Apua äkkiä! Pitääkö jauhenliha pestä ennen käyttöä??
Kommentit (18)
Sattuipas, kun täällä on jo pitkä ketju samasta aiheesta.
Joo, 60-asteessa vähintään tunnin ohjelmalla. Muista linkous.
Kyllä on pestävä. Muuten siihen jää tunkkainen jauhen rasvan maku. Muista huuhdella pesun jälkeen riittävän huolellisesti ja valmistusvaiheessa kaada pois ensimmäinen keitinliemi (ryöppäys). Näin saat jauhenlihasta vähäsuolaista, -rasvaista ja -makuista.
M60
kopiopa hyvinnii!
Siinä aidossa paska-aloituksessa on vissii 400 sivua!
Perinteisesti riista on pesty tai liotettu maidossa ennen ruuaksi valmistamista, samoin lampaanliha. Jos nyt ap. edes tietää ruuan valmistuksesta mitään. Ja yrittää olla niin vitsikäs, vaikka ei tiedä höyläyksen pölystä. Tämä on tätä yleissivistyksenä puutetta, vaikka ilmainen koulutus.
Vanhin av-palstan aloitus. Vau miten kekseliästä.
Kyllä pestään. Meillä syödään aitoa luonnonhelmassa kasvanutta hirveä, eikä mitää halppiskamaa tehotuotettua siannautaa, joka elää pask.
Ihanko oikeasti meinasit syödä pesemättä lihaa, joka näyttä tältä. Mahtaa olla hyvää?
https://www.vastavalo.net/onnellinen-sika-possu-onnellinen-sika-494331…
Ohje herkkuateriasta. Joo, ei tarvitse pestä, kyllä se seassa menee ja on hyvä proteiinin lähde
https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/zfuveu/uudet_salakuvat_paljasta…
Jauhenlihaohjeita
Vierailija kirjoitti:
Paska aloitus.
Kyllä. Aivan paska ja pitäisi kunnioittaa alkuperäistä aloitusta vuodelta 2015.
Keskustelu - Pesetkö jauhenlihan ennen kypsennystä? | Aihe vapaa | Vauva
Vähintään tyhmä . Mutta ne ihmiset jotka ei ole opiskellut hygieniaa zoonooseja tai tartuntoja pilkkaa niitä jotka on. Kuin ne jotka ei syö eikä juo elukkojen verta pilkkaa niitä jotka juo syö. No hygienian takia liha luotetaan hetki kylmässä puhtaassa vedessä oli mikä liha tahansa ja sitten se painellaan hiukan kuivemmaksi taloiuspaperilla , sitten nuijitaan kelmun läpi tai jos jauhettua niin aloitetaan tehdä ruokaa siitä kuolleen elukan lihasta. Jos keittää keittoa lihapaloista pitää kauhalla poistaa pintaan noussut verivaahto mistä osa on sidekudos vaahtoa. Kun paistaa jauhelihaa pitää myös poistaa verivaahto jos sitä vielä on. Mitä kypsempää sen terveellisempi. Pitkään kypsennetty myös maistuu paremmalle kun elukan haju on poissa. Salmonellaa voidaan ehkäistä hygienialla ja kypsennyksen kestolla. Riippuu myös mitä elukka on syönyt juonut kuin sairastanut mitä tauteja siinä on. Suu sorkkatauti on yleistä. Bce. Yersinia. Tuberkuloosi. Sidekudoskasvaimet. Siksi on hyvä poistaa sidekudokset lihasta heti. Parasiitit. Mitä pitempi kypsennys sen turvallisempaa. Mitä kuumempaa sen parempi. Pitkään paistamalla ja keittämällä kuolee suurin osa bakteereista. Riippumatta mikä elukka kaikissa on samat bakteerit. Vesikauhu rabies tarttuu lähinnä itsekseen kuolleesta tai verestä tai puremista jos elukka puree. Sama pätee kalaan parasiitteihin että pitkä kypsennys tuhoaa matojen toukat. Elukoille voi antaa matokuurin. Jauhettu liha kasvaa nopeasti bakteereita siksi se käytetään heti. Se alkaa mädäntyä heti kuin kuollut mätänee. Siinä kasvaa heti bakteereita. Kiinteä liha mätänee hitaammin. Jauhelihaa tai lihapaloja ei pestä vaan huuhdellaan tai liotetaan veren takia. Veressä on sairaudet kuten näkyy ihmistenkin verikokeissa myrkyt kuin bakteerit. Kyseessä on siis terveys. Likaisuudesta ulosteesta syntyvää sairautta voidaan ennalta ehkäistä siivoamalla kuin hygienialla kuin pesemällä kaupassa hyllyt kuin kodeissa jääkaapit pakastimet usein. Hoitamalla elukat hyvin. Kolera tarttuu usein vesistöstä. Saastunut vesistö on ongelma joten älä saastuta. Helsinki on hyvä alue missä muistona on kolera allas kuin ruttopuisto. Covid taas on samaa kuin sars mers zoonoosit. Jos on paljon ulosteita elukoista ne voi kuivattaa ja kasata yhteen sitten polttaa. Polttamalla ulosteet niistä kuolee bakteerit loiset parasiitit. Lokki ei ole syötävä lintu eikä sen munat bakteerien takia. Lapset voi opiskella zoonoosit.
Katkarapuja myy erilaiset Aasian kansalaiset . Mutta niissä on eroja muutakin kuin koko. Kuten eräät kiinakatkat on huonosti perattu ja peräsuoli jätetty pyrstöön. Älä syö jos katkan peräpäässä keltaista. Älä hanki sars salmonellaa. Huuhtele perkaa itse ja kypsennä kunnolla. Mitä fairyyn tulee se oli ennen käsille hyvää lähti rasva hyvin lautasesta mutta nyt siinä on vaarallista merkki . Ikävää että unionissa mennään huonontamisen suuntaan.
Kuule tartuntatautien levittäjä aloittaja kun sinulla ei ole koulutusta vaikene.
riipuu vähän...jos itse tapoit ja perkasit jauhen, niin on suositeltavaa pestä koska omin kätösin levität eritteitä, mutta kos ostit niin sitä ei tarvi pestä
Paska aloitus.