Lue keskustelun säännöt.
leipien sulapitoisuus
22.10.2025 |
Joku ravitsemusterapian professori ihmettelee iltalehdessä että miksi leipiin lisätään suolaa. Luulisi että tietäisi, mutta kerrotaan nyt tässä, että ihan sen vuoksi että se parantaa leipoutumisominaisuuksia, tulee parempi sitko ja kohoaa kunnolla.
Kommentit (5)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käytännössä kaikki leivät on tönkkösuolattuja. Eikö oikeasti markkinoille mahtuisi edes yksi vähäsuolainen leipä per leipätyyppi.
Onhan se kivempi syödä leipää joka ei ole umpijäässä.
Esimerkiksi Samsaran ruisvuoan suolapitoisuus oli 0.5% eikä todellakaan kaivannut yhtään lisää suolaa. Valitettavasti sen valmistus on nyt muuttanut toisaalle eikä leipä ole enää ihan entisellään (suolapitoisuuskin näyttää nousseen 0.6%:iin).
Suomessa leipä on silti aivan liian suolaista. Sen tuntee välittömästi, kun tulee ulkomailta käymään. En ymmrrä myöskään suolaisia levitteitä leivän päälle.