Kannattaako ostaa kinkku potkalla vai ilman?
Kommentit (39)
Vierailija kirjoitti:
Kannattaako ostaa kinkku potkalla vai ilman riippuu täysin omista mieltymyksistäsi ja siitä, miten aiot kinkun valmistaa ja tarjoilla [1]. Molemmilla tavoilla on omat etunsa:
Kinkku potkalla (luullinen kinkku)
Maku ja mehevyys: Luu antaa kinkulle lisää makua kypsennyksen aikana ja auttaa pitämään lihan mehevämpänä [1]. Monet perinteisen joulukinkun ystävät vannovat luullisen kinkun nimeen juuri sen rikkaan maun vuoksi [1].
Ulkonäkö: Potkallinen kinkku näyttää usein perinteisemmältä ja juhlavammalta tarjoilupöydässä.
Työläys: Kinkun leikkaaminen voi olla hieman hankalampaa luun ja potkan nivelen kohdalta, ja leikkuuhävikkiä voi tulla enemmän [1].
Kinkku ilman potkaa (luuton kinkku)
Helppous: Luuton kinkku on huomattavasti helpompi leikata tasaisiksi viipaleiksi, mikä helpottaa tarjoilua ja minimoi hävikin [1]
Eikö jotkut osaa enää käyttää omaa päätään vaan kaikki pitää kysyä tekoälypaskalta? Jos sulla ei ole aiheeseen mitään sanottavaa, niin älä vastaa ollenkaan. Sun sontavastauksista ei ole mitään hyötyä.
Mä ostin tänä vuonna potkallisen kinkun. On ollut myös potkattomia ja hyvää tulee molemmista.
Aina ostan luuttoman juhlakinkun, kaikki on syötävää, ei ole mitään roippeita luussa kiinni, luuton on täyttä tavaraa !
Potkallinen vie enemmän tilaa pakastimessa ja jääkaapissa. Se kannattaa huomioida.
Vierailija kirjoitti:
Paljonkohan se luun osuus painosta on esim jossain 8 kilon kinkussa?
Painohävikin huomioiden edukkaampi ostohinta kääntyykin tarkoitustaan vastaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljonkohan se luun osuus painosta on esim jossain 8 kilon kinkussa?
Painohävikin huomioiden edukkaampi ostohinta kääntyykin tarkoitustaan vastaan.
Luonnollisesti se on halvempi sen luun takia kilohinnaltaan mutta kummassa tulee lihalle edukkaampi kilohinta vai mennäänkö samoissa?
Älä järsi potkaa aivan lihattomaksi, siitä saa joulunpyhien jälkeen kohtuu lihaisana ja luullisena kunnon sattumat hyvään perinteiseen hernekoittoon sekä herkullisen maun. Liota pussillinen herneitä jne.
Olen itse ostanut aina luuttomana. Erittäin hyvää on tullut, monenmoisia merkkejä kokeiltu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljonkohan se luun osuus painosta on esim jossain 8 kilon kinkussa?
Painohävikin huomioiden edukkaampi ostohinta kääntyykin tarkoitustaan vastaan.
Luonnollisesti se on halvempi sen luun takia kilohinnaltaan mutta kummassa tulee lihalle edukkaampi kilohinta vai mennäänkö samoissa?
Riippuu siitä mikä on kilohintojen välinen ero.
Paljonko?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljonkohan se luun osuus painosta on esim jossain 8 kilon kinkussa?
Painohävikin huomioiden edukkaampi ostohinta kääntyykin tarkoitustaan vastaan.
Luonnollisesti se on halvempi sen luun takia kilohinnaltaan mutta kummassa tulee lihalle edukkaampi kilohinta vai mennäänkö samoissa?
Riippuu siitä mikä on kilohintojen välinen ero.
Paljonko?
Potkallinen taisi olla kuuden euron pinnassa ja luuton noin 9 euroa.
Ihan sama mikä kinkku kun sinapille se kuitenkin vain maistuu. Ehkä purutuntumassa eroja.
Kannattaako ostaa kinkku potkalla vai ilman riippuu täysin omista mieltymyksistäsi ja siitä, miten aiot kinkun valmistaa ja tarjoilla [1]. Molemmilla tavoilla on omat etunsa:
Kinkku potkalla (luullinen kinkku)
Maku ja mehevyys: Luu antaa kinkulle lisää makua kypsennyksen aikana ja auttaa pitämään lihan mehevämpänä [1]. Monet perinteisen joulukinkun ystävät vannovat luullisen kinkun nimeen juuri sen rikkaan maun vuoksi [1].
Ulkonäkö: Potkallinen kinkku näyttää usein perinteisemmältä ja juhlavammalta tarjoilupöydässä.
Työläys: Kinkun leikkaaminen voi olla hieman hankalampaa luun ja potkan nivelen kohdalta, ja leikkuuhävikkiä voi tulla enemmän [1].
Kinkku ilman potkaa (luuton kinkku)
Helppous: Luuton kinkku on huomattavasti helpompi leikata tasaisiksi viipaleiksi, mikä helpottaa tarjoilua ja minimoi hävikin [1].
Kypsennys: Se kypsyy usein hieman tasaisemmin ja nopeammin, koska luu ei hidasta lämmön siirtymistä lihan keskelle [1].
Käytännöllisyys: Luuton kinkku vie vähemmän tilaa uunissa ja jääkaapissa.
Yhteenvetona:
Valitse potkallinen kinkku, jos arvostat parasta mahdollista makua ja perinteistä ulkonäköä, ja pieni lisätyö leikkaamisessa ei haittaa [1].
Valitse luuton kinkku, jos arvostat käytännöllisyyttä, helppoa leikkaamista ja tasaista kypsymistä [1].
Makuero ei välttämättä ole dramaattinen, joten käytännöllisyys on usein ratkaiseva tekijä valinnassa [1].