Teetkö maksamakkarakeiton kevyt- vai kulutusmaitoon
Kommentit (22)
Ei kai tuollaista ole oikeasti olemassa ja jos on, niin kuka tuollaista pystyy syömään?
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei tee jotain maksamakkarakeittoa.
Ketkä kyllä tekee.
Isomummilla oli aina maksamakkarakeittoa kun lapsena kävimme kylässä.
En ole koskaan tuollaisesta ruuasta edes kuullutkaan. Kyllä jäisi syömättä, kun en tykkää maksamakkarasta vaikka maksasta tykkäänkin.
Itse teen kauramaitoon, mutta muuten tällä reseptillä:
1. Kiehauta 2,5 dl täysmaitoa.
2. Lisää joukkoon muutamia purjosipuliviipaleita, 1/2 dl pakasteherneitä ja kourallinen cashew-pähkinöitä.
3. Kiehauta ja lisää 20-30 grammaa voita tai margariinia.
4. Viipaloi joukkoon 150 grammaa maksamakkaraa.
5. Kiehauta ja mausta ruohosipulilla, mintulla, meiramilla, juustokuminalla ja muskottipähkinällä. Lisää suolaa maun mukaan.
6. Kiehauta ja anna maun tasaantua 15-20 min.
Keitto on valmis nautittavaksi. Helppoa, edullista ja hyvää
En ole koskaan kuullut, että maksamakkarakeittoa olisi tehty maitoon, mutta voi tietysti olla alueellisia eroja?
Mummini laittoi tuohon veden lisukkeeksi noin 1/2 dl A olutta syvempää makua antamaan, mutta se ei tietenkään lapsiperheissä ole se suotavin vaihtoehto. Ruisleipä maistuu erinomaiselta keiton kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei tee jotain maksamakkarakeittoa.
Minä teen piimään.
Aidossa ranskalaisessa versiossa siihen tulee Kuohukermaa ja lopuksi loraus kuohuviiniä lautaselle.
Lihaliemeen ja maustan basilikalla.