pino reseptejä maidoton/munaton(soijaton)
Joku aika teinkin jo yhden kyselyn mistä löytää reseptejä ja sainkin hyviä linkkejä. Muutama vastaaja oli laittanut suosikkireseptejään, kiitos vain! Kokoslohta ja pekonipastaa tulikin kokeiltua, hyviä oli samoin kiusaukset ja pastakastikkeet sujuvat kaurakermalla.
Jos sinulla on jokin helpohko favoriitti, niin kirjuuta tähän pinoon!
Aloitan itse:
Kana kookosmaidossa (mukaeltu koookoslohireseptistä): kanafileet ruskistetaan (esim. hunajamarinidut) uunivuokaan, sekaan kasviksia, esim paparikaa ja kesäkurpitsaa isoina paloina. päälle kookosmaitoa. lisukkeeksi riisiä.
Toinen:
Grillattu kana on myös helppo suosikki, esim.siitä saa nopeasti aterian taaperolle oolannin valmismuussin kanssa. Seuraavana päivänä jämistä voi tehdä vaikkapa kiusauksen: uuniin perunasipulisekoituspussi, kananjämät paloina, pippuria ja kaurakermapurkki..
Laittakaahan reseptejä!!
Kommentit (19)
kokeile tehä ihan normaalisti niikuin tekisit munankin kanssa, mutta jätä muna pois ja paista uunissa pullat
--freya--:
kokeile tehä ihan normaalisti niikuin tekisit munankin kanssa, mutta jätä muna pois ja paista uunissa pullat
Just noin. ;-)
Itse teen kylläkin luont. gluteenittomilla " korppujauhoilla" , kun on vilja-allerginen, ja nykyjään meillä taas maitotuotteet sopii, mutta siis itse teen niin, että ehkä n. kiloon paistijauhelihaa (tosin sika-naudasta tulee kyllä paremmat ja pehmeemmät pullat, vaikka ovatkin sit rasvasempia ;-)) käytän n. 0,75 dl gluteenittomia korppujauhoja, joka vastais ehkä n. reilua 1 dl tms. tavallisia, ja niihin sekoitan rivakasti (ettei tuu klönttejä) 2 dl ruokakermaa ja tarvittaessa vähän vettäkin. Korppujauhojen annat turvota sen aikaa kun laitat lihan kulhoon ja maustat sen - sekä silppuat sipulin pieneksi ja kuullotat sen kulhossa pienessä vesitilkassa mikrossa täysteholla ehkä 1,5 minuuttia. Mä laitan lihaan mausteeksi suolaa, mustapippuria ja reilusti maustepippuria! Maustepippurin voi halutessaan myös korvata vaikkapa oreganolla, niin tulee " kreikkalaisia" lihapullia. ;-) Sit kaikki sekasin ja pullat pyöritellään leivinpaperin päälle ja paistetaan 225 asteessa 15 min. :o)
ei ole edes korppujauhoa eikä kermaa tms, vaan ihan vaan pieneksi silputtu sipuli ja esim 1 valkosipulinkynsi ja jos allergiat sallii, esim ketsuppia vaan sormin jauhelihan sekaan, suolat ja pippurit, ja pallerot uunipellille. Maukkaita on.
Miedän melkein " kaikettomat" lihapullat:
-400g possunjauhelihaa
-100-150g parsakaalimuhennosta (tämän pitää olla aika kiinteää, muuten taikina jää liian veteläksi eikä pullat pysy kasassa)
-suolaa
persiljaa
Sekoitetaan ainekset yhteen ja muotoillaan pullat, paistetaan kypsiksi rypsiöljyssä paistinpannulla (uunissa näistä tulee vähän koppuroita, ei kelpaa meidän pojalle).
jos jollakin ois vielä ohjeita. Tonnikalapasta onnistui hienosti! Kiitos! ja koppuralihapullatkin kelpas taaperolle.
Nosto :-)
Meilläkin maidoton, munaton, soijaton... ja reseptit hakusessa vielä ...
Haginalle
PIZZA
Valmispohja pakasteesta tai itse tehty, päälliset maun mukaan (esim. jauheliha, tonnikala, tomaatti, ananas) maidottoman " juuston" saa kun sekoittaa kaurakermaa, 1 rkl perunajauhoja ja pari rkl vehnäjauhoja + mausteet esim. oregano, määrät riippuu vähän siitä kuinka monta pitsaa tekee. Kaadetaan pitsan päälle juustomaisesti ripotellen. Sitten uuniin. Tulee ihan juuston näköistä ja sitoo muut täytteet hyvin niin lapsenkin on helppo pitsaa syödä.
