Milloin sima kannattaa laittaa tulille
Kommentit (20)
Vierailija kirjoitti:
Ei aavistustakaan. Meillä se laitetaan jääkaappiin
Miten saat fariinisokerin sekoittumaan kylmään veteen?
Vierailija kirjoitti:
Jos haluaa juhannussimaa niin se pitää panna nyt alulle.
Pitäisi tosiaan löytää ensin se Juha.
"Jos ei Juhaa pääsiäisenä, niin ei simaa juhannuksena"
Vierailija kirjoitti:
Laitan ensi viikonloppuna.
Epäilen, ehtiikö. Yleensä viikko on hyvä varata.
Vierailija kirjoitti:
Jos haluaa juhannussimaa niin se pitää panna nyt alulle.
Kyllä sitä juhannussimaa tulee varmasti. Edes vappuun asti ehditä, kun on jo Juha nussinut.
kakkosen kautta neloselle vrm vrm pshhhh turbointterkuuleri jätättää vapuksi.
Heti, kun vappusimasta haluaa tislata sitruunapontikkaa. Mutta varo kiehuttamista, alkoholi alkaa höyrystyä jo 78 asteessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan ensi viikonloppuna.
Epäilen, ehtiikö. Yleensä viikko on hyvä varata.
Hyvin ehtii, kun maanantaina laittaa ja tiistaina pullottaa.
Näin on tehty 30 vuotta.
Tein sunnuntaina ja pullotin maanantaina. Nyt se on jääkaapissa vappua odottamassa.
simaa ei kannata laittaa tulille koskaan koska siman tislaaminen taitaa yhä olla laissa kiellettyä.
SIMA
Ainekset
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
12 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria, rusinoita
Ohjeet
1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.
2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vrk.
4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
5. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Vierailija kirjoitti:
Heti, kun vappusimasta haluaa tislata sitruunapontikkaa. Mutta varo kiehuttamista, alkoholi alkaa höyrystyä jo 78 asteessa.
Älä ainakaan maistele tuossa lämpötilassa tippunutta. Sikunaa tulee, lähempänä 90 astetta vasta oikeaa.
Vierailija kirjoitti:
Tein sunnuntaina ja pullotin maanantaina. Nyt se on jääkaapissa vappua odottamassa.
ei tuo vielä ole simaa vaan sokerivettä.
Jos vaikka lauantaina tekee ja sunnuntaina pullottaa, niin kyllä keskiviikkona on valmis ellei ennenkin. Laitan pullot meidän kylmälle verannalle eli selvästi viileämpi kuin huoneenlämpö tänä vuonna.
Ei aavistustakaan. Meillä se laitetaan jääkaappiin