. Osa tutkimuksista on löytänyt maitohappobakteereista terveysvaikutteita, osa ei eli taas mahdollisimman kinkkinen kysymys niille, jotka haluavat olla ehdottomia, uskoako vai ei, absoluuttista totuutta ei löydy.



Itse olen jonkin verran käyttänyt joitakin maitohappobakteerituotteita ja omalta kohdaltani en osaa sanoa onko niistä ollut mitään hyötyä. Tällä palstalla on selvästi joukko täysin hurahtaneita ihmisiä, jotka uskovat sokeasti kaikkeen mikä alkaa sanalla luomu tai vaihtoehto tai homeopatia. Ei mitään väliä mitä näillä etuliitteillä halutaa markkinoida.



Mutta kannattaa siis pitää järki päässä, miksi maksaa vaihtoehtohoidoista tolkuttomia summia, jos niiden vaikutuksista ei voi sanoa yhtään mitään, tosin maitohappobakteerit kuuluvat kyllä mielestäni jo sellaisiin tuotteisiin, että niitä en luetteloisi uskomustiedon pariin kuten homeopaattiset tuotteet.