Täh! Varmana naisten vika, kun silakat ovat niin kalliita!
En mene yksityiskohtiin, mutta huomasin ruokatilaustani tehdessä valmiiksi kypsennettyjen, paneroitujen (83% kalaa) olevan huomattavasti halvempia.
Pikaisesti laskien se panerointi huomioituna oli silti halvempaa kalaa. Noh ei ollut silakkaa, mutta mikä siinä silakassa nykyään maksaa? Eikö kukaan enää pyydystä sitä, vai onko se kuollut sukupuuttoon? Kiintiöt? Mikä?
Toinen harmitus on, kun en enää löydä mistään Esvan mustakitaturskan kalapuikkoja! Koko maailma on mennyt pilalle!
Sotikoot, kunhan minä saan silakkaa ja mustakitaturskaa! 😎
Kommentit (2)
Sitä taidetaan viedä ulkomaille jalostettavaksi.
Vielä -90 luvun alussa silakka oli halpaa ja sitä myytiin irtomyyntinä. Sai itse laittaa pussiin.
Siihen silakan hintaan ei varmaan vaikuta sellaiset asiat kuten esim. Itämeren dioksiinipitoisuudet ja vähentyneet kalastusmäärät sen vuoksi, kun sitä ei saa työntää markkinoille ihan miten vaan?
Silakan pyyntimääristä päättää muuten EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto. Niitä kiintiöitä pienennettiin kantojen romahdettua, vasta tälle vuodelle nousivat.