mä en ymmärrä tätä asiaa ulkomaalaisista vihanneksista ja hedelmistä?
tuttavani eivät osta Suomessa kaupasta ulkolaisia vihanneksia tai hedelmiä, koska " ei tiedä mitä myrkkyjä niissä on" tai " minkä vatsatautipöpön niistä saa" . Matkailevat jokainen tosi usein juuri näissä kyseisissä maissa ja syövät matkoillaan samoja vihanneksia ja hedelmiä hyvällä ruokahalulla.
Kommentit (10)
ja syödä talven aikana sen sijaan vitamiininsa muista lähteistä. Porkkanaa, nam! Leivän päälle se ei tosin sovi, mutta minkäs teet.
Nehän poimitaan tuontia varteen hieman raakoina ja lisäaineilla " kyllästettyinä" . Paikanpäällä saat kypsänä poimittuja ja jopa luomunakin :)
mistä 6 kirjoitti.
Taisi juuri tuossa jutussa muuten olla, että ulkomaiset hedelmät säilyvät hyvin, koska ne ovat sellaisia lajikkeita, jotka kestävät varastointia ja kuljetusta. Lisäksi esim. omenia käsitellään todella varovasti ja niitten on oltava virheettömiä, sillä kolhiintuneet hedelmät eivät kestä varastointia ja kuljetusta.
Tietysti kaiken kaikkiaan olisi järkevintä syödä kotimaisia kauden marjoja ja vihanneksia. Talvella sitten juureksia ja marjoja vaikka pakkasesta, jos ei muita ole. Ihan älytöntä, että esim. tomaatteja ja tuorekurkkua pitää olla saatavilla ympäri vuoden...
kestää muutaman päivän hyvänä, säilyy täällä kuukauden...
Mutta syön silti ja kuorin kyllä.
Vierailija:
Onhan se eri asia ostaa jossain Espanjassa esim. tomaatti lähes suoraan pensaasta kuin ostaa se sen jälkeen, kun se on rahdattu Suomeen. Ei se taida ilman kaikenmaailman myrkkyjä selvitä lento-/laivamatkasta.
Minä en pidä niiden mausta. Kurkku maistuu kummalle, tomaatit kovia ja paprika väkevää.
Kysymyshän kuului että tuo pariskunta ei osta myrkkyjen vuoksi. Mutta ulkomailla reissatessaan syövät silti näitä samoja myrkkyjä.
Kysymys ei ollut siitä miksi te ette. Vaan tuon kysyisen parin hassusta selityksestä
Minusta esim. espanjalaiset tomaatit hakkaavat mennen tullen nämä kotimaiset näin talvella.
Ja mitä helskutin vatsatautipöpöjä niistä muka saa?!
Itse asiassa just oli Hesarissa juttu, jossa todistettiin, että esim. tuontiomppuja ei enää edes tarvitse kuoria (kuten minulle lapsena opetettiin), koska niissä on niin totaalisen VÄHÄN säilöntä- ja torjunta-ainejäämiä.
Joten kuorineen vaan!
Onhan se eri asia ostaa jossain Espanjassa esim. tomaatti lähes suoraan pensaasta kuin ostaa se sen jälkeen, kun se on rahdattu Suomeen. Ei se taida ilman kaikenmaailman myrkkyjä selvitä lento-/laivamatkasta.
espanjalaisia tomaatteja kuin kotimaisia, koska kasvihuoneiden lämmitys täällä vie enemmän energiaa kuin tomaattien rahtaaminen llentokoneella Espanjasta Suomeen.
Espanjalainen kurkku on kyllä minustakin aika kamalaa, mikäköhän siinäkin on.