Kysymys kiinteiden aloituksesta
Meillä neidillä ikää 4,5 kk ja oon mietiskelly pikkuhiljaa kiinteiden aloittamista. Niin neuvolassa kun monissa ohjeissakin neuvotaan alottamaan perunalla, mutta sitte kumminkin oon kuullu että peruna saattaa pistää vattan tosi kovalle kun perunassa niin paljon tärkkelystä. Eli kysymys kuuluis että millä kannatais kiinteiden syöminen alottaa? Porkkanahan sit taas on allergisoiva ja mun mies on monille ruoka-aineille allerginen. Ja jos perunalla alottaa niin minkä merkkisellä sit kannattais. Kiitos vastauksista jo etukäteen!!
Kommentit (5)
Ja sitten päärynää. Perunaa vasta 7-8kk ikäisenä, aikaisemmin pienet kokeilut heti tuntuivat pistävän pienen masun kovaksi ja ilmaiseksi. Ja porkkanasta tuli iho-oireitakin alkuun, sitten 7-8kk kohdalla ne hävisivät ja sen jälkeen on voinut syödä porkkanaakin.
Minusta yhden lapsen kokemuksella on turha huoli, että lapsi ei oppisi syömään suolaisempia, jos antaa ekana makeita. Kyllä ihan varmasti oppii. Suolaisempia + lihaa annoimme sen maissin kanssa ja bataattikin maistui. Ja maissiperunaa sitten joskus 7kk kohdalla, ja sitten siitä pitäen maistui se perunakin jo ihan sinällään 8kk kohdalla kun sai uusia hyviä perunoita kesällä.
Kiitos teille jotka vastasitte, lisääkin otetaan vastaan! Miten sitä bataattia käytetään? Siis ihan samalla tavallako kun perunaa, keitetään ja sit vaan sörssätään ja eiku suuhun? ;-)
peruna-porkkana-maissi. Hyvin upposi ilman masuvaivoja.
Täältä ei muuten edes saa mitään bataattia, 50km päästä pitäis hakee;)
Jauhoinen peruna soseutuu hyvin (esim. van gogh)
Bataatissa ei ole niin paljon tärkkelystä ja se maistuukin paremmalle kuin peruna =) eikä ole niin allergisoiva kuin porkkana.
Me aloitettiin kiinteät (siis makustelu ja syömisen opetteleminen) päärynäsoseella ja kyllä, on oppinut syömään muutakin kuin makeaa ;)