Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leivän leipojille kysymys

Vierailija
17.05.2025 |

Kuinka pitkään taikinaa täytyy vaivata, jotta siihen tulee sitko? 

en ole kovin kokenut leipoja

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/5 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen sanottiin, että kunnes irtoaa käsistä ja kulhosta. Riippuu toki taikinastakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos käsin vaivaat, niin 10 minuuttia.

Vierailija
4/5 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu jauhoista. Se on hyvä ohje, että niin kauan, että irtoaa käsistä. Ei onnistu   ruis- ja ohrajauhoilla, koska niissä on vähän sitkoa  eikä varsinkaan kaurajauhoilla.

Vierailija
5/5 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä kysymys.

Joskus tuntuu että tulos vaihtelee vaikka tekee tasan samalla tavalla. Siis huoneen lämpötila, ainesten lämpötila ja omat tekniikat vaihtelee kuitenkin sen verran että on eroa tuloksessa.

Itse yritän vaivata aina hetken lisää, varmuuden vuoksi. Tuo 10 min kuullostaa hyvältä. Nostossa annan samoin kunnolla ekstraa, eka nosto 1h ja toka 30min-1h, riippuen miltä näyttää. Huom jos nostaa liikaa niin voi uunissa jo lässähtää.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme seitsemän