Lue keskustelun säännöt.
En ole tiennyt että hauesta saa niin hyvää kalakeittoa kuin saa
07.06.2025 |
Menee ihan ykköseksi haukiruuista. Myös haukipihvejä teen jauhetusta hauesta.
Mitä kokemuksia itselläsi on?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teen näin:
"Kypsennän" fikeoitua haukea jäähtyvässä vedessä niin paljon että saan poistettua ruodot mahdollisimman tarkkaan. Parin kolmen kilon hauki on helpointa "perattavaa". Sitä oppii missä ruodot on. Koitan jättää haukipalat mahdollisimman isoiksi.
Myös kalan sisäpuolella olevaa kalvoa poistan mitä pystyn.
Nämä palat voi käyttää heti tai sitten pakastaa ja käyttää myöhemmin. Niitä ei kuitenkaan kannata unohtaa pakastimeen vaan käyttää mahdollisimman pian mahdollisuuksien mukaan.
Keiton plussaksi sanoisin että hauki on niin mietoa ja neutraalin makuista, että keittoon ei voi kyllästyä. Kuten lohikeiton kanssa voi käydä.
ap