Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Runebergintorttujen kostutuksesta kysymys

02.02.2006 |

Eli kaapista löytyy manteliligööriä (Amaretto). Voiko sillä kostuttaa Runebergintortut vai vaatiiko ohjeissa olevan punssin? Pitääkö alkoholia kuumentaa vai ihanko sellaisenaan laitetaan torttuun? Laimennetaanko?



Auttakaa tumpeloa elämänsä ekojen Runskantorttujen teossa :)

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
02.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en tykkää käyttää karvasmanteliöljyä ja olen kostuttanut torttuja milloin milläkin. Voisin hyvin kokeilla Amarettoa, MANTELIThan kuitenkin on Runebergin tortuissa oleellinen juttu.

Likööriä ei tarvitse kuumentaa ja varmaan makuasia on, haluaako laimentaa Amarettoa. Minä en kyllä laimentaisi: tulee paremmin Amaretton ihanat aromit esille. Eihän sitä kuitenkaan niin hirveästi tortuille hölvätä, että huppeliin pääsisi tulemaan :)

hymypojat:


Eli kaapista löytyy manteliligööriä (Amaretto). Voiko sillä kostuttaa Runebergintortut vai vaatiiko ohjeissa olevan punssin? Pitääkö alkoholia kuumentaa vai ihanko sellaisenaan laitetaan torttuun? Laimennetaanko?

Auttakaa tumpeloa elämänsä ekojen Runskantorttujen teossa :)

Vierailija
2/15 |
02.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli jos tarjoat Runebergintorttuja myös lapsille, kannattaa likööri kiehauttaa, niin se alkoholi haihtuu siitä, mutta jos vain aikuiset syö, laita sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
02.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidan kostuttaa osan tortuista ihan kunnon Amaretolla ja osan (lapsille) laimennetulla/kuumennetulla Amaretolla.

Vierailija
4/15 |
02.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta käytän taikinaan kyllä manteliaromia, jota saa tavallisesta ruokakaupasta.

Vierailija
5/15 |
02.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meinaan vkonloppuna tehdä ensimmäistä kertaa Runebergit itse ja suussani maistuu jo sellainen ihana muhevan mehevä sopivan kostea leivonnainen:o) En vain tiedä kostutanko ja jso niin millä ja minkähän verran tuota k.m.öljyä siihen tulee..? Myyvät sitä kuulema 10ml ploissa apteekissa ja plottavat vasta ostaessa sen.

Vierailija
6/15 |
02.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

mulla on ihan kaupasta ostettua karvasmanteliaromia, joka ajaa saman asian. Purkissa lukee, että annostus on 5-15 tippaa/puoli kiloa taikinaa. Itse teen sen niin, että laitan vähän kerrallaan ja maistan taikinaa. Laitan sulle ohjeen, jonka mukaan aion niitä tehdä. Vielä siis selvennykseksi, en kostuta leivonnaisia millään, vaan aromi tulee raakaan taikinaan.



200g marg tai voita

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

2 munaa

3dl vehnäjauhoja

0,5dl jauhettuja manteleita

1dl korppujauhoja tai piparkakkumuruja

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

karvasmanteliaromia



koristeeksi vadelmahilloa/marmeladia ja tomusokeri-vesi tahnaa



vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa, lisää lopuksi karvasmanteliöljy/-aromi.

Laita taikina voideltuihin metallisiin vuokiin tai muffinivuokiin. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n puoli tuntia. Kumoa tortut, mikäli paistoit ne metallivuoassa. Laita keskelle vadelmahilloa ja pyöräytä hillosilmän ympärille tomusokeri-vesi-tahnaa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
03.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko tehnyt tuolla ohjeellasi ennenkin ja lopputulos ollut se oikea mehevä ja maukas? mulla ei ole tuosta karvasmanteliöljystä kokemuksia enkä siten tiedä tulisko ilman sitä parempia torttuja mutta kokeilen nyt sitä käyttäen.

