Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kokkikoulun opettajia paikalla?

Vierailija
18.04.2025 |

Miten te opetatte tekemään ruskean kastikkeen? Yhdestäkään ruokalasta en ole kunnollista saanut. Syön kymmenissä eri ravintoloissa vuosittain, joten se sun kullannuppu on väistämättä mulle sooseja vääntänyt.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.

Vierailija
2/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.

Juu, ja vtun paljon kalliimpaa kuin tehdä homma oikein. Meni ihan putkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.

Juu, ja vtun paljon kalliimpaa kuin tehdä homma oikein. Meni ihan putkeen.

Ja miksiköhän transsut alaäänestätte totuutta?

Vierailija
4/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koettakaapa nyt seisoa opetuksienne takana.

Vierailija
5/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.

Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki

Vierailija
6/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostat ruskeaa elintarvikeväriä, laimennat vedellä, avot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.

Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki

Maissijauholla suurustettua kastiketta ei oikein voi kutsua ruskeaksi kastikkeeksi (roux).

Vierailija
8/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.

Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki

Miten tuollainen nykyinen "ruskea kastike" sitten tehdään jos ei rouxiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.

Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki

Maissijauholla suurustettua kastiketta ei oikein voi kutsua ruskeaksi kastikkeeksi (roux).

Roux tehdään rasvasta/öljystä ja jauhoista.

eri maissa käytetään erilaisia rasvoja, suomessa usein ranskalaisen keittiön tapaan voita.

Missään ei ole määrätty että jauhojen tulisi olla vehnäjauhoja. Maissijauhot on ihan ok. 

 

 

Vierailija
10/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vehnäjauhot ruskistetaan voissa. Lounaspaikoille liian hankala tapa, joten käyttävät valmisjuttuja. Sen takia niiden kastikkeet ovat limaisia viritelmiä.

Ei, vaan limaisuuden syy on maissijauhot. Kaikki kastikkeet suurustetaan niillä, mitkä jauhosuurustetaan. Saadaan ruokalaji gluteenittomaksi. Kaikki pyritään tekemään lähtökohtaisesti, mitä vaan mahdollista, niin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Allergikkojen vähemmistödiktatuuria. T. kokki

Maissijauholla suurustettua kastiketta ei oikein voi kutsua ruskeaksi kastikkeeksi (roux).

Roux tehdään rasvasta/öljystä ja jauhoista.

eri maissa käytetään erilaisia rasvoja, suomessa usein ranskalaisen keittiön tapaan voita.

Missään ei ole määrätty että jauhojen t

Et taida oikein ymmärtää mistä täällä puhutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saati mitä roux tai ruskea kastike tarkoittaa. Löysit wikipediasta?

Vierailija
12/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytäpä mitä jauhoja ja rasvaa tahansa, mutta ruskista. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
18.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei saatana!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kahdeksan seitsemän