Makea kermaviilikastike kasvispihveille!! Reseptejä?
Koulussa oli perunaa, kasvispihvejä ja sen kaiken kruunaavaa makeaa vaaleaa kermaviilikastiketta!
Tietääkö kukaan miten se tehdään?
Kommentit (2)
Chat GPT:n vastaus
Oi kyllä, monessa suomalaisessa koulussa tarjottu makea kermaviilikastike on jäänyt monelle mieleen! Se sopii erityisen hyvin esimerkiksi perunoiden ja kasvispihvien kanssa ja sen makeus on se juttu, joka yllättää ja ihastuttaa.
Tämä kastike tunnetaan myös nimellä makea kermaviilikastike tai joskus makea sinappikastike vaikka siinä ei aina ole sinappiakaan. Se on kylmä kastike, joka yhdistää makeuden, happamuuden ja kermaisuuden. Tässä yksi suosituimmista kouluruokailun inspiroimista versioista:
Makea kermaviilikastike (kouluklassikko)
Ainekset:
2 dl kermaviiliä
12 rkl sokeria (maun mukaan)
12 tl etikkaa tai sitruunamehua
Ripaus suolaa
(Halutessa: 1 tl sinappia tai 1 tl tilliä tai ruohosipulia)
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Anna maustua jääkaapissa noin 1530 minuuttia, jotta maut tasaantuvat.
Tarjoa kylmänä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kasvispihvien kanssa.
Jos haluat todella autenttisen koulun keittiön version, voit kokeilla lisätä hieman majoneesia tai käyttää piimää kermaviilin sijaan. Joissakin resepteissä käytetään jopa ruokakermaa ohuemman koostumuksen saamiseksi.
Käykö sweet chili -kastike?