Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka kauan siskonmakkaroita pitää keittää että ne on kypsiä?

Vierailija
08.02.2014 |

Kiitos avusta.

Kommentit (59)

Vierailija
1/59 |
08.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän paketin kupeesta löydy ohje. Tai etsi googlesta.

Vierailija
2/59 |
08.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä viitisen minuuttia. Laitan ne sopan sekaan viimeiseksi, kun juurekset ovat jo kypsät, ja anna kiehua  vähän aikaa. Nouki yksi makkaranpala lautaselle, leikkaa se kahtia ja katso onko se kypsä. Kypsyy kuitenkin nopeasti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/59 |
08.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ollut paketin kyljessä ohjetta, ajattelin että nopein apu tulisi täältä. Yhtä maistoin oli vielä raaka muut jätin vielä kattilaan kiehumaan. Taidan mennä ihan sormituntumalla. ap

Vierailija
4/59 |
08.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse odottaa lainkaan. Ne laitetaan soppaan viimeiseksi, ja saman tien voikin sopan jo tarjoilla. Kypsyvät sen puristelun aikana täysin, viimeisetkin siinä vaiheessa kun aletaan annostella.

Vierailija
5/59 |
08.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kolmonen ap.

Vierailija
6/59 |
08.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä puristelun?

ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/59 |
08.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen, kun puristelet makkaramassan suolesta ulos. Jotkut toki vain leikkaa saksilla paloja, mutta minusta sellaisia ei ole kiva syödä.

Vierailija
8/59 |
08.02.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolmonen kommentoi vielä ysiä. 

Joo, tässä on kaksi koulukuntaa. Jos leikkaa saksilla kuorineen paloiksi kypsyminen kestää ehkä kaksi silmänräpäystä pidempään kuin jos puristelee makkaransisuksen suoraan keittoon. 

Jos puristelu tuntuu hankalalta suoraan kuumaan keittoon, voi makkarapallukat puristaa ensin kylmällä vedellä huuhdellulle leikkuulaudalle ja nostaa siitä lusikalla sopan joukkoon. Koska en ole sorminäppärä, teen noin.

Siskonmakkaroista saa muutakin, ihan samaa ruokaa kuin muunkin maalaisista tuoremakkaroista. Puristele pallukoita kaalipataan, tai tomaattikastikkeen joukkoon (ja tarjoile pastan kanssa) jne. Hyvä raaka-aine. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/59 |
11.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tähän asti luullut että siskonmakkaroista saa vain soppaa

Tämä avartaa näkemystäni

Vierailija
10/59 |
11.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siskonmakkarapalleroita voi myös paistaa ja tehdä niille kermakastikkeen. Sopii hyvin esim. juuresmuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/59 |
11.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras tulee, kun ensin paistaa siskonmakkarapaloja hetken aikaa paistinpannulla ja sitten kermaa ja tomaattimurskaa ja tarjolle pastan kanssa. Ai, tulikin nälkä...

Vierailija
12/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siskonmakkarapasta on kans ihan huippu ruoka 😋 https://www.soppa365.fi/reseptit/liha-arjen-nopeat-pastat-ja-risotot/si…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siskonmakkaroista saa myös lihaperunasoselaatikon kaltaista muusivuokaa.

Keitä palleroita hetki ja sotke muusiin ja uuniin. 

Vierailija
14/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kolmonen kommentoi vielä ysiä.

Joo, tässä on kaksi koulukuntaa. Jos leikkaa saksilla kuorineen paloiksi kypsyminen kestää ehkä kaksi silmänräpäystä pidempään kuin jos puristelee makkaransisuksen suoraan keittoon.

Jos puristelu tuntuu hankalalta suoraan kuumaan keittoon, voi makkarapallukat puristaa ensin kylmällä vedellä huuhdellulle leikkuulaudalle ja nostaa siitä lusikalla sopan joukkoon. Koska en ole sorminäppärä, teen noin.

Siskonmakkaroista saa muutakin, ihan samaa ruokaa kuin muunkin maalaisista tuoremakkaroista. Puristele pallukoita kaalipataan, tai tomaattikastikkeen joukkoon (ja tarjoile pastan kanssa) jne. Hyvä raaka-aine. 

Auttaa myös, että kastaa kädet kylmällä vedellä ja puristaa suoraan keittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paras tulee, kun ensin paistaa siskonmakkarapaloja hetken aikaa paistinpannulla ja sitten kermaa ja tomaattimurskaa ja tarjolle pastan kanssa. Ai, tulikin nälkä...

ARGH, minkä hiton takia tuota tomaattimurskaan tungetaa joka ruokaan? Mistää ei tahdo löytää reseppejä ilman.

Vierailija
16/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siskonmakkaroista saa myös lihaperunasoselaatikon kaltaista muusivuokaa.

Keitä palleroita hetki ja sotke muusiin ja uuniin. 

Jokohan aloittajan makkarat on mahtanut kypsyä lähes viiden vuoden aikana?

Vierailija
17/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harmittaa että tämän loistavan raaka-aineen hyviä puolia levitellään täällä ja kohta sen hinta nousee ja saatavuus huononee.Pitäkää omana tietonanne hyvät raaka-aineet.

Vierailija
18/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siskonmakkaroista saa myös lihaperunasoselaatikon kaltaista muusivuokaa.

Keitä palleroita hetki ja sotke muusiin ja uuniin. 

Mitenkäs jos sekoittaisi sen raa'an makkaramassan viilenneeseen muusiin?

Vierailija
19/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyyhän niitä jonkun aikaa keittää, ei ne hetkessä kypsy. Laitan yleensä aika loppuvaiheessa. Huomioi että

ne turpoavat- kantsii jättää kattilaan sen verran varaa että mahtuvat. Usein teen siskonmakkarasoppaa ja

on hyvää!

Vierailija
20/59 |
21.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä ottaa huomioon, että ne makkarat turpoavat aika mukavasti siellä keitossa. Minulla meinasi kerran tulla keitot yli, hyvä ettei tarvinnut jo toista kattilaa avuksi.