Maissivellin teko-ohjeita maitoallergiselle..
Eli osaisiko joku sanoa, missä suhteessa laitan vettä, Maizenaa ja korvikejauhetta? Maitoallerginen lapseni juo Almiron Pepti -korviketta.
Kommentit (9)
minä teen vellin ihan maizena-paketissa olevan ohjeen mukaan (maidon sijassa vettä) eli 3/4 dl maizenaa ja 1 litra vettä tai vastaavasti tästä pienemmässä suhteessa. Sitten kaadan vellin pulloon ja tarvittaessa jatkan vähän vedellä, jos liian paksua ja lopuksi almiron jauhetta sekaan vellin määrän mukaan (1 mitta per reilu 30 ml)
Täytyy siis kokeilla. Neuvolasta ja apteekista oli nuo ohjekirjaset loppu ja vellin anto ei vielä ole ihan ajankohtaista, mutta pian aletaan kokeilemaan.. Vielä olisin kysynyt säilyvyydestä. Oletko tehnyt sen käyttövalmiiksi juuri silloin, kun vauva syökin vai voisiko veteen keitettyä velliä säilyttää jonkin aikaa esim. jääkaapissa?
miikkels:
minä teen vellin ihan maizena-paketissa olevan ohjeen mukaan (maidon sijassa vettä) eli 3/4 dl maizenaa ja 1 litra vettä tai vastaavasti tästä pienemmässä suhteessa. Sitten kaadan vellin pulloon ja tarvittaessa jatkan vähän vedellä, jos liian paksua ja lopuksi almiron jauhetta sekaan vellin määrän mukaan (1 mitta per reilu 30 ml)
eli ihan tavallista maissisosetta purkista n. puoli desiä ja 120ml vettä + 4 mitallista nutrisoijaa - ei ole tullut mieleenikään tehdä maizenasta mutta täytyypä kokeilla joku kerta!
Tällä samalla systeemillä ollaan joskus tehty perunastakin tai perunaa ja maissia sekaisin. Hyvä velli tuli myös porkkanasta, mutta sitä ei meidän tyttö valitettavasti saa enää syödä.
olen tehnyt, säilyy kyllä seuraavaan päivään
Hei
Katsoin Almiron pepti vihkosta vellin ohjeen. Siinä ei tosin ole mainittu tuota maissia, mutta tulee varmasti samassa suhteessa se Almiron.
Velli (1 annos)
2 dl vettä
n.1/2 dl esim.riisi-, ohra-, kaura-, ruis-, vehnä- tai tattarihiutaleita
5 mittaa Almiron pepti -jauhetta
1. Kiehauta vesi, lisää hiutaleet ja keitä velli kypsäksi hiutalepakkauksen keitto-ohjeen mukaisesti.
2. Jäähdytä velli syöntilämpöiseksi ja lisää Almiron pepti -jauhe joukkoon huolellisesti sekoittaen.
Meillä ei myöskään käy muu kuin maissi. Olen löytänyt Risentan maissijauhon. Siitä tulee oikein pehmoista puuroa. Uskon, että saa hyvän vellin vähän vettä lisäämällä. Ja itse olen tehnyt puuron pussin ohjeen mukaan ja käyttänyt vielä vuorokauden kuluttua samaa puuroa. Eli jos teen aamulla, syö poika sitä vielä seuraavana aamuna. Säilytän puuroa siis jääkaapissa.
Piti vielä mainita, että Almironin lisäisin vasta juuri, kun on tarkoitus antaa velli lapselle. En siis säilöisi sitä jääkaapissa vuorokautta.
eli Almironin lisään myös minä vasta juuri ennen tarjoilua eli sitä en seisota vuorokautta jääkaapissa !
Alkuperäiseen viestiin en osaa vastata, meillä käytetään Neocatea ja ohjeethan tulivatkin jo, mutta pieni lisävinkki vielä. Alkoi tuo pelkkä maissi- ja riisivellin syöminen tökkiä, joten lisäilen valmiiseen velliin purkista vielä hedelmäsosetta niin maku vaihtuu aina välillä:o). Parhaiten taitaa upota maissi-ruusunmarjavelli!
lääkäriltä tai Nutricialta Almiron Peptid -ohjekirjanen, jossa on ruokaohjeita ja kuinka almironia käytetään niissä.
Tuo opas on siis ilmainen, ainakin me saimme sen lääkäristä 2 v sitten ja oli tosi hyödyllinen!