Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

leipien sulapitoisuus

Vierailija
22.10.2025 |

Joku ravitsemusterapian professori ihmettelee iltalehdessä että miksi leipiin lisätään suolaa. Luulisi että tietäisi, mutta kerrotaan nyt tässä, että ihan sen vuoksi että se parantaa leipoutumisominaisuuksia, tulee parempi sitko ja kohoaa kunnolla.

 

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa leipä on silti aivan liian suolaista. Sen tuntee välittömästi, kun tulee ulkomailta käymään. En ymmrrä myöskään suolaisia levitteitä leivän päälle.

Vierailija
2/5 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

SUOLAPITOISUUS

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytännössä kaikki leivät on tönkkösuolattuja. Eikö oikeasti markkinoille mahtuisi edes yksi vähäsuolainen leipä per leipätyyppi.

Vierailija
4/5 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan se kivempi syödä leipää joka ei ole umpijäässä. 

Vierailija
5/5 |
22.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esimerkiksi Samsaran ruisvuoan suolapitoisuus oli 0.5% eikä todellakaan kaivannut yhtään lisää suolaa. Valitettavasti sen valmistus on nyt muuttanut toisaalle eikä leipä ole enää ihan entisellään (suolapitoisuuskin näyttää nousseen 0.6%:iin).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi kolme