Mistä lauantaimakkara on saanut nimensä?
Ja syöttekö sitä? Mulla on tullut ostettua, kun muistelen sen olevan 80-luvun herkku. Meillä ei sitä kotona koskaan ollut.
Kommentit (37)
Meillä sitä tosiaan vedettiin vain lauantaina saunan jälkeen peiton alla.
Sunnuntaina ei koskaan...
sitä tehtiin lauantaina?
"Suomessa lauantaimakkaraa alettiin valmistaa 1920-luvun lopussa.[2] Elannon valikoimiin se tuli 1928.[3] Lauantaimakkara lienee nimetty tuolloin sunnuntaimakkaraksi kutsutun lyoninmakkaran innoittamana. Tuohon aikaan uusia tehdastekoisia makkaroita pidettiin tavallista tasokkaampana ravintona niiden tasaisen ja hienojakoisen rakenteen vuoksi. Tällaiset herkut sopivat viikonloppuun, kun työläiset olivat saaneet viikoittaisen tilipussinsa."
Wikipedia
Ostan silloin tällöin kevytlauantaita. Siinä on vähemmän rasvaa.
Hyvää vehnäleivän kanssa.
Suosikki lapsuudesta.
Onko googlen käyttäminen liian monimutkaista sinun aivoillesi?
Syön, mutta vain Atrian. Joskus tulee ostettua se 1,5kg pötkö. Siitä sentin siivu tuoreen ranskanleivän päälle. Suurempana juhlapäivänä sitten Gotler.
Vierailija kirjoitti:
Onko googlen käyttäminen liian monimutkaista sinun aivoillesi?
On!
Vierailija kirjoitti:
sitä tehtiin lauantaina?
"Suomessa lauantaimakkaraa alettiin valmistaa 1920-luvun lopussa.[2] Elannon valikoimiin se tuli 1928.[3] Lauantaimakkara lienee nimetty tuolloin sunnuntaimakkaraksi kutsutun lyoninmakkaran innoittamana. Tuohon aikaan uusia tehdastekoisia makkaroita pidettiin tavallista tasokkaampana ravintona niiden tasaisen ja hienojakoisen rakenteen vuoksi. Tällaiset herkut sopivat viikonloppuun, kun työläiset olivat saaneet viikoittaisen tilipussinsa."
Wikipedia
Mitä v*ttua sotket tähän sunnuntaimakkaran, kun puhutaan lauantaista?!
Nykyäänhän lauantaimakkara on sitä pahinta kuraa jota en söisi ilmaiseksikaan...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
sitä tehtiin lauantaina?
"Suomessa lauantaimakkaraa alettiin valmistaa 1920-luvun lopussa.[2] Elannon valikoimiin se tuli 1928.[3] Lauantaimakkara lienee nimetty tuolloin sunnuntaimakkaraksi kutsutun lyoninmakkaran innoittamana. Tuohon aikaan uusia tehdastekoisia makkaroita pidettiin tavallista tasokkaampana ravintona niiden tasaisen ja hienojakoisen rakenteen vuoksi. Tällaiset herkut sopivat viikonloppuun, kun työläiset olivat saaneet viikoittaisen tilipussinsa."
Wikipedia
Mitä v*ttua sotket tähän sunnuntaimakkaran, kun puhutaan lauantaista?!
Nykyäänhän lauantaimakkara on sitä pahinta kuraa jota en söisi ilmaiseksikaan...
Kyllä on niin hyvää lauantamakkara sämpylän kanssa oijoijoi
Vierailija kirjoitti:
Syön, mutta vain Atrian. Joskus tulee ostettua se 1,5kg pötkö. Siitä sentin siivu tuoreen ranskanleivän päälle. Suurempana juhlapäivänä sitten Gotler.
Aattele. Molemmista saa painoparilalla hyvät porilaiset. Herkkua. Väliin kurkkusalaattia ja sinappia, sipulia. Anam
Tänä aamuna viimeksi. Oli Supermarketissa tarjouksessa viikolla
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
sitä tehtiin lauantaina?
"Suomessa lauantaimakkaraa alettiin valmistaa 1920-luvun lopussa.[2] Elannon valikoimiin se tuli 1928.[3] Lauantaimakkara lienee nimetty tuolloin sunnuntaimakkaraksi kutsutun lyoninmakkaran innoittamana. Tuohon aikaan uusia tehdastekoisia makkaroita pidettiin tavallista tasokkaampana ravintona niiden tasaisen ja hienojakoisen rakenteen vuoksi. Tällaiset herkut sopivat viikonloppuun, kun työläiset olivat saaneet viikoittaisen tilipussinsa."