LASAGNE tää oli meille pitkään kynnys ennenkuin uskaltauduttiin kokeilemaan, mutta kyllä kannatti, maistui koko perheelle!
Valmistetaan muuten lasagnelevypaketin ohjeen mukaan, jätetään vaan juustot pois (vähän pinta uunissa kuivaa mut ei haittaa, kansi voisi ehkäistä) ja korvataan neste kauramaidolla
UUNILOHI
lihatiskistä n. 500-600g ruodotonta lohta, suolaa, timjamia, valkopippuria, sitruunamehua, ruukkuruohosipulia tai tilliä, pari dl kaurakermaa. Aseta kala uunivuokaan, purista päälle sitruunamehu ja mausteet. Kaada kerma vuokaan. Peitä kannella/foliolla. Kypsennä uunissa 175c n. 35min.
sika-nauta tai naudan jauhelihaa 400 g. 1dl jauhelihajatket´tta tai korppujauhoja + mausteita. lisäksi mustapippuria myllystä ja oreganoa. kaurakermapurkki 2 dl ja tomaattipyrepurrkki, semmoinen pieni. kaikki sotketaan ja muotoillaan pullat jotka paisetaan uunissa, tarjoillaan salaatin ja pastan kanssa.
Meillä käytetään lihapullissa kananmunan ja korppujauhojen korvikeena polenta-ryynejä. Eli jos tuo maissi ei aiheuta oireita, niin joko polentapuuroa jauhelihan sekaan noin 1dl (400 g lihaa) tai vajaa 1/2 dl kuivia (jolloin nestettä siis lisättävä taikinaan noin desi).
Nesteenähän voi taikinassa käyttää melkein mitä vain, kermviiliä, piimää (jos maitotuotteet käy) tai vaikkapa lihalientä (esim. jostain muusta liharuoasta jäänyttä). Käytän myös joskus kaurapuuron jämät tai kuivasi jääneet leivät hyödyksi. Vain mielikuvitus on rajana! Ja tietenkin ne allergiat...
Toinen mitä itse hyödynnän paljon ruokaa laittaessa on perunamuusi. Jos peruna sopii ruoanlaittoon, niin siitä saa kivoja vuokaruokia aikaiseksi. Muusin lopusta voi vaikka tehdä pieniä lettusia tai leipäsiä, jos jotain jauhoa hiukan voi sekaan laittaa.
Pahnu
laitan tähän viestin ihan pitääkseni tämän ketjun etusivulla.
Aloitan tänään maidottoman dieettini pojan poskien vuoksi ;(( plääh
Minun suosikki leivontakirja on " Saa vaivata" hauskasti kirjoitettuja reseptejä, kaikki ohjeet munattomia ja maidon voi korvata soijalla tai vedellä/mehulla. Moneen tulee kylläkin kaakaota. Täytyy taas aloittaa näiden ton-ton-taitojen virkistely!!
Kiitos teille tästä ketjusta.
terv peikkoäet ja APJ melkein 3 kk ja posket karheana
9 kk poika joutui maidottomalle/munattomalla/viljattomalla(kotim.) dieetille kolmisen viikkoa sitten ja koska imetän edelleen itseltäni jäi samalla samat ruoka-aineet pois. Nyt on siis menossa ruokien ja leipomusten testailua ja tänään tein tälläisen maustekakun kaverini munattoman reseptin pohjalta. Ja hyvää tuli. On aika jouluisen makuinen.
150 g maidotonta margariiniä
3 dl sokeria
2 munaa tai munattomassa versiossa 1,5 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja ( itse käytin 3,5 dl Semperin luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta ja 1,5 dl perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
3-5 banaania ( meillä myös banaani kiellettyjen listalla, joten käytin 1 prk päärynä ja 1 prk omena-päärynäsosetta)
(2 dl rusinoita)
Vaahdota rasva ja sokeri. (Lisää munat.)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne (ja vesi munattomassa versiossa) sokeri-rasvaseokseen. Lisään muussattu banaani/hedelmäsoseet). Kaada jauhotettuun vuokaan (n. 1,5 l)
Paista 200 asteessa n. 50 min - 1 h .
