Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Naudanlihasuikaleita! Miten valmistaa, onko tämä ok...:

Vierailija
24.10.2008 |

Eli laittaisin kattilaan ja siellä kypsyttäisin, rasvaa + jauhoja + vettä + suolaa + pippuria?



Ehdotuksia? Ei ole vihanneksia, joista tehdä akstike :(

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kera veden ja lihaliemikuution hautumaan pariksi tunniksi. Sit jauhoja jos haluaa sakeuttaa tai kermaa/juustoa jauhojen tilalta ja maun tarkastus. Suolaa yms. lisää jos tarvii.

Vierailija
2/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

käyttää uunivuokaa, eli ellei kattilaa voi laittaa uuniin :D niin se on tehtävä hellalla..



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitat lihat kulhoon, päälle hiukan jauhoja ja pyöräytät lusikalla muutaman kerran kunnolla niin että lihat&jauhot sekottuvat. Sitten paistat lihoja hetkisen pannulla jossa öljyä/voita (katso että pannu kuuma) ja kun lihojen pinta hieman ruskistunut, kaadat pannulle (tai siirrät lihat kattilaan johon lisäät) vettä ja mausteet ja annat kiehahtaa, ja sen jälkeen miedolla lämmöllä haudutat lihat.



Kastike suurustuu itsestään, koska jauhot menivät lihojen mukana pannulle. Säästää vaivaa kun ei erikseen tarvitse ruskistaa niitä JA tärkeimpänä se, että kevyt jauhoitus pitää lihasuikaleet mehevimpinä paistamisen aikana, vert. panerointi.



Itse laittaisin muitakin maustetita kun suolan ja pippurin lisäksi. Laakerinlehti sopii, ja jos löytyy lihaliemikuutio niin siitä voi pienen palasen heittää mukaan myös. Myös lääkerinlehti sopii, ja (valko/)sipuli, mikä kannattaa raastaa raastinraudan pienimmällä "terällä" niin ei tule edes raastetta vaan "sosetta".



Ja punkkuhan tuon kastikkeen kruunaisi, löytyykö sitä?;)

Vierailija
4/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

joka näköjään pariin kertaan kirotusvireineen eksyi mukaan...

Vierailija
5/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

punaviini on ollut auki j''kaapissa 1 viikon, voikohan sitä huoletta vielä lurauttaa joukkoon :) kiitos



ap

Vierailija
6/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten liha on kylmää ja se viilentää pannun, ja paistotulos ja sitä kautta lihan mureus kärsii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli suomeks vois varmaan puhua ihan pannusta ;)



Ja viikon vanhaa punkkua en enää jois, mutta ruokaan menee vallanki mainiosti makua antamaan!

Vierailija
8/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toki maku ei ole enää ihan hyvä mitä se viikko sitten oli, mutta ihan juotavaa (ja ennenkaikkea ruuanlaittoon!) kelpaavaa se edelleen on:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ne voi hautua siellä lihan kanssa iät ja ajat. ja jos on maustepippuria, sitä. Kiva maku tulee myös sellaisesta, että laittaa monia erilaisia kokonaisia pippureita esim. puna-, viher- ja mustapippureita.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi seitsemän