Mamman marjapiirakka
Hei!
Miten te teette mamman marjapiirakan? Haluaisin uusia vinkkejä. Itse olen tehnyt mustikka ja mustikka-vadelmatäytteellä. Kermaviiliä ja smetanaa olen täytteeseen kokeillut. Smetana oli hyvää mutta aika raskasta.
Mitä sanotte, käykö vielä muruseos sen kermaviilijutun päälle, vai tuleeko liikaa?
Kiitoksia!!!
Kommentit (4)
Itse teen pohjan puolet graham- ja puolet vehnäjauhoa, siis se perinteinen ja useimmiten täytteeksi kermaviili ja puolukoita. EN normaalisti pidä puolukoista, mutta tässä on tosi hyvää, ja sitten jos tekee mustikoista, niin kermaviilin tilalle danonen vadelmajugurttipurkki NAM NAM NAM
Toi on mun yks vanhimmista ja todella paljon käytetyistä piirakkaohjeista. Täytteeks olen käyttänyt normaalien marjojen lisäks omenaa/kanelia, säilykepäärynää ja säilyke mandariinilohkoja. Ne nyt ekaks tulee mieleen.
useimmiten laitan mansikka-mustikka tai mansikka-mustikka-vadelma-sekoituksen mutta niiden lisäksi on tullut aikojen saatossa laitettua pelkkää mansikkaa, punaisia viinimarjoja, raparperia, mansikkahilloa ja kerran peräti vauvan hedelmäsosettakin (se tosin valui kovasti syödessä).
100g voita
1dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 prk kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita TAI punaherukoista tulee raikas!!
Oon kokeillu myös banaanista. Silloin osan jauhoista voi korvata grahamjauhoista.
Joskus myös rahkaa mukaan, tai puolet kermaviiliä, puolet rahkaa...