Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kaivataan taasen reseptejä täytekakkuun allergiselle!

25.09.2006 |

Heips!



Usein täällä vieraillessa olen nähnyt allergiselle varsin hyviä ohjeita (täyte)kakkuun, mutta en ole ottanut ylös, nyt haluaisin pienen synttärisankarin yllättää!



Käytössämme on näinkin hyvä lista: Soijamaito, banaani, vadelma, ruusunmarja, päärynä, peruna, riisi, maissi,maidoton keiju.



Jos joku osaa auttaa, olen kiitollinen!



Aavis

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
25.09.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


http://perheklubi.net/index.php?showtopic=7116&st=0



ja sitten googlettamaan esim haulla täytekakkupohja resepti/kakku resepti ja käymään saalista läpi sopivan pohjan löyt

ämiseksi.



Hyvä täytekakku tulee mitä merkillisimmistä aineista. Kerran tein punajuurisuklaakakkupohjasta täytekakun. Kukaan ei uskonut, että kakussa oli desitolkulla raastettua punajuurta...



Listassasi näytti olevan soijamaito. Tiedäthän, että vaahtoutuvaa soijakermaa löytyy. (banaanista saa hyvää: pakasta kuorittu banaani, sulata 10 min, tehosekoita. voit laittaa esim vadelmaa tms tähän sorbettiin.)



Vilkaise myös linkkiä

http://www.mainio.net/app_keittokirja.asp?path=1;1132;1133;50166;842







Käytössämme on näinkin hyvä lista: Soijamaito, banaani, vadelma, ruusunmarja, päärynä, peruna, riisi, maissi,maidoton keiju.



Vierailija
2/2 |
25.09.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tällaisia ohjeita olen saanut ystävällisiltä allergisten äideiltä. toivottavasti saat sovellettua jotain!



Täytekakku (mutta ohje käy hyvin myös muffinsseihin)



1,5dl sokeria

2dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (tai muuta sopivaa jauhoa)

1,5dl perunajauhoa

2,5tl leivinjauhoa

2tl vaniljasokeria

kaikki yllä sekoitetaan yhteen ja lisätään

2dl vichyä

1dl juoksevaa sunnuntaita

1dl hilloa esim. vadelma, omena



Paistetaan 175 asteessa n. 40min irtopohjavuoassa leivinpaperi pohjalla



Päälle ja väliin hilloa oman mielen mukaan ja tomusokerista mehulla ja kaakaolla erilaisia kuorrutuksia. Kakusta tulee aika matala, mutta jos haluaa korkeamman, voi tehdä toisen kakun päälle.





Banaanikakku



150g margariinia

1½ dl sokeria

1 banaani

4 dl vehnäjauhoja (voit varmaan korvata riisi- ja perunajauhoilla)

2tl leivinjauhetta

1 dl kuumaa vettä



Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Lisää vaahtoon soseutettu banaani. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita ne keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen vehnäjauhoseos ja kuuma vesi. Voideltuun jauhotettuun (esim. tattarijauho) kakkuvuokaan. 175 asteessa noin tunti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla