Kuinka kauan kokonainen lohifile uunissa?
Entä lämpötila?
Kiitos jo etukäteen tiedoista :)
Kommentit (6)
eli jos ei ole täysin nesteellä peitetty, on kalaa valeltava koko ajan..
ja ota kala pois uunista kun mittari näyttää 51 astetta. 55 on kypsä kala mutta lämpötila jatkaa nousuaan uunista poisoton jälkeen juuri sopivasti.
Uunin lämpötila 175 max - mitä alhaisenpi lämpötila sitä mehevämmän kalan saat.
100 astetta on hyvä uunin lämpötila. Parin kilon lohi kypsyy noin kahdessa tunnissa. Sopiva lihan lämpötila on noin 60-62 astetta - varsinkin jos aikoo tarjota kylmänä. Lämpimänä tarjotessa voisi lihan lämpötila olla n. 55-58 astetta.
Eiköhän ap saanut vastauksen jo viisi vuotta sitten. On tainnut ehtiä tässä välissä jo muutaman fileen paistaa.
Oikeasti: millä logiikalla ihmiset näitä ikivanhoja viestiketjuja nostelee?
Terveisiä vaan näsäviisaalle kommentoijalle
Sattuu vaan olemaan niin, että internetiin kirjoitetut viestit säilyvät (lähes) loputtomiin, ellei niitä tarkoituksella ja suurella vaivalla poisteta.
Löysin tämän hakukoneen kautta, enkä katsonut postituksen päivämäärää.
Tein juuri tänään edellämainitulla tavalla 1,83 kiloa painavan kirjolohen uunissa. Arvaa maistuiko! Lisukkeeksi kermaviilikastike, jossa mätitahnaa, sinappia, sitruunaa, ruohosipulia, sokeria ym.
Hei, googlen kautta tämänkaltaisia viestiketjuja päätyvät lukemaan muutkin kuin kysymysten aluperäiset esittäjät. Minulle on aivan yhdentekevää, onko vastausten välillä kulunut minuutti vai kymmenen vuotta.