Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Punaisen ja prosessoidun lihan aiheuttama syöpäriski on melko pieni verrattuna monien muiden arkisten asioiden aiheuttamiin syöpäriskeihin

Vierailija
21.06.2025 |

Nopealla googletuksella punaisen lihan ja prosessoidun lihan syöminen kasvattaa syöpäriskiä 16-30 prosenttia. Eli toisin sanoen 1,16 - 1,3-kertaistaa syöpäriskin. Silti tuosta jaksetaan säännöllisin väliajoin mediassa meuhkata, vaikka on monia muita arkisia asioita, joissa syöpäriski on paljon suurempi.

Polta itsesi toistuvasti lapsena auringonpaisteessa, niin ihosyöpäriski yli kaksinkertaistuu. Toisin sanoen kasvaa yli 100%. Alkoholin suurkuluttajilla tiettyjen syöpien riski voi olla joissain tapauksissa jopa 6-kertainen täysin raittiisiin verrattuna. Eli syöpäriski kasvaa jopa 500%. Täysin omaa luokkaansa on tupakoijien keuhkosyöpäriski tupakoimattomiin verrattuna. Sehän on tupakoijilla jopa 15-30-kertainen, eli prosentteina kasvu on 1400%-2900%.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokin tässä lihan demonisoinnissa haiskahtaa.

Vierailija
2/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein nuo elämänvalinnat kyllä kasaantuvat samoihin tyyppeihin.

Vierailija
4/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurin syöpäriski on vanheneminen. Yksi mitä puhutaan on vähemmän on seksitautien kuten kondylooma lisäämä syöpäriski. Miehillä se aiheuttaa merkittävän riskin saada kurkkusyöpä vaikkei olisi koskaan tupakoinut.

Vierailija
5/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös grillaaminen lisää syöpäriskiä. Siinä syntyy karsinogeenejä.

Hiusten värjääminen voi myös lisätä syöpäriskiä.

Vierailija
6/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On täysin oma valintasi yskitkö vai paskotko mieluummin verta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkeleitä on parjattu, vaan makkarassa ei ole mitään vikaa, missä mättää ?

Vierailija
8/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maapallolla on liikaa ihmisiä. Siksi ruoka eikä liha riitä enää kaikille. 

Sen huomaa Suomeen tulleisessakin ulkomaalaisissa ihmisissä. Pienikokoisia ovat verrattuina suomalaisiin. Tosin nykyisellä kehityssuunnalla suomalaisetkin alkavat pienentyä.

Kun geenien sekoittuminen ja liian vähän ruokaa suomalaisille alkavat vaikuttaa Suomessa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksikään tutkimus ei kiistatta tue väitettä, että liha nostaisi riskiä yhtään.

Vierailija
10/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maapallolla on liikaa ihmisiä. Siksi ruoka eikä liha riitä enää kaikille. 

Sen huomaa Suomeen tulleisessakin ulkomaalaisissa ihmisissä. Pienikokoisia ovat verrattuina suomalaisiin. Tosin nykyisellä kehityssuunnalla suomalaisetkin alkavat pienentyä.

Kun geenien sekoittuminen ja liian vähän ruokaa suomalaisille alkavat vaikuttaa Suomessa. 

Maapallolla olisi ruokaa vielä nykyistäkin suuremmalle ihmiskunnalle. Ongelma on sen erittäin epätasainen jakautuminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savustettu kala oli taannoin huono asia, eipä ole enää kohistu.

Vierailija
12/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten punaisen lihan syönti voi olla muka vaarallista, ihmiset ovat syöneet sitä vaikka ja kuinka kauan, petoeläimet syö sitä, aivan tuubaa koko juttu!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
21.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihan kulutus on laskenut 2020-luvulla ja samaan aikaan syöpien määrä on kasvanut valtavasti

kuulostaa siltä että siis päinvastoin lihan vähentäminen on lisännyt muiden todellisten syöpää aiheuttavien aineiden käyttöä 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi yhdeksän