Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tapailumiehellä on kädessä tatuointi

Vierailija
02.09.2025 |

Magister Scientiarum Technicarum

 

Mitä tarkoittaa? En kehtaa kysyä

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
02.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha-makaronilaatikko

Annosmäärä 46 annosta

Valmistusaika 

yli 60 min

Arvosana 

3,9

 tähteä viidestä,

2 442 arviota

 

93 kommenttia

Perinteinen makaronilaatikko on monen arkiruokasuosikki, joka maistuu myös perheen pienimmille. Tällä reseptillä liha-makaronilaatikko onnistuu varmasti.

Ainekset

46 annosta

1 ps (400 g)

makaroneja

1 rs (400 g)

Pirkka naudan jauhelihaa

1

sipuli

3/4 tl

suolaa

3/4 tl

mustapippuria

1/4 tl

maustepippuria

2 tl

basilikaa

2 tl

timjamia

Munamaito

23

kananmunaa

7 dl

Pirkka kevytmaitoa

1 tl

suolaa

Pinnalle

2 dl

Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Ravintosisältö

100 g

annos

Energia

758 kJ / 181 kcal

Rasva

7,6 g

josta tyydyttynyttä

4,3 g

Hiilihydraatit

16,4 g

josta sokereita

2,5 g

Proteiini

11,3 g

Suola

0,8 g

Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huomasithan, että voit merkitä työvaiheen tehdyksi klikkaamalla vaihenumeroa.

Vaihe 1 tehty

1

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit.

Vaihe 2 tehty

2

Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.

Vaihe 3 tehty

3

Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).

Munamaito

Vaihe 4 tehty

4

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.

Kypsennys

Vaihe 5 tehty

5

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.

Vierailija
2/4 |
02.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pullataikina

Annosmäärä n. 30 kpl

Valmistusaika 

yli 60 min

Arvosana 

4,0

 tähteä viidestä,

944 arviota

 

71 kommenttia

K

Kasvis (lakto-ovo)

Maailman paras pullataikina, jolla onnistut aina. Pullataikinasta voit leipoa pikkupullat, korvapuustit, pullapitkot, bostonkakut ja marjapiirakat.

Ainekset

n. 30 kpl

1/2 l

maitoa

50 g

hiivaa

1

kananmuna

1 1/2 tl

suolaa

2 dl

sokeria

1 rkl

Pirkka kardemummaa

n. 900 g (14 dl)

Pirkka vehnäjauhoja

200 g

voita tai leivontamargariinia

Voiteluun

kananmunaa

Koristeluun

raesokeria

Ravintosisältö

100 g

annos

Energia

1 238 kJ / 296 kcal

Rasva

10,2 g

josta tyydyttynyttä

6,1 g

Hiilihydraatit

41,8 g

josta sokereita

10,5 g

Proteiini

8 g

Suola

0,7 g

Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huomasithan, että voit merkitä työvaiheen tehdyksi klikkaamalla vaihenumeroa.

Vaihe 1 tehty

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.

Vaihe 2 tehty

2

Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Vaihe 3 tehty

3

Anna taikinan kohota leivinliinan alla 1520 minuuttia.

Vaihe 4 tehty

4

Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja valmista siitä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Vaihe 5 tehty

5

Paista pitkoja 200 asteessa 2025 minuuttia ja pikkupullia tai korvapuusteja 225 asteessa 810 minuuttia.

Pullataikinan voit kohottaa myös kuivahiivan avulla. 50 g tuorehiivaa vastaa 2 pussia (à 11 g) Pirkka kuivahiivaa. Kuivahiivalla leivottaessa lämmitä neste hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 C). Sekoita kuivahiiva ensin pieneen määrään jauhoja tai suoraan nesteen joukkoon. Valmista taikina muuten reseptin mukaan. Löydät reseptihausta myös gluteenittoman ja vegaanisen pullataikinan ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
02.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mönkijät

Moottorikelkat

Mopot

Voitelu ja kemikaalit

Vapaa-aika

Renkaat

Varaosat

Työkalut

Talvi

Piha ja puutarha

Metsä

Autoilu

Tarjouksessa

Tietopankki

Stihl 4-MIX moottori, mikä se on ja miten se toimii?

Kuinka löydän sopivan varaosan?

Teräketjun valinta

Ruohonleikkurin huolto

Lehtipuhallin ei käynnisty!

EtusivuTietopankkiRuohonleikkurin huolto

Ruohonleikkurin huolto

Ruohonleikkurin huolto kannattaa tehdä syksyllä, jotta kone on käyttökunnossa taas keväällä.

 

 

Mutta mitäpä ruohonleikkurille sitten tehdään kauden viimeisen leikkuu kerran jälkeen? 

 

 

Suoraan ajosta liiterin nurkkaan odottamaan kevättä? Kuusen alle suojaan suurimmalta lumipyryltä? Ruohonleikkurin huolto ja kuivaan säilytykseen? 

 

 

Tässäkin on monta koulukuntaa, mutta käydään tässä artikkelissa perusteellisesti läpi mitä me Pienkonepisteellä suosittelemme . 

 

 

 

 

Mitä tulisi tehdä ennen viimeistä ajokertaa?

 

Ennen viimeistä ajokertaa:  

 

 

Tankkaa viimeistään tässä vaiheessa tankkiin pienkonepolttoainetta. Mikäli tankissa on normaalia bensaa, suosittelemme että tankki ajetaan täysin tyhjäksi ja tämän jälkeen tankataan vain pienkonepolttoainetta. Me suosittelemme Aspen pienkonepolttoainetta. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös Nesteen, Husqvarnan ja Stihllin pienkonepolttoaineet. 

 

 

 

 

Älä päästä ruohonleikkuria talviunille ilman huoltoa!

 

Kun ruoho on onnistuneesti saatu viimeisen kerran leikattua, kannattaa leikkurille suorittaa syyshuolto ennen talviunille laittamista. 

 

 

1. Irrota tulpanhattu. 

 

Ennekuin suoritat ruohonleikkurin huoltoa , on sytytystulpanhattu irrotettava. Näin estetään ettei leikkuri vahingossakaan käynnisty. 

 

 

2. Pesu 

 

Ruohonleikkuri kannattaa pestä huolellisesti. Tämä toimenpide olisi toki hyvä tehdä myös kauden aikana ainakin muutaman kerran. Huuhtelu jokaisen käyttökerran jälkeenkään ei ole pahitteeksi, varsinkaan jos kyseessä on peltirunkoinen leikkuri. 

 

 

Pesu on varsin yksinkertainen homma, kunhan muistaa muutaman perusasian.  

 

 

Leikkurin olisi käytön jälkeen hyvä antaa jäähtyä hetken aikaa, ennekuin vedellä ruvetaan huuhtomaan. Tässä välissä voi siis pitää luvan kanssa kahvitauon. 

 

 

On hyvä myös muistaa, että ruohonleikkuria ei saa kääntää ihan joka asentoon. Esimerkiksi kyljelleen kääntäessä ruohonleikkurin öljyt voivat päästä valumaan ilmansuodattimeen/kaasuttimeen. 

 

 

Tästä seuraa rankka savutus seuraavalla käynnistys kerralla.  

 

 

Hyvä nyrkkisääntö ruohonleikkureissa on että sytytystulppa taivasta kohti saa ruohonleikkurin kallistaa. Tällöin öljyt pysyvät oikeassa paikassa. 

Vierailija
4/4 |
02.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teknisten tieteiden maisteri