Mitä haluasit syödä 80-v synttäreillä?
Lupasin tehdä muut tarjottavat, juhlittava hommaa täytekakut itse. Hän tahtoi niitä minun suussa sulavia ässiä, ne menee mummoille ja papoille kyllä kaupaksi. Mutta mitä muuta? Suurin osa vieraista on vanhoja, mutta jotain nuorempia sukulaisia ja naapureita tulee myös. Hän ei pidä maitotuotteista, eli kermaviiliin tehdyt piirakat on pois laskuista. Pizzaa ehkä? Mutta pitäisi tehdä tänään ja juhla on lauantaina, lisäksi pitäisi saada kuljetettua. Huomenna on matkustuspäivä ja sitten vähän siivotaan illalla ja lauantaina aamulla. Jos teen pizzaa pakkaseen ja sulatan siellä? Siellä en ehdi leipoa.
Kommentit (25)
Karjalanpiirakat (ne pienet) ja munavoi, sekä ne sellaiset tikut mihin voi laittaa juustoa, viinirypälettä, nakkia, kurkkua, tomaattia, lihapullaa nämä yleensä loppuu kesken. :)
Karjalanpaisti ja perunat. Jälkiruuaksi kakkukahvit.
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpiirakat (ne pienet) ja munavoi, sekä ne sellaiset tikut mihin voi laittaa juustoa, viinirypälettä, nakkia, kurkkua, tomaattia, lihapullaa nämä yleensä loppuu kesken. :)
Sekä Oivariini.
Ne ässät menevät aina kaupaksi, vaikka olisi minkäikäisten kutsut. Karjalanpiirakat ja munavoi on aina varma valinta. Jos ne on kahvikutsut, niin eikös tuossa ala olla jo aika paljon tarjottavaa. Mites jotkut katkarapuleivät? Ne voisi koota vasta siellä, niin ei ole niin paljon kuljetusongelmia.
Mustikkapiirakka maistuu kaikenikäisille.
Voileipäkakkua! Hyvää sellaista, ei mitään majoneesisotkuja päälle eikä italiansalaattia täytteeksi.
Lupasit tehdä,tänään pitää tehdä. Avllä notkut. Juhlat Porvoossa. Tästä se päivä lähtee. Istun röökillä,lisää kahvia ja jatkan hyvää sarjaa primeltä. Adjos.
Vierailija kirjoitti:
Lupasit tehdä,tänään pitää tehdä. Avllä notkut. Juhlat Porvoossa. Tästä se päivä lähtee. Istun röökillä,lisää kahvia ja jatkan hyvää sarjaa primeltä. Adjos.
Olen nyt ihan lomalla, en polta ja kahvit join jo kuuden maissa. Emme tee lämmintä ruokaa vieraille. Vain me sukulaiset tulemme kauempaa mutta me olemme yötä. Mä olen hyvä leipomaan ja suvussa pyydetään multa usein noita ässiä, mutta olen huono suunnittelemaan kun itse vältän juhlia ja toimin suvun juhlissa yleensä keittiössä aina. Kyselin siksi että menen kohta kauppaan. Munavoi ja piirakat olisi toteutettavissa paikan päällä, uskon että kyläkaupasta saa (pieni kirkonkylä, Sale ja K-kauppa) Malvialan tai