Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Näin keität perunan

Vierailija
16.12.2025 |

Pese peruna huolellisesti. Kuori vain jos haluat, kuoriperuna säilyttää makua ja ravinteita paremmin.

Laita peruna kattilaan ja kaada kylmää vettä niin, että peruna juuri ja juuri peittyy. Lisää suola vasta nyt, noin 1 tl per litra vettä. Kylmästä vedestä aloittaminen takaa tasaisen kypsymisen.

Kiehauta vesi ja laske sitten lämpöä niin, että vesi poreilee rauhallisesti. Älä keitä rajulla kiehunnalla, sillä peruna hajoaaja vettyy. Keittoaika on yleensä 15-25 minuuttia koosta riippuen. Tarkista kypsyys veitsellä: jos veitsi menee helposti läpi, peruna on valmis.

Kaada vesi heti pois ja anna perunan höyrystyä hetki kattilassa ilman kantta. Näin pinta kuivuu ja maku paranee. Tarjoile heti tai pidä lämpimänä kannen alla lyhyen aikaa.

Oikein tehtynä peruna on yksi parhaista ruuista.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kaksi