Silvara
Jauheliha-perunakiusaus: Ruskistetaan jauheliha, sinne halutessaan vielä punasipulia/valkosipulia muhimaan. Lisätään joukkoon tomaattipyree ja purkillinen kastikepohjaa (esim. Portin sauce demi-glace), kaadetaan vettä ja annetaan muhia jonkun aikaa. Lopuksi kastikkeeseen vielä kaurakermapurkki. Lisätään kastike perunasipulisuikaleiden seuraksi vuokaan, sekoitetaan ja paistetaan n.225 asteessa kunnes on kypsää.
Tonnikala-makaroonivuoka: Keitetään makaroneja melkein kypsäksi (mielen mukaan voi valita mallin ja merkin) ja kaadetaan vuokaan. Murustellaan joukkoon tonnikala, tilli, ehkä jonkin verran puristettua sitruunaa. Kaadetaan joukkoon yllämainittua kastikepohjaa purkillinen ja kaurakermaa. Lisätään paistokseen vettä vielä tarpeen mukaan ja paistellaan reilussa 200 asteessa kunnes kypsää. (tämä resepti oli jossakin lehdessä, kastikepohjana siinä käytettiin punaviinikastiketta, sitäkin löytyy maidottomana kaupasta).
mikä tahansa resepti jätä muna pois (sitä ei tarvita mihinkään oikeasti), korvaa maito vedellä, lihaliemellä tai muulla nesteellä
munattoman ja maidottoman äitinä tiedän että munan tosiaan voi jättää pois MELKEIN mistä vaan (esim letuista jota en aluksi uskonut) mutta varsinaiset kakku-tyyppiset leivonnaiset ei onnistu. Muropohja ja pulla toki, mutta tyyliin kahvikakku/muffinsit, ne ei toimi, jotkut reseptit toimii päärynä-vauvansosepurkkia " munana" käyttäen, mutta kaikki ei. Lisäksi maidottomasta margariinista ei saa onnistumaan esim lusikkaleipiä, kuten voista, eli tosi rasvaisiin pikkuleipiin ei onnaa.
heh, me huomattiin noi letut vahingossa. oltiin syöty jo lähes kaikki letut ku huomasin että munat oli vielä pöydällä :)
mutta sitä piti sanomani että kakunkin pystyy tekemään ilman munaa, tässä muutama resepti:
KAKKUPOHJA 1
1,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2dl ananas-tai omenatuoremehua
1dl kasvismargariinia
* Vatkaa margariini ja sokeri sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet margariinisokerivaahtoon. Lisää mehu.
Paista 200 asteessa n 20min.
KAKKUPOHJA 2
* 3,5 dl Erikoisvehnäjauhoja
* 2 dl sokeria
* 2,5 tl leivinjauhetta
* 2 tl vaniljasokeria
* 100 g juoksevaa margariinia (pullo)
* 1 dl omenasosetta
* 2 dl vichyä, siideriä, kermaa tms.
* Leivitykseen: rasvaa
* Korppujauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksivarovasti sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, ja kumoa se. Helpoin vuoka irrottaa kakku on irtopohjavuoka, silikonivuoka tai teflonvuoka.
Valmista täytekakku normaaliin tapaan.
Muunteluvinkkejä:
* - lisää kakkuun 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, saat suklaisen kakkupohjan.
* - korvaa omenasose banaanisurvoksella tai vauvojensoseilla, joilla saa hieman muunlaisia vivahteita kakkupohjaan
* - saat täysin maidottoman kakun, kun käytät kasvirasvaa
KAKKUPOHJA 3
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl vettä
50 g sulatettua maidotonta margariinia
1 tl suolaa
Sulata margariini. Lisää kylmä vesi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä jäähtynyt rasva-vesiseos kuiviin aineisiin. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1 ½ litran vuokaan. Paista 175 asteessa 50 minuuttia.
paista jauheliha, sekaan rkl vehnäjauhoja ja mausteet maun mukaan, lisätään kauramaitoa kunnes kastike sopivaa, pilkotaan sekaan yksi suolakurkku, annetaan muhia. lisukkeksi perunat.
Laittakeehan jotain ohjeita, alkaa taas mulla tökkiä ruokalistan miettiminen.
Kysyisin vielä miten onnistuvat lihapullat.Tuli nimittäin melkoisen mauttomia koppuroita kun tein. laitoin kaurakermaa, jauhelihajatketta saman verran kun tavallisiinkin lihapulliin ja oolanniin muussijauhoa + vettä (jostain luin et korvaa munan) jauheliha oli kyllä vähärasvaista naudanjauhelihaa niin en tiiä johtuko kuivakkuus osittain siitä.