Punaisen ja prosessoidun lihan aiheuttama syöpäriski on melko pieni verrattuna monien muiden arkisten asioiden aiheuttamiin syöpäriskeihin
Nopealla googletuksella punaisen lihan ja prosessoidun lihan syöminen kasvattaa syöpäriskiä 16-30 prosenttia. Eli toisin sanoen 1,16 - 1,3-kertaistaa syöpäriskin. Silti tuosta jaksetaan säännöllisin väliajoin mediassa meuhkata, vaikka on monia muita arkisia asioita, joissa syöpäriski on paljon suurempi.
Polta itsesi toistuvasti lapsena auringonpaisteessa, niin ihosyöpäriski yli kaksinkertaistuu. Toisin sanoen kasvaa yli 100%. Alkoholin suurkuluttajilla tiettyjen syöpien riski voi olla joissain tapauksissa jopa 6-kertainen täysin raittiisiin verrattuna. Eli syöpäriski kasvaa jopa 500%. Täysin omaa luokkaansa on tupakoijien keuhkosyöpäriski tupakoimattomiin verrattuna. Sehän on tupakoijilla jopa 15-30-kertainen, eli prosentteina kasvu on 1400%-2900%.
Kommentit (13)
Usein nuo elämänvalinnat kyllä kasaantuvat samoihin tyyppeihin.
Suurin syöpäriski on vanheneminen. Yksi mitä puhutaan on vähemmän on seksitautien kuten kondylooma lisäämä syöpäriski. Miehillä se aiheuttaa merkittävän riskin saada kurkkusyöpä vaikkei olisi koskaan tupakoinut.
Myös grillaaminen lisää syöpäriskiä. Siinä syntyy karsinogeenejä.
Hiusten värjääminen voi myös lisätä syöpäriskiä.
On täysin oma valintasi yskitkö vai paskotko mieluummin verta.
Leikkeleitä on parjattu, vaan makkarassa ei ole mitään vikaa, missä mättää ?
Maapallolla on liikaa ihmisiä. Siksi ruoka eikä liha riitä enää kaikille.
Sen huomaa Suomeen tulleisessakin ulkomaalaisissa ihmisissä. Pienikokoisia ovat verrattuina suomalaisiin. Tosin nykyisellä kehityssuunnalla suomalaisetkin alkavat pienentyä.
Kun geenien sekoittuminen ja liian vähän ruokaa suomalaisille alkavat vaikuttaa Suomessa.
Yksikään tutkimus ei kiistatta tue väitettä, että liha nostaisi riskiä yhtään.
Vierailija kirjoitti:
Maapallolla on liikaa ihmisiä. Siksi ruoka eikä liha riitä enää kaikille.
Sen huomaa Suomeen tulleisessakin ulkomaalaisissa ihmisissä. Pienikokoisia ovat verrattuina suomalaisiin. Tosin nykyisellä kehityssuunnalla suomalaisetkin alkavat pienentyä.
Kun geenien sekoittuminen ja liian vähän ruokaa suomalaisille alkavat vaikuttaa Suomessa.
Maapallolla olisi ruokaa vielä nykyistäkin suuremmalle ihmiskunnalle. Ongelma on sen erittäin epätasainen jakautuminen.
Savustettu kala oli taannoin huono asia, eipä ole enää kohistu.
Miten punaisen lihan syönti voi olla muka vaarallista, ihmiset ovat syöneet sitä vaikka ja kuinka kauan, petoeläimet syö sitä, aivan tuubaa koko juttu!!
lihan kulutus on laskenut 2020-luvulla ja samaan aikaan syöpien määrä on kasvanut valtavasti
kuulostaa siltä että siis päinvastoin lihan vähentäminen on lisännyt muiden todellisten syöpää aiheuttavien aineiden käyttöä
Jokin tässä lihan demonisoinnissa haiskahtaa.