Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Yhtään viineistä tietävää paikalla?

Vierailija
07.04.2009 |

Jostain meille on ilmaantunut kolmenkympin Amarone punkku joka on valittu vuoden viiniksikin tänä vuonna. Ajattelin ostaa muutaman juuston viinin seuraksi, mutta mitä juustoja suosittelisitte? Tai vaihtoehtoisesti muuta syötävää?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

juustoja, gorgonzolaa, goudaa, emmentalia, auraa, pippuriset juustot kuten musta pekka käy myös oikeen hyvin. Miedommat briet ja sen sellaiset hukkuu viinin makuun, mutta voihan niitäkin paria sorttia tarjolle laittaa. Lisäksi hedelmiä ja eikun nauttimaan :) Jos kaipaa vähän vahvempaa syötävää, niin juustojen lisäksi voisi tarjota vaikka jotain suolaista piirasta. Esim kinkku-aura-paprika-täytteellä sopisi tuohon tarjoiluun.



Täytyypä lähtea itekkin kaupoille kun rupes niin tekemään mieli juustoja....

Vierailija
2/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

niistä on erittäin tiukka, jopa suuta kuivaava tanniinisuus. Ehdottomasti ruokaviinejä.



Itse tarjoaisin liharuokaa (medium pihvi tms, miksei lammaskin kävisi pääsiäispöydässä). Tomaattia, yrttejä.



Juustot kutakuinkin kaikki kypsytetyt (ei siis tuorejuustoja) käyvät hyvin.



Ja huom: omena saa viinin kuin viinin maistumaan pahalta. Päärynä käy juustopöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

amarone della valpolicella classico i castei

Vierailija
4/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riistaa en osaa laittaa, mutta vaihtoehto voisi olla siis nuo juustot (ilmeisesti kovat ja voimakkaat?) tai vaihtoehtoisesti paistettu pihvi, esim. entrecote.



Kummallekohan viini sopisi paremmin, pihville vai juustoille?

Vierailija
5/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole asiantuntija, mut mulla sellanen "haisu", että kaipaisi aika voimakkaita makuja seurakseen, myös juustoissa. esim. Roquefort, Appenzeller ja Gruyere (melkein samanlaisia), ja juustoja löytyy tosi paljon myös maustettuina. Muutenkin vomakas viini, voimakas ruoka...Mutta tämä on myös makuasia, itse laittaisin myös jotain valkohomejuustoa ja maustettu Goudaa vaikka, sulatejuustot, fetat (vaikka suolanen onkin) ja mozzarellat jättäisin veke. Ruoaksi sopisi joku liharuoka, vaikka riista...

Vierailija
6/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

myös muu tumma liha ja suolaiset, kovat juustot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosiaan omenaa ei kannata laittaa, kuten joku muukin jo mainitsi, valkoviinin kanssa menee ok, mutta punaviiniin ei sovi. Eli hedelmistä viinirypäleet ja päärynä parhaat juustojen kera nautittavaksi...



Ja käsitin niin että ap ei halua raskasta ateriaa pihveineen tarjota, eli joku lihainen, maustettu piiras minusta sopisi tuohon. Tai voimakkaista mausteista pitävälle jopa meksikolainen ruoka.

Vierailija
8/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ottaisin tuon kanssa pippuripihvin, mutta juustot käy ihan yhtä hyvin jos et halua tarjota koko ateriaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja pihvin kanssa aurajuustolla ryhdistetty vihersalaatti. Oi sentään kun tulee nälkä jo ajatellessa.

Vierailija
10/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustojen ja pikkupurtavan kanssa käy moni edullisempikin viini.



-6-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyseisen viinin osalta ruokasuositus on: "Suolaiset kovat juustot ja medium-kypsä riistaliha".



Eli sopii molemmille, juustoille ja lihalle. Tee vaikka poron filettä. Sitä saa ihan tavallisista marketeista ja on tosi helppoa valmistaa. Pinta paistetaan kiinni paistinpannulla ja uuniin n. 15 min. (mielellään paistomittarin kanssa, ettei tule ylikypsää).

Mutta juustot toimii tietty aina. Jo aiemmin mainittu gruyere yms. kovat suolaiset juustot.

Vierailija
12/12 |
07.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo poro oli ihan hyvä ehdotus.



Samoin jos ajattelisi vain naposteluun, niin ehkä juuri sitten italialaiset kovat kypsät suolaiset juustot.



Toivottavasti on hyvää :-)



ap