Teetkö koskaan maitokiisseliä?
Tai muita vanhoja jälkkäreitä? Onko vinkkejä mitä voisi kouluikäisten kanssa kokeilla.
Kommentit (16)
Mutsi teki aikoinaan joskus sunnuntaisin maitokiisseliä ja siinä päälle laitettiin mansikkahilloa. Se oli ihan älyttömän hyvää. Siihen aikaan ei ollut kaupoissa viittäkymmentä erilaista vanukasta. Susetet ja Jackyt tuli paljon myöhemmin. Monta kertaa olen miettinyt, että pitäisköhän tehdä joskus itsekin ja kokeilla, että maistuuko yhtä hyvältä kuin ennen. Varmasti ainakin tulee paljon kaikenlaisia muistoja mieleen,
Kerroskiisseliä voisikin tehdä jouluna. Sehän on punaista ja valkoista. Se on raikkaampi jälkiruoka kuin rasvaisemmat jälkiruoat ja sen voi tehdä jälkiruokamaljoihin etukäteen.
https://anna.fi/ruoka/6-jalkiruokaa-joita-ei-enaa-syoda-vaikka-todellak…
https://www.soppa365.fi/reseptit/juhli-ja-nauti-jalkiruuat/pappilan-hat…
https://www.valio.fi/reseptit/kerroskiisseli/ värjäsin osan kaakaolla eli oli kolmikerroskiisseliä
https://anna.fi/ruoka/kelluvat-saaret
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/vahan-retroa-mutta-edelleen-her…
eiköhän tässä jo ole
Vierailija kirjoitti:
Kerroskiisseliä voisikin tehdä jouluna. Sehän on punaista ja valkoista. Se on raikkaampi jälkiruoka kuin rasvaisemmat jälkiruoat ja sen voi tehdä jälkiruokamaljoihin etukäteen.
niin meillä äiti teki sen vaniljakiisseliksi: https://www.martat.fi/reseptit/vaniljakiisseli/
Kerroskiisseliä oli ihan jollain randomlounaalla joku aika sitten. Italiassa oli sitruunakiisseliä kesällä. Molempia on pitänyt tehdä, mutta aina ne jäävät.
Vierailija kirjoitti:
Mutsi teki aikoinaan joskus sunnuntaisin maitokiisseliä ja siinä päälle laitettiin mansikkahilloa. Se oli ihan älyttömän hyvää. Siihen aikaan ei ollut kaupoissa viittäkymmentä erilaista vanukasta. Susetet ja Jackyt tuli paljon myöhemmin. Monta kertaa olen miettinyt, että pitäisköhän tehdä joskus itsekin ja kokeilla, että maistuuko yhtä hyvältä kuin ennen. Varmasti ainakin tulee paljon kaikenlaisia muistoja mieleen,
Meillä oli ne päällyssattumat vattuhilloa. Tuota kiisseliä ei pidä erehtyä tekemään rasvattomasta maidosta. Olin kerran yhdellä luennolla, joka pidettiin eräässä vanhusten hoitolaitoksessa ja tilaisuudessa tarjottiin lounas. Muuten oli hyvä, mutta jälkiruokana oli tuo maitokiisseli, mutta kurriin tehty. Kyllä oli ikävän harmaa ruoka, eikä edes maistunut oikealle maidolle. Sääliksi kävi varsinaisia asukkaita kun kiusataan tuollaisilla olevinaan terveellisillä ruoilla.
Vierailija kirjoitti:
Tee hedelmistä palasia ja päälle kermavaahtoa
Mikä uusi juttu muka hedelmäsalaatti on?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee hedelmistä palasia ja päälle kermavaahtoa
Mikä uusi juttu muka hedelmäsalaatti on?
Eikös ap nimenomaan kysynyt vanhoja jälkkäreitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee hedelmistä palasia ja päälle kermavaahtoa
Mikä uusi juttu muka hedelmäsalaatti on?
Mitä se apukoululainen höpisee? Aloituksessa kysyttiin vanhoja jälkkäreitä.
Jos pitää tehdä jotain ruokaa maidosta, niin ehdottomasti punaista tai sitten ns, vanhan ajan maitoa. Riisipuuro, letut yms ei maistu miltään minkään siniisestä maidosta tehtynä.
Tuollainen vanhusten kiusaaminen huonoista aineista tehdyillä ruuilla pitäisi oikeasti kieltää.
Vierailija kirjoitti:
Jos pitää tehdä jotain ruokaa maidosta, niin ehdottomasti punaista tai sitten ns, vanhan ajan maitoa. Riisipuuro, letut yms ei maistu miltään minkään siniisestä maidosta tehtynä.
Tuollainen vanhusten kiusaaminen huonoista aineista tehdyillä ruuilla pitäisi oikeasti kieltää.
Siis tämä oli vastaukseni tähän:
"Meillä oli ne päällyssattumat vattuhilloa. Tuota kiisseliä ei pidä erehtyä tekemään rasvattomasta maidosta. Olin kerran yhdellä luennolla, joka pidettiin eräässä vanhusten hoitolaitoksessa ja tilaisuudessa tarjottiin lounas. Muuten oli hyvä, mutta jälkiruokana oli tuo maitokiisseli, mutta kurriin tehty. Kyllä oli ikävän harmaa ruoka, eikä edes maistunut oikealle maidolle. Sääliksi kävi varsinaisia asukkaita kun kiusataan tuollaisilla olevinaan terveellisillä ruoilla."
Vierailija kirjoitti:
Jos pitää tehdä jotain ruokaa maidosta, niin ehdottomasti punaista tai sitten ns, vanhan ajan maitoa. Riisipuuro, letut yms ei maistu miltään minkään siniisestä maidosta tehtynä.
Tuollainen vanhusten kiusaaminen huonoista aineista tehdyillä ruuilla pitäisi oikeasti kieltää.
Jos ei ole kotona punasta maitoa niin laita voita joukkoon.
Vierailija kirjoitti:
Jos pitää tehdä jotain ruokaa maidosta, niin ehdottomasti punaista tai sitten ns, vanhan ajan maitoa. Riisipuuro, letut yms ei maistu miltään minkään siniisestä maidosta tehtynä.
Tuollainen vanhusten kiusaaminen huonoista aineista tehdyillä ruuilla pitäisi oikeasti kieltää.
Letut teen wishyyn ja todellakin maistuu valurautapannulla pitsireunoiksi paistettuna reilulla hillolla höystettynä.
Mutta vastaus kysymykseen. Muutaman kerran vuoteen teen maitokiisseliä, lapsena tehtiin viikoittain.
Suklaa kiisseli on kai sama kaakaojauheella? Turkissa oli hotellin jälkiruoka pöydässä kaikkia tuollaisia. Maistuivat Jacky makupaloilta, mutta paremmilta.