Makoisia hetkiä teillekin!

Vierailija
8/15 |
03.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

en ole ihan satasen varma, onko tuo ohjeeni tismalleen sama kuin aiempina vuosina, mutta ainakin hyvin samantapainen. Saat taatusti hyviä, kun käytät sitä aromia, tai öljyä! Eikä mielestäni tarvitse lisäksi mitään kostutuksia. Tuleppa kertomaan miten onnitui! Omani teen huomenna ja laitan ne sitten blogiini=)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
04.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivoin tortut päivällä muuten Lintu75 antaman ohjeen mukaan paitsi etten laittanut karvasmanteliaromia kun sitä ei minulla ollut vaan kostutin tortut Amaretolla (manteliliköörillä). Mielestäni kostuttelin sudilla ihan reilusti, mutta silti ovat kuivahkoja. Aikuisten tortut kostutin ihan raa' alla liköörillä ja lasten laimensin suhteessa puolet/puolet sekä kuumensin nesteet, jotta alkoholi haihtui pois.



No toisaalta voihan sitä kostusta lisätä vielä sivuilta :). Kostutin muuten ne vain päältä. Pitäisikö upottaa ne nesteeseen vai miten ne oikeaoppisesti kostutetaan?

Vierailija
10/15 |
04.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen jostain lehdestä lueskelin, että niiden kostutus on suhteellisen uusi juttu. En tosiaan ole mikään ammattilainen sanomaan, oiskohan täällä joku, joka on leipomossa töissä?



Itse laitoin tuohon yllä mainittuun ohjeeseen 17 tippaa, nimenomaan karvasmanteliAROMIA, luulen, että -öljy on vahvempaa.

Tuli todella meheviä, ihania torttuja, ei ollenkaan kuivia. Ostappa joskus kaupasta sitä aromia, siitä tulee myös aivan taivaallisen hyviä pikkuleipiä, jotka on älyttömän helppo tehdä, voin naputella sulle ohjeen, jos joskus siitä kiinnostut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
04.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuo Lintu75:n pikkuleipäohje.

Vierailija
12/15 |
04.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin muuten rohkea ja lisäsin omiini kostutusta siten, että upotin tortut kulhossa olevaan Amarettoon. Nyt ovat herkullisen kosteita :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja niistä tuli todella herkullisia:o)

Laitoin taikinaan lorauksen hyvää konjakkia ja käytin tuota karvasmanteliaromia, meniköhän sitä kutakuinkin 15-20 tippaa sinne taikinaan. Erittäin hyviä, tämän jälkeen meille ei enää kaupan kiskurihintaisia torttuja ostetakaan, häviävät maussakin koska joidenkin valmistajien tortut kuivia ja jotenkin mauttomia.

Vierailija
14/15 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan teille ohjeen myöhemmin, kunhan ehdin kirjoittaa. Kunhan tulin vilkaisemaan kirjoitukset läpi. Tein muuten tänään tajuttoman hyvää mansikkasorbettia, laitan siihenkin ohjeen kunhan ehdin. Oli tosi helppo juttu, joten jos teillä on mansikoita pakkasessa, kannattaa kokeilla. Teen siitä oman aloituksen. Mutta sitä ennen käyn taas pyörähtämässä keittiössä=)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
05.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Manteliset pikkuleivät



200g voita tai margariinia

½dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1dl mantelia jauhettuna

Pari tippaa karvasmanteliöljyä tai aromia muutama tippa enemmän

2dl vehnäjauhoja

Voiteluun munaa ja

pinnalle ½dl mantelia rouhittuna



Valmistus: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää mantelit, karvasmanteliöljy-tai aromi ja jauhot voivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Leivo siitä jauhotetulla pöydällä tankoja, paloittele ne ja ota " sopivankokoinen" pallero jonka painat vaikka haarukalla pikkuleiväksi.

Nosta pellille, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista 200 asteessa noin 10 min kunnes ovat kullanruskeita.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan seitsemän