Endiivejä olen aina katsellut kaupassa - mitä ja miten niistä voisi tehdä ruokaa?
Kommentit (2)
Kermainen endiivi-pekonikeitto
3 endiiviä (salaattisikuri)
6 salottisipulia
3/4 l kanalientä
4 siivua pekonia
2 rkl rakuunaa (tuoretta)
2 dl kermaa
(suolaa)
valkopippuria
1. Kuori salottisipulit, halkaise ne keskeltä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Laita kattilaan rasvaa ja kuullota sipuleita hetki siinä.
3. Pese endiivit. Leikkaa ne pitkittäissuunnassa haluamasi pituisiksi suikaleiksi. Vippaa suikaleet kattilaan. Freesaa n. 3 minuuttia.
4. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja käristä pannulla.
5. Lisää kattilaan kanaliemi ja anna porista hämmentäen 5 minuuttia.
6. Lisää silputtu rakuuna, pekonit ja kerma. Keittele pari minuuttia.
7. Lisää valkopippuri ja suola, jos tarvitsee.
8. Suurusta maizenalla
Esimerkiksi kiehauttaa suolavedessä, kääriä pekonia ympärille ja laittaa vuokaan, kermaa ja mustapippuria -> uuniin