Entrecôtepihvin paisto pannulla 2-3 min puoli? Onko asiantuntijaa paikalla?
Miksi lopputulos oli sitkeä? Pihvit ostettu Citymarketista 3kpl pakkauksessa. Pakkaaja Citymarket.
Kommentit (8)
Entrecote on aina sitkeää. Se on juuri se juttu siinä. Ne tykkää, jotka tykkäävät siitä, että lihassa on kunnolla purutuntumaa.
Ne rasvaklöntit siinä ovat hirveitä jos eivät sula yhtään paistettaessa. Liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön reilusti ennen paistamista.
Lihaa ei oltu raakakypsytetty/riiputettu tarpeeksi. Kauppias ei hoitanut hommaa.
Melkoisen varma paisto-ohje 1,5 cm paksuiselle mediumpihville on kai yhä, että pinnat kiinni kuumalla pannulla ja sitten uuniin noin 8 min.
Jos haluaa läpikypsää lihaa fileestä, niin silloin on parempi nuijia pihvi vaikka ohueksi lehtipihviksi.
Oliko australialaista Angusta vai mitä se liha?
Lihalämpömittari on keksitty. Entrecote 48-70 astetta halututsta kypsyydestä riippuen.
Liha ajoissa pois jää kaapista, kuumenna pannu, liha pannulle, kello käyntiin, kun lihan pintaan nousee nestettä käännät ja paistat saman ajan toisenkin puolen.
Pihvi lämpimään tunti ennen paistoa.
Pannulle öljyä ja niin kuumaksi että öljy alkaa höyryämään.
Pihvi pannulle, anna olla. Noin 3min 30s / puoli. Levy kokoajan täysillä.
ÄLÄ SÖRKI SITÄ PIHVIÄ.
Käännä pihvi ja paista toista puolta sama 3min 30s.
Pihvi pannulta ja foliokääreeseen vetäytymään pariksi minuutiksi.
Syömään!
Naudanliha on aina jossainmäärin sitkeää, verrattuna possuun tai kanaan. Hampaat on naudanlihapihvejä varten.