miksei korviketta saa lämmittää uudestaan?
Kommentit (6)
Joku bakteeri voi lisääntyä räjähdysmäisesti. Se on harvinainen, mutta jos osuu kohdalle, niin ilmeisesti todella nopeasti tappava, joten ei kannata riskeerata. Maitojauheistakaan ei saa tehdä enää nykyään sekoituksia valmiiksi jääkaappiin.
Sama muuten pätee purkkiruokiinkin, mitä en ollut ennen tiennyt. Neuvolan täti sanoi, että jos jääkaapissa on avattu purkki, niin se pitää kuumentaa tarpeeksi kuumaksi ennen syömistä, että mahdollinen bakteeri kuolee. Se on vähän hidastanut meidän ruokahetkiä, kun pitää odotella soseen jäähtymistä. Avaamatonta purkkia ei tarvitse kuumentaa, mutta jos sen panee jääkaappiin, niin pitää syöttää ruoka lautaselta eikä panna likaista lusikkaa purkkiin.
hyviltä ja turvallisilta ohjeilta. maitoa en myöskään lämmittäisi uudestaan. Mutta vähän vanhemmalle syötän kyllä lusikalla purkista, laitan purkin jääkaappiin ja syötän myöhemmin taas. Kun siis vauva kuitenkin kolaa pitkin nurkkia, syö lattialta leivän muruja ja maistelee mitä ikinä nyt käteensä saa. Ehkä tuo jääkaappiin kerran pariksi tunniksi varastoitu sosepurkki ei ole se pahin pöpöpesäke?
Tyttäremme ollessa keskolassa siellä tehtiin aina vuorkauden annos maitoa valmiiksi jääkaappiin...Kotona ollessamme teen itsekin aina jauheesta useamman annoksen kerrallaan. Asiasta en sen enempää tiedä mutta tätä käytäntöä olen itse käyttänyt...parempihan se kai olis aina tehdä annos kerrallaan.
Meni hiukan aiheen ohi, mutta sairaalassa tehtiin näin niin ajattelin ilmoittaa :)
Hyvää isänpäivää äityleillekin :)
Meidänkin sairaalassa ollessa tehtiin korviketta koko iso pullollinen (1litra) jauheesta jääkaappiin ja sitä lämmiteltiin pienemmissä pulloissa.
Ja kotona olen myös näin tehnyt tosin vain 2 annosta (yht.200ml) kerralla.
Näin tehtiin meidänkin keskosemme kohdalla, mutta suositukset ovat muuttuneet erään jauhemaisiin korvikkeisiin liittyvän bakteeriongelman takia (Enterobacter sakazakii). Nyt pitäisi valmistaa vain yksi annos kerrallaan. Riski on pieni, mutta WHO (ja Suomessa sitten Elintarvikevirasto) ovat katsoneet aiheelliseksi muuttaa suositusta. Maidon valmistamiseen käytettävän veden voi käsittääkseni keittää ja jäähdyttää isompana satsina etukäteen.
maminmussu:
Tyttäremme ollessa keskolassa siellä tehtiin aina vuorkauden annos maitoa valmiiksi jääkaappiin...Kotona ollessamme teen itsekin aina jauheesta useamman annoksen kerrallaan.
Korviketta ei saa lämmittää uudestaan,koska pöpö määrä lisääntyy aina lämmitettäessä,etenkin maitotuotteissa.Itse juotan huoneenlämpöisenä ja jos ei juo kerralla kaikkia niin,sit jääkaappiin ja seuraavalla kerralla mikroon=)
Luci