Yhtään viineistä tietävää paikalla?
Jostain meille on ilmaantunut kolmenkympin Amarone punkku joka on valittu vuoden viiniksikin tänä vuonna. Ajattelin ostaa muutaman juuston viinin seuraksi, mutta mitä juustoja suosittelisitte? Tai vaihtoehtoisesti muuta syötävää?
Kommentit (12)
niistä on erittäin tiukka, jopa suuta kuivaava tanniinisuus. Ehdottomasti ruokaviinejä.
Itse tarjoaisin liharuokaa (medium pihvi tms, miksei lammaskin kävisi pääsiäispöydässä). Tomaattia, yrttejä.
Juustot kutakuinkin kaikki kypsytetyt (ei siis tuorejuustoja) käyvät hyvin.
Ja huom: omena saa viinin kuin viinin maistumaan pahalta. Päärynä käy juustopöytään.
amarone della valpolicella classico i castei
Riistaa en osaa laittaa, mutta vaihtoehto voisi olla siis nuo juustot (ilmeisesti kovat ja voimakkaat?) tai vaihtoehtoisesti paistettu pihvi, esim. entrecote.
Kummallekohan viini sopisi paremmin, pihville vai juustoille?
En ole asiantuntija, mut mulla sellanen "haisu", että kaipaisi aika voimakkaita makuja seurakseen, myös juustoissa. esim. Roquefort, Appenzeller ja Gruyere (melkein samanlaisia), ja juustoja löytyy tosi paljon myös maustettuina. Muutenkin vomakas viini, voimakas ruoka...Mutta tämä on myös makuasia, itse laittaisin myös jotain valkohomejuustoa ja maustettu Goudaa vaikka, sulatejuustot, fetat (vaikka suolanen onkin) ja mozzarellat jättäisin veke. Ruoaksi sopisi joku liharuoka, vaikka riista...
myös muu tumma liha ja suolaiset, kovat juustot.
Tosiaan omenaa ei kannata laittaa, kuten joku muukin jo mainitsi, valkoviinin kanssa menee ok, mutta punaviiniin ei sovi. Eli hedelmistä viinirypäleet ja päärynä parhaat juustojen kera nautittavaksi...
Ja käsitin niin että ap ei halua raskasta ateriaa pihveineen tarjota, eli joku lihainen, maustettu piiras minusta sopisi tuohon. Tai voimakkaista mausteista pitävälle jopa meksikolainen ruoka.
Minä ottaisin tuon kanssa pippuripihvin, mutta juustot käy ihan yhtä hyvin jos et halua tarjota koko ateriaa.
ja pihvin kanssa aurajuustolla ryhdistetty vihersalaatti. Oi sentään kun tulee nälkä jo ajatellessa.
Juustojen ja pikkupurtavan kanssa käy moni edullisempikin viini.
-6-
Kyseisen viinin osalta ruokasuositus on: "Suolaiset kovat juustot ja medium-kypsä riistaliha".
Eli sopii molemmille, juustoille ja lihalle. Tee vaikka poron filettä. Sitä saa ihan tavallisista marketeista ja on tosi helppoa valmistaa. Pinta paistetaan kiinni paistinpannulla ja uuniin n. 15 min. (mielellään paistomittarin kanssa, ettei tule ylikypsää).
Mutta juustot toimii tietty aina. Jo aiemmin mainittu gruyere yms. kovat suolaiset juustot.
Tuo poro oli ihan hyvä ehdotus.
Samoin jos ajattelisi vain naposteluun, niin ehkä juuri sitten italialaiset kovat kypsät suolaiset juustot.
Toivottavasti on hyvää :-)
ap
juustoja, gorgonzolaa, goudaa, emmentalia, auraa, pippuriset juustot kuten musta pekka käy myös oikeen hyvin. Miedommat briet ja sen sellaiset hukkuu viinin makuun, mutta voihan niitäkin paria sorttia tarjolle laittaa. Lisäksi hedelmiä ja eikun nauttimaan :) Jos kaipaa vähän vahvempaa syötävää, niin juustojen lisäksi voisi tarjota vaikka jotain suolaista piirasta. Esim kinkku-aura-paprika-täytteellä sopisi tuohon tarjoiluun.
Täytyypä lähtea itekkin kaupoille kun rupes niin tekemään mieli juustoja....