Beriberi on B1-vitamiinin puutostila, joka voi johtaa kuolemaan. Sianlihassa on eniten B1-vitamiinia.
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Mutta berberi on pitkä vaalea tammi mitä ukot ennen piti.
Tammi...takki.
Auringonkukansiemenissä on enemmän. Kaksinkertainen määrä.
Kun syö pekonihampurilaisia niin ei beriberi uhmaa!
Sinalihassa on vaarana myös saada ikävä loinen kehoonsa. Siksi en syö sikaa. Nauta on parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Sinalihassa on vaarana myös saada ikävä loinen kehoonsa. Siksi en syö sikaa. Nauta on parempaa.
Ei ole
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mutta berberi on pitkä vaalea tammi mitä ukot ennen piti.
Tammi...takki.
perperi perperi
Vierailija kirjoitti:
Auringonkukansiemenissä on enemmän. Kaksinkertainen määrä.
No, kuka nyt auringonkukansiemeniä oikein syö?
Sianlihaa en syö vaikka voissa paistettais!
Vierailija kirjoitti:
Sianlihaa en syö vaikka voissa paistettais!
Kyllä se pitää kunnoon silavassa paistaa!
Sitä saa todella monesta elintarvikkeesta lihan lisäksi. Palkokasveista ja kokojyväviljasta esim.
Jos sianlihaa ei kypsennä tarpeeksi, siitä on vaarana saada loisia. Ihan kyllä fakta.
Vierailija kirjoitti:
Sinalihassa on vaarana myös saada ikävä loinen kehoonsa. Siksi en syö sikaa. Nauta on parempaa.
Jos tykkää syödä raakaa sianlihaa jossain kehitysmaissa. Suomalaisesta porsaasta käytännössä mahdotonta vaikka söisit raakana tartar pihvinä. Vaan harvoin kukaan syö kypsentämätöntä sianlihaa muutenkaan. Lihan kuumentaminen tappaa loiset.
Sianlihaa ei saa syödä raakana, koska se voi sisältää loisina eläviä trikiinimatoja, jotka vapautuvat kapselistaan ruoansulatuskanavassa ja aiheuttavat ihmiselle trikinelloosi-nimisen taudin, joka voi olla vaarallinen, jopa hengenvaarallinen. Sianlihassa voi myös olla muita haitallisia bakteereja, jotka häviävät kun liha kypsennetään kunnolla. Nimenomaan KUNNOLLA!
Lähinnä beriberi liittyy nykyaikana nälänhätään ja anoreksiaan/syömishäiriöön. Että ei syödä oikein mitään, niin voi siihen sairastua.
Robbie Williams sairastui beriberiin, kun alkoi käyttää Ozempiciä ja lopetti syömisen lähes kokonaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sinalihassa on vaarana myös saada ikävä loinen kehoonsa. Siksi en syö sikaa. Nauta on parempaa.
Jos tykkää syödä raakaa sianlihaa jossain kehitysmaissa. Suomalaisesta porsaasta käytännössä mahdotonta vaikka söisit raakana tartar pihvinä. Vaan harvoin kukaan syö kypsentämätöntä sianlihaa muutenkaan. Lihan kuumentaminen tappaa loiset.
Ilmakuivattu kinkku on kypsentämätöntä Mutta ehkä suola tappaa loiset.
En pysty enää syödä sikaa. Rasvaista ja haisevaa, hyi olkoon.
Kalaa ja kanaa enää kykenen syömään. T: Nelikymppinen saliäijä
Vierailija kirjoitti:
Sianlihaa ei saa syödä raakana, koska se voi sisältää loisina eläviä trikiinimatoja, jotka vapautuvat kapselistaan ruoansulatuskanavassa ja aiheuttavat ihmiselle trikinelloosi-nimisen taudin, joka voi olla vaarallinen, jopa hengenvaarallinen. Sianlihassa voi myös olla muita haitallisia bakteereja, jotka häviävät kun liha kypsennetään kunnolla. Nimenomaan KUNNOLLA!
Aivan. Ja tähän perustuu joihinkin uskontoihin kuuluva sianlihan syöntikielto, ei sen suurempaa mystiikkaa ja aivan validi ohje varsinkin entisaikaan.
Vierailija kirjoitti:
En pysty enää syödä sikaa. Rasvaista ja haisevaa, hyi olkoon.
Kalaa ja kanaa enää kykenen syömään. T: Nelikymppinen saliäijä
Sama.Sianlihassa on oma etova makunsa kyllä. Naudanlihakin haisee kamalalta kypsennettäessä ja maistuu urealta ilman mausteita.
Mutta berberi on pitkä vaalea tammi mitä ukot ennen piti.