Leivän leipojille kysymys
Kuinka pitkään taikinaa täytyy vaivata, jotta siihen tulee sitko?
en ole kovin kokenut leipoja
Kommentit (5)
Ennen sanottiin, että kunnes irtoaa käsistä ja kulhosta. Riippuu toki taikinastakin.
Jos käsin vaivaat, niin 10 minuuttia.
Riippuu jauhoista. Se on hyvä ohje, että niin kauan, että irtoaa käsistä. Ei onnistu ruis- ja ohrajauhoilla, koska niissä on vähän sitkoa eikä varsinkaan kaurajauhoilla.
Hyvä kysymys.
Joskus tuntuu että tulos vaihtelee vaikka tekee tasan samalla tavalla. Siis huoneen lämpötila, ainesten lämpötila ja omat tekniikat vaihtelee kuitenkin sen verran että on eroa tuloksessa.
Itse yritän vaivata aina hetken lisää, varmuuden vuoksi. Tuo 10 min kuullostaa hyvältä. Nostossa annan samoin kunnolla ekstraa, eka nosto 1h ja toka 30min-1h, riippuen miltä näyttää. Huom jos nostaa liikaa niin voi uunissa jo lässähtää.
Up