Kukaan tehnyt joulupöytään konjakissa marinoituja punasipulirenkaita?
Kommentit (4)
On varmasti pahoja.
Itse marinoin aika usein punasipulia, hieman ruoka öljyä, ripaus sokeria ja suolaa, sekä mustapippuria myllystä, sekoitan ja jääkaappin, välillä voi pyöräytellä. On valmista parissa tunnissa ja parasta seuravana päivänä. Kiva lisuke monen ruuan kanssa koska tahansa.
Tein marinoituja punasipuleita, mihin tuli viestin nro 2 aineiden lisäksi punaviinietikkaa.
Tykkäsin!
Teen valkosipulia hunaja-konjakkimarinadissa. Siihen tulee myös punasipulia. On valtavan suosittua niin perheessä kuin lähisuvun kesken. Ohje: Valkosipulin kynnet kiehautetaan kuorimisen helpottamiseksi. Valkosipulit, purjorenkaat, punasipuli ja paprika(väriksi) ladotaan kerroksittain lasipurkkiin. Konjakkia tai brandyä lukuunottamatta muut aineet kiehautetaan ja lisätään purkkiin. Parhaimmillaan ovat noin kolmen viikon päästä viileässä säilytettynä, mutta " loppasuuna" voi maistella jo viikonkin päästä.
Tätä tarvitset
6valkosipulia7777
1-2 eriväristä paprikaa
Purjosipulia 10 c
Punasipulia 1 pienehkö
2 tl rosepippuria
1dl vettä 1,5 rkl merisuolaa
1 dl hunajaa
1 dl viinietikka
0,5 dl oliiviöljyä( käytän rypsiöljyä)
0,5-1 dl konjakkia tai minipullo brandyä
Äiti teki joskus, oiskohan se ollut valko- tai punaviiniin- tai sitten brandiin, en nyt muista (todella pitkä aika, oilin silloin teini). Muistaakseni eivät oikein onnistuneet tai sitten oli ns. syöjässä vika.
POV: Jos odotat vieraita jouluksi, niin kaikki eivät välttämättä tykkää; turha siitä on sitten "kilahtaa".