Lue keskustelun säännöt.
Naudan/porsaansuikaleista joku uunissa paistettu ruoka???
24.03.2006 |
Oisko vinkkejä? Meillä lämmitetään leivinuunia päivittäin enkä viitsisi (puu)hellalla lisälämpöä tuottaa ellei oo pakko ja uunissa ois tosi näppärä tehä ruokaa. Eli mitä vois tehä suikalelihasta (sitä ois sopivasti jääkaapissa...), jonkun vuokaruuan/ruukun? Oisko reseptiehdotelmia? Kiitti jo etukäteen jos joku viittii auttaa, tästä ois paljon apua!
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ainekset:
400-500 g naudanlihaa paloina/suikaleina
n. 5 dl vettä
n. 3 rkl vehnäjauhoja
öljyä/margariinia paistamiseen
kolme ' töräystä' ketsuppia
1 lihaliemikuutio
suolaa, valkopippuria
2 dl ranskankermaa
2-3 kpl mauste-/suolakurkkuja kuutiointa
Valmistus:
Pyöräytä huoneenlämpöinen liha kuumalla pannulla margariinissa/öljyssä, ihan kevyesti niin että pinta vaan ruskistuu. Laita lihat uunivuokaan ja sirottele päälle hieman suolaa ja valkopippuria.
Lisää kiehuva vesi, pieneen kylmään vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot, ketsuppi ja lihaliemikuutio murusina.
Kypsennä n. 200C uunissa 1½-3h (riippuu lihan laadusta). Lisää ranskankerma. Jos pata on liian löysää, niin lisää ranskankerman lisäksi vähän vehnäjauhojakin. Tässä vaiheessa laitan yleensä muussipotut kiehumaan. Sitten kun peurunat on kypsiä tai n. ½h kuluttua, ota pata pois uunista ja lisää kuutioitu mauste-/suolakurkku.
Porsaanlihasuikaleet heitän leivinuuniin aika usein ilman mitään ruskistuksia, vähän karjalanpaistin tyyliin. Pataan lihat, kiehuva vesi, suolaa, lihaliemikuutio, laakerinlehti, kokonaisia maustepippureita. Uunissa, vajaa 200C, saa hautua 2-3h. Sitten kun perunat laitan kiehumaan otan padan pois, lisää maizenaa/vehnäjauhoja ja laitan leivinuuniin siksi aikaa kun perunat on kypsiä.