Poro ja säilykehedelmät vauvan ruokavaliossa
Moi! Meidän neitokainen 7kk on allerginen sekä tapiokalle että riisille, joten kaupan hedelmäsoseet joudumme jättämään hyllyyn. Tietääkö kukaan, onko ok syöttää vauvaikäiselle säilykepurkkihedelmiä? Nikkeli ei liene ongelma, purkit taitaa olla nykyisin pinnotettuja, mutta en tiedä sitten säilöntäaineiden merkityksestä vauvalle.
Toinen mieltä askarruttava ruoka on poro. Voiko vauva syödä sitä päivittäin, vai saako siitä liikaa esim. radonia?
Kiitän kauniisti, jos joku osaa auttaa!!
Kommentit (2)
olen samaa mieltä kamun kanssa tuosta säilykkeiden antamisesta. Kuivahedelmistä tosiaan pystyy tekemään helposti noita soseita. Liottaa vaan yön yli ja sauvasekoittimella soseuttaa. Niistä kannattaa vain katsoa, ettei osta sellaisia, missä on rikkiä. luumussa ja aprikoosissa ainakin on, mutta luomuversioissa ei tietenkään. tuoreesta omenasta ja päärynästäkin saa ainakin helposti tehtyä, ja keittämällä ja pakastamalla allerginenkin sietää paremmin. Toki voi muutenkin pakastaa!
humppi
En itse antaisi säilykkeitä ainakaan usein. Kuivatuista hedelmistä saa keittämällä ja soseuttamalla tehtyä helposti sosetta (aprikoosi, viikuna jne.), niissäkin saattaa kyllä olla jotain jäämiä. Kaupan pakastealtaasta löytyy valmista ruusunmarja-ja mustaviinimarjasosetta. Pakastemarjoista (joku hedelmäkin voi löytyä) saa helposti tehtyä sosetta ja kotimaiset marjathan (ei mansikka) kannataa ehdottomasti kokeilla allergiselle. Poron annosmäärästä kannattaa kysyä allergologilta tai lastenlääkäriltä. Jos löydät Fruttapuran soseita (päärynä, omena) jostain, niin niissä ei ole tärkkelyksiä. Myös Ruohonjuuren verkkokaupasta sai päärynäsosetta. Jotkut ovat onnistuneet ostamaan sopivia soseita suoraan tukusta. Kannattaa kysäistä vertaistuesta:
http://health.groups.yahoo.com/group/allergia/