Tapailumiehellä on kädessä tatuointi
Kommentit (4)
Pullataikina
Annosmäärä n. 30 kpl
Valmistusaika
yli 60 min
Arvosana
4,0
tähteä viidestä,
944 arviota
71 kommenttia
K
Kasvis (lakto-ovo)
Maailman paras pullataikina, jolla onnistut aina. Pullataikinasta voit leipoa pikkupullat, korvapuustit, pullapitkot, bostonkakut ja marjapiirakat.
Ainekset
n. 30 kpl
1/2 l
maitoa
50 g
hiivaa
1
kananmuna
1 1/2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1 rkl
Pirkka kardemummaa
n. 900 g (14 dl)
Pirkka vehnäjauhoja
200 g
voita tai leivontamargariinia
Voiteluun
kananmunaa
Koristeluun
raesokeria
Ravintosisältö
100 g
annos
Energia
1 238 kJ / 296 kcal
Rasva
10,2 g
josta tyydyttynyttä
6,1 g
Hiilihydraatit
41,8 g
josta sokereita
10,5 g
Proteiini
8 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Huomasithan, että voit merkitä työvaiheen tehdyksi klikkaamalla vaihenumeroa.
Vaihe 1 tehty
1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Vaihe 2 tehty
2
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Vaihe 3 tehty
3
Anna taikinan kohota leivinliinan alla 1520 minuuttia.
Vaihe 4 tehty
4
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla.
Vaihe 5 tehty
5
Paista pitkoja 200 asteessa 2025 minuuttia ja pikkupullia tai korvapuusteja 225 asteessa 810 minuuttia.
Pullataikinan voit kohottaa myös kuivahiivan avulla. 50 g tuorehiivaa vastaa 2 pussia (à 11 g) Pirkka kuivahiivaa. Kuivahiivalla leivottaessa lämmitä neste hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 C). Sekoita kuivahiiva ensin pieneen määrään jauhoja tai suoraan nesteen joukkoon. Valmista taikina muuten reseptin mukaan. Löydät reseptihausta myös gluteenittoman ja vegaanisen pullataikinan ohjeen.
Mönkijät
Moottorikelkat
Mopot
Voitelu ja kemikaalit
Vapaa-aika
Renkaat
Varaosat
Työkalut
Talvi
Piha ja puutarha
Metsä
Autoilu
Tarjouksessa
Tietopankki
Stihl 4-MIX moottori, mikä se on ja miten se toimii?
Kuinka löydän sopivan varaosan?
Teräketjun valinta
Ruohonleikkurin huolto
Lehtipuhallin ei käynnisty!
EtusivuTietopankkiRuohonleikkurin huolto
Ruohonleikkurin huolto
Ruohonleikkurin huolto kannattaa tehdä syksyllä, jotta kone on käyttökunnossa taas keväällä.
Mutta mitäpä ruohonleikkurille sitten tehdään kauden viimeisen leikkuu kerran jälkeen?
Suoraan ajosta liiterin nurkkaan odottamaan kevättä? Kuusen alle suojaan suurimmalta lumipyryltä? Ruohonleikkurin huolto ja kuivaan säilytykseen?
Tässäkin on monta koulukuntaa, mutta käydään tässä artikkelissa perusteellisesti läpi mitä me Pienkonepisteellä suosittelemme .
Mitä tulisi tehdä ennen viimeistä ajokertaa?
Ennen viimeistä ajokertaa:
Tankkaa viimeistään tässä vaiheessa tankkiin pienkonepolttoainetta. Mikäli tankissa on normaalia bensaa, suosittelemme että tankki ajetaan täysin tyhjäksi ja tämän jälkeen tankataan vain pienkonepolttoainetta. Me suosittelemme Aspen pienkonepolttoainetta. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös Nesteen, Husqvarnan ja Stihllin pienkonepolttoaineet.
Älä päästä ruohonleikkuria talviunille ilman huoltoa!
Kun ruoho on onnistuneesti saatu viimeisen kerran leikattua, kannattaa leikkurille suorittaa syyshuolto ennen talviunille laittamista.
1. Irrota tulpanhattu.
Ennekuin suoritat ruohonleikkurin huoltoa , on sytytystulpanhattu irrotettava. Näin estetään ettei leikkuri vahingossakaan käynnisty.
2. Pesu
Ruohonleikkuri kannattaa pestä huolellisesti. Tämä toimenpide olisi toki hyvä tehdä myös kauden aikana ainakin muutaman kerran. Huuhtelu jokaisen käyttökerran jälkeenkään ei ole pahitteeksi, varsinkaan jos kyseessä on peltirunkoinen leikkuri.
Pesu on varsin yksinkertainen homma, kunhan muistaa muutaman perusasian.
Leikkurin olisi käytön jälkeen hyvä antaa jäähtyä hetken aikaa, ennekuin vedellä ruvetaan huuhtomaan. Tässä välissä voi siis pitää luvan kanssa kahvitauon.
On hyvä myös muistaa, että ruohonleikkuria ei saa kääntää ihan joka asentoon. Esimerkiksi kyljelleen kääntäessä ruohonleikkurin öljyt voivat päästä valumaan ilmansuodattimeen/kaasuttimeen.
Tästä seuraa rankka savutus seuraavalla käynnistys kerralla.
Hyvä nyrkkisääntö ruohonleikkureissa on että sytytystulppa taivasta kohti saa ruohonleikkurin kallistaa. Tällöin öljyt pysyvät oikeassa paikassa.
Liha-makaronilaatikko
Annosmäärä 46 annosta
Valmistusaika
yli 60 min
Arvosana
3,9
tähteä viidestä,
2 442 arviota
93 kommenttia
Perinteinen makaronilaatikko on monen arkiruokasuosikki, joka maistuu myös perheen pienimmille. Tällä reseptillä liha-makaronilaatikko onnistuu varmasti.
Ainekset
46 annosta
1 ps (400 g)
makaroneja
1 rs (400 g)
Pirkka naudan jauhelihaa
1
sipuli
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
maustepippuria
2 tl
basilikaa
2 tl
timjamia
Munamaito
23
kananmunaa
7 dl
Pirkka kevytmaitoa
1 tl
suolaa
Pinnalle
2 dl
Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ravintosisältö
100 g
annos
Energia
758 kJ / 181 kcal
Rasva
7,6 g
josta tyydyttynyttä
4,3 g
Hiilihydraatit
16,4 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
11,3 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Huomasithan, että voit merkitä työvaiheen tehdyksi klikkaamalla vaihenumeroa.
Vaihe 1 tehty
1
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit.
Vaihe 2 tehty
2
Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.
Vaihe 3 tehty
3
Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
Munamaito
Vaihe 4 tehty
4
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
Kypsennys
Vaihe 5 tehty
5
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.