Wikipedia
Mitä v*ttua sotket tähän sunnuntaimakkaran, kun puhutaan lauantaista?!
Nykyäänhän lauantaimakkara on sitä pahinta kuraa jota en söisi ilmaiseksikaan...
Kysymys kuului, että mistä lauantaimakkaran nimi tulee. Sinulta ei kysytty syötkö lauantaimakkaraa.
Vierailija kirjoitti:
Ostan silloin tällöin kevytlauantaita. Siinä on vähemmän rasvaa.
Hyvää vehnäleivän kanssa.
Suosikki lapsuudesta.
Ranskanleipää ja lauantaimakkaraa, nam. Herkkua lapsena, ostan joskus vieläkin :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön, mutta vain Atrian. Joskus tulee ostettua se 1,5kg pötkö. Siitä sentin siivu tuoreen ranskanleivän päälle. Suurempana juhlapäivänä sitten Gotler.
Aattele. Molemmista saa painoparilalla hyvät porilaiset. Herkkua. Väliin kurkkusalaattia ja sinappia, sipulia. Anam
Just eilen tein.
Vierailija kirjoitti:
Syön, mutta vain Atrian. Joskus tulee ostettua se 1,5kg pötkö. Siitä sentin siivu tuoreen ranskanleivän päälle. Suurempana juhlapäivänä sitten Gotler.
Samis täällä. Vain Atrian. Se on sellaista sileää, kun joissakin muissa merkeissä tuntuu luupaloja 🤮. Ostan yleensä leikkeleenä vain.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostan silloin tällöin kevytlauantaita. Siinä on vähemmän rasvaa.
Hyvää vehnäleivän kanssa.
Suosikki lapsuudesta.
Ranskanleipää ja lauantaimakkaraa, nam. Herkkua lapsena, ostan joskus vieläkin :)
Samoin. Siinä tulee fiilisteltyä sitä lapsuuden herkkuleipää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön, mutta vain Atrian. Joskus tulee ostettua se 1,5kg pötkö. Siitä sentin siivu tuoreen ranskanleivän päälle. Suurempana juhlapäivänä sitten Gotler.
Aattele. Molemmista saa painoparilalla hyvät porilaiset. Herkkua. Väliin kurkkusalaattia ja sinappia, sipulia. Anam
Sipuliteemakkara tai Jahti-makkara niihin kuuluvat mieluummin kuin lauantai, koska lauantaista tulee liian lössön makuista. Alkuperäisin versio taitaa olla tehty nimenomaan Jahdista.
Sapatin pääateria kana lammas tai vuohi sika lehmä kameli jänis kani härkä. Kukko. Uhrielukkaa Jahve yhwh syö elukoita. No muista kypsentää bakteerit. Ne myy ja syöttää sikoja niille jotka ei vietä sapattia. Kun taas Aasiassa on aina syöty äyriäisiä ja sikoja äyriäisiä apinoita liskoja hyönteisiä . Lintuja ja lintuja ja uhrattu lintuja kuin Egyptissä. RAM Jumala on lintu Jumala Ra. Kaloista saa matoja joskus lihasta. Kaloja ei kai ole vielä uskonnoissa uhrattu jumalille ? Ruokauhreja uhrataan yleisesti hindit ja budhat. Munkit ne syö sitten. Budhamunkit. Lauantaina ja sunnuntaina on perinteiset vapaapäivät vaikka vuorotyöläiset on useimmin vapaalla viikolla. Toisissa karkeissa on elukoista tehtyä liivatetta ettei nekään ihan elukka vapaita ole koskaan ollut. Lihaliemi tehdään muuten luuta keittämällä. Joissain makkaroista käytetään nahkoja ja toisissa lukee sian verta niitä älä syö. Kaikki mikä on verta on ylikypsennettävä tai hävitettävä. Älä osta verisiä jauhelihoja etsi sellaisia mistä veri on poistettu. Tai osta veretön lihan pala ja jauha itse. Bakteerit.
HK vetää pohjat kun makkaran nimi on Krakova Puolasta ! Ettei vaan ihmisiä niihin jauha. Voiko sen tutkia.
Ap ei lauantaimakkara mikään 80-luvun "herkku" ole. Meillä syötiin sitä 1960-luvulla. Tuoretta äidin leipomaan pullapitkoa sunnuntaiaamuisin ja paksuja siivuja lauantaimakkaraa päälle. Se oli sunnuntaiaamun brunssi meillä 60-luvulla jo.
No tietysti nimi tulee siitä, että sitä syödään lauantaisin. Hmph!