Ostin punaisia linssejä. Mitä niistä vois tehdä? Kerro paras ja simppelein reseptisi! ev
anna kiehua kunnes linssit ovat kypsiä. Maustamisessa voit käyttää mm. curryä, chiliä, jeeraa, valkosipulia, mustapippuria ja suolaa- tai jotain muuta.
Kommentit (15)
Linsejen sekaan tomaattimurskaa, kapriksia tai oliiveja, porkkaanaa, sipulia, valkosipulia, mausteita, aurinkokuivattuja tomaatteja.
sipulia, valkosipulia, linssejä,tomaattimurskaa, pippuria, jeeraa, chiliä, korianteria, suolaa, NAM!
nelisen perunaa, pari porkkanaa ja sipulia sekä valkosipulia viipaleina kuullotetaan vähän. Lisätään purkki tomaattimurskaa, laakerinlehti ja sen verran kasvislientä ja/tai valkoviiniä että keitossa tuntuu olevan lientä. noin 10 min päästä lisätään noin 3 dl punaisia linssejä. Haudutellaan niitäkin noin varttitunti. Maustetaan yrteillä (balisika, oregai, timjami, mitänyton) ja lusikallisella hunajaa. Ei yleensä tarvi suolaa. On ihan pääruoka, mutta jos haluaa täyttävämpää, voi lisätä kinkkusuikaleita tai salamimuruja.
Myös sellainen piirakka, missä on täytteenä liotettuja ja keitettyjä linssejä, tomaattia (tuoretta tai aurinkokuivattua) ja oliiveja kermaviilitäytteessä, on hyvää.
Mä en ikinä saa hyvää tomaattimurskasta, mikähän siinä on vikana.
Tässä pari megasimppeliä ja nopeaa arkiruokaa, jotka laskee ainakin miellä lapselle myös.
1) Keitä basmatiriisiä ja linssejä, suurin piirtein yhtä kauan kestää.
Kun noi kypsyy, paista pannulla sipulia ja valkosipulia. Kun linssit on kypsiä lisää ne pannulle sipulin sekaan ja pyörittele hetki, mausta kurkumalla ja suolalla. Syö riisin kanssa, jostain syystä ketsuppi toimii tosi hyvin kaverina.
2) Laita kiehumaan linssejä ja makaronia. Näiden kypsyessä paista pannulla sipulia ja pari pussia pakastepinaattia. Kun linssit on kypsiä, lisää ne pakastepinaatti-sipuliseokseen. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa juustoraasteen ja makaronin kanssa.
sipulia ja pieniä perunakuutioita (jauhoista) kuullotetaan kattilassa ja keitetään sitten vedessä, päälle linssit ja curryä reilusti. Kun on sellasta sosemaista vrt. hernesoppa niin eiku nassuun.
ja eikö ne pitäis liottaakin yön yli?
niin että purkin takana olevan ohjeen mukaan 10 minuutin keittoaika riittää. Mutta joo, mullakin on ikivanha keittokirja, jossa puhutaan liottamisesta ja puolen tunnin keitosta. Vanhentunutta tietoa... linssipaketissa lukee ohje keittoajasta,
Ja punaiset 10 min. Itse aina joka tapauksessa maistan onko kypsää.
Paista pannulla sipulisilppua, hienonnettua inkivääriä ja valkosipulia. Vähennä lämpöä ja lisää mausteet: jeeraa reilusti, kanelia, kardemummaa, kanelia, neilikkaa, korianderia, chiliä ja jauhettua mustapippuria. Paista mausteita hetki, varo palamista. Lisää keitetyt linssit, suolaa ja vettä sen verran että saat sopivan kastikkeen. Tarjoa basmatiriisin kera. Ihanaa!
itse kauhon keittämisen aikana pois sitä vaahtoa.
minusta kaipaa aina teelusikallisen sokeria, ruoassa kuin ruoassa. Sekä sitä suolaa.. Tai sitten lisää rkl kunnon ketsuppia.
Meillä punaisista linsseistä tehdään erilaisia kastikkeita, tomaattimurskalla tai ihan öljyä ja mausteita. Juurikin näitä jeeraa jne.
Simppeli keitto syntyy kun kuullottaa pari sipulia, reilusti viipaloitua valkosipulia (itse laitan n.8 kynttä), lisää kolme, neljä pussia keittojuureksia, pari desiä vihreitä linssejä, tlk tomaattimurskaa, vettä, mausteina luomukasvisliemijauhetta, suolaa, pippuria, chiliä, paprikaa.
googleen hakusanoiksi: linssikeitto hanna partanen . Hyvä resepti. Meillä tykkää koko perhe tästä keitosta.
Tomaattimurska minusta kaipaa aina teelusikallisen sokeria, ruoassa kuin ruoassa. Sekä sitä suolaa.. Tai sitten lisää rkl kunnon ketsuppia..
eikä hunajan kanssa välttämättä tarvi suolaakaan!
Sipulia
porkkanaa
perunaa
linssejä
tomaattimurskaa
kookosmaitoa