Tein pitsataikinan eilen. Tavallisessa kotiuunissa paistan
Missä lämpötilassa paistaisit?
Kuinka kauan?
Taikina on ollut jääkaapissa yön yli. Tein 00-jauhoista.
Kommentit (6)
Jos yrität saada niin kuin aidon tuntuista pitsaa, niin paistaisin niin kuumassa kuin uunista vain lähtee. Kiertoilma vielä päällä ja jos on pitsatoiminto, niin se toki. Pidä pelti uunissa jo lämmityksen aikana. Jos on pitsakivi, niin hyvä vinkki on laittaa se uuniin ritilälle ja siihen se peltipäälle kun uuni lämpiää. Tällä tavalla saa hyvän pohjan.
Jos sitten tarkoitus on paistaa sellaista suomalaista 80-lukulaista paksupohjaista pitsapiirakkaa, niin sitten voi käyttää vaikka 175 astetta.
225 ja ainakin 10 min. Katso onko juusto sulanut ja reunat saanut väriä.
Älä laita liikaa täytteitä, että pohja ei mene lällyksi.
Vierailija kirjoitti:
Jos yrität saada niin kuin aidon tuntuista pitsaa, niin paistaisin niin kuumassa kuin uunista vain lähtee. Kiertoilma vielä päällä ja jos on pitsatoiminto, niin se toki. Pidä pelti uunissa jo lämmityksen aikana. Jos on pitsakivi, niin hyvä vinkki on laittaa se uuniin ritilälle ja siihen se peltipäälle kun uuni lämpiää. Tällä tavalla saa hyvän pohjan.
Jos sitten tarkoitus on paistaa sellaista suomalaista 80-lukulaista paksupohjaista pitsapiirakkaa, niin sitten voi käyttää vaikka 175 astetta.
Uunipellillä paistan. Paksua pohjaa siihen ei tule. Taikinassa on 250g jauhoja ja 1,5 desiä vettä. Taikina on kohonnut kannellisessa astiassaan kaksinkertaiseksi.
n. tuntia ennen käsittelyä taikina huoneenlämpöön. Täky tasalämpö uuniin esim. 300c ei kiertoilmaa. Hieman jauhoja pöydälle, pyörittelet taikinan, ja laitat vain tomaatti soosia päälle. Paistat n. 7 min alimmalla tasolla, laitat juustot, ja loput "paistettavat" täytteet, ja paista vielä n. 6-7min.
Tomaattikastikkeen tilalle laitan yrttiöljyn pohjalle.
Päälle laitan mozarellaraastetta ja emmetalraastetta.
Pekonia, oliiveja, kanaa tai naudan savulihaa. Muutama siivu kesäkurpitsaa. -ap