seksiä käsittelevä kirja 9-vuotiaalle?

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Osaisitteko suositella jotain kivaa ja asiallista kirjaa, jossa käsitellään kasvamista, rakkautta ja seksiä ja joka sopisi 9-vuotiaalle? Poikamme kaveripiirissä " sekseily" (poikien käyttämä ilm.) on keskusteluissa kovasti pinnalla ja aihe tuntuu askarruttavan hänen mieltään kovasti. Haluaisin pitää huolta, ettei pienen miehen mieleen pääse ujuttautumaan kovin vääristyneitä ja arveluttavia " tietoja" joita kaverit varmaan kovin auliisti jakelevat. Olen tietenkin luvannut olla aina valmis juttelemaan mistä vain asiasta, mutta koska poika on oikea lukutoukka, olisi joku mukava opus hyvä apu.Kiitos vinkeistä jo etukäteen!P.S. Unohtui sanoa, että poika on vielä (onneksi) ihan oikea, utelias, tiedonhaluinen LAPSI eikä mikään " mikroteini" !

Kommentit (10)

Vierailija

Sama taitaa käydä. Onhan näitä pari viime vuosina ilmestynyttä kirjaa (Hei beibi mä oon tulta muistaakseni on yhden nimi), mutta minusta ne on muutamaa vuotta vanhemmalle. Ei ole ainakaan minun käsiini tullut sopivaa opusta.Olisikin hyvä vinkki jollekin kirjailijalle.

Vierailija

moreeni:

Lainaus:

Onhan näitä pari viime vuosina ilmestynyttä kirjaa (Hei beibi mä oon tulta muistaakseni on yhden nimi), mutta minusta ne on muutamaa vuotta vanhemmalle.
Minullakin on sellainen käsitys, että tuo mainitsemasi olisi paremminkin vähän isommille - vai olenko vain pudonnut kehityksen kelkasta...?? Meinaan, kun tuntuu siltä, että tämä aihe on ajankohtainen aina vain aikaisemmin ja aikaisemmin... Mikä on minusta kyllä huonokin juttu.Mulla on tosiaan 5. luokalla oleva 11v poika (kesäkuussa täyttää 12), ja vastahan niillä biologiassa käytiin ihmistä läpi - minusta on kyllä sääli, jos " sekseily" on niin kovasti tapetilla jo paljon ennen sitä. Vaan niinhän se nykyaikana tuppaa olemaan... :-(Tuo " Hei beibi mä oon tulta!" on Väestöliiton lastenpsykiatri Raisa Cacciatoren teos. Hänhän on tällä " alalla" oikea guru. Täältä löytyy vähän lisävinkkejä: http://www.vaestoliitto.fi/nuorten_avoimet_ovet/luettavaa/ joskaan en itse nettisivujen avulla tullut hullua hurskaammaksi, minkä ikäisille nuo kirjat sopisivat parhaiten... Riippuhan se tietty lapsestakin. Ja kavereista. Ja niihin liittyen ehkä vähän asuinpaikastakin...Täytyy tästä kai lampsia kirjakauppaan tai kirjastoon esitutkimaan teoksia...Vierailija

että se on niin monesti luettu, mutta vähemmän kommentoitu.Itse muistan lukeneeni koulussa ääneen ja punaisena juuri viidennellä luokalla biologian opuksesta naisen sukupuolielimistä. Silti olen vasta viime aikoina oppinut uutta klitoriksesta, niinkus biologiassa :-)Enemmän voisi olla ihmissuhteisiin painottuvaa kirjallisuutta. Miksei yhdeksänvuotiaalle voisi ottaa noita Meille tulee vauva -opuksia. Vai pitäisikö jo olla masturbaatiosta, sukupuolitaudeista ja niiden ehkäisystä?Joo, ja kolmannella en tiennyt, mikä on homo, kun pihassa sellaiseksi haukuttiin. Selityksien jälkeenkään en oikein ehkä ymmärtänyt tai uskonut.

Vierailija

Ostin kirjakaupasta jo usea vuosi sitten (ainakin 10 vuotta sitten), ennenkuin omia lapsia oli vielä tulossakaan, kirjan nimeltä " Näin tehdään lapsia" , tekijää en muista, ja täältä töistä käsin en pääse sitä kotikirjahyllystä tarkistamaankaan. Kirja on tosi hauska kuvakirja (siksi sen aikoinaan ostinkin :) ), faktatiedot kuitenkin käsitellään suoraan sarjakuvan keinoin. Löytyisköhän tuota kirjaa vielä ihan nimellä kysyttynä kirjakaupoista? Suosittelen!

Vierailija

Jo 70-lufulla koulussa oli 8-luokalla 4 tyttöä raskaana. Oma lapseni (4 v) tietää, kuinka lapsia tehdään. Kyllähän murrosiän kynnyksellä on syytä antaa kaikki tieto, mitä on saatavilla. OK seksielämän erikoisuudet jääköön aikuisena löydettäviksi, mutta normaalit luviot mielestäni pitäisi tietää jo murkkuna.

Vierailija

Lapsemme ei ole vielä onneksi kiinnostunut noista asioista, mutta sisareni löysi jonkin hauskalta ja rennolta vaikuttavan kirjan, joka osti synttärilahjaksi kummilapselleen. Nyt en muista nimeä...olisiko ollut Tykkää, ei tykkää, tykkää.... Törmäsin tällaiseen linkkiin, kun yritin googlettaa tuota kirjaa. Toivottavasti on avuksi muille.http://www.tampere.fi/kirjasto/lapset/murrosik.htmLuulen, että poitsu lukee kirjaa posket punaisena, sillä meidän pihapiirissä lapset ovat onneksi vielä lapsia.

Vierailija

Erinomainen kirja, jossa käsitellään seksuaalisuutta laidasta laitaan. En kuitenkaan vielä antanut kirjaa omalle 11 vuotiaalle, koska minusta se on osittain liian raju. Noin puolet kirjasta olisi hyvää luettavaa 11 vuotiaalle. Lopussa kuitenkin keskitytään seksiin ja yhdyntään (käsitellään mm. sitomista, raiskausta ym.) ja haluaisin, että lapsi ensin " perehtyisi" ihan fyysiseen kehittymiseen, ihastumiseen ja vaikka itsetyydytykseen ihan ilman seksijuttuja. Liekö sitten kyse omasta estyneisyydestäni vai mistä? Olisipa kirja painettu kaksiosaisena.

Vierailija

löysin jo vuosia sitten tytölle kirjan " Mitä jokainen tyttö haluaisi tietää, muttei kehtaa kysyä" (tyttö nyt täyttämässä 13v) Pojalle ostin joskus vuosi sitten (poika nyt 11v) saman sarjan kirjan " Mitä jokainen poika haluaisi tietää, muttei kehtaa kysyä" .En muista kirjoittajaa, mutta kun lapset tuolta pihalta kotiutuvat, voin kysyä heiltä missä kirjat ovat ja katsoa.Nämä ovat tosi hyviä kirjoja ja ainakin meillä tyttö on sen aika ajoin kaivanut esiin sen mukaan kun on tuo murrosikä edennyt... Kirjassa on humoristisia piirroskuvia (jotka toistaiseksi saavat pojan lähinnä kavereiden kanssa hihittelemään), mutta ihan " vakavaakin" asiaa.... siemensyöksystä, peniksen koosta, tytöistä, seurustelusta jne. Hyvät piirroskuvat sekä tytön että pojan sukuelinten (kohtu, kivekset, siemenjohtimet ym.) eroista jne. Tyttöjen kirjoista löytyy mm. piirroskuva tamppoonin asettamisesta jne.Mielestäni oli hyvä kirjasarja siksi, ettei pääpainoa pantu nimenomaan seurustelulle ja seksille vaan niille asioille jotka murrosikään tulevaa lasta kiinnostavat ja mietityttävät. Seurustelustakin todetaan että ei tarvitse seurustella siksi että muut seurustelevat ym. Kirja on siis sopinut selailtavaksi jo ennen esimurrosikää ja nyt kun murrosiän muutokset tytölläkin alkavat olla oikeasti kohdalla, niin aina vaan enemmän löytyy tietoa. Suosittelen! Kirjaa ovat myös tytön kaverit halunneet lainata ja lueskella... Poika siis sen verran nuorempi, että ei viellä niin paljon ole kiinnostanut...

Vierailija

Eli kirjan oikea nimi on " Mitä tytöt eivät rohkene kysyä, mutta halauisivat tietää" ja kirjoittaja on Karen Gravelle- Jennifer Gravelle, WSOY ja tästä tosiaan myös versio pojille.Täältä siis löytyy vastauksia mm. kysymykseen " mitä tapahtuu jos en saa tamppoonia ulos" ;-) Piirroksia erinäköisistä immenkalvoista, eri asennoissa olevista kohduista, tamppoonin asettamisesta alusta loppuun, siteiden valinnasta... voiko kuukautisten aikana uida, onko epänormaalia, että rinnat ovat erikokoisia, miksi rinnat aristavat jne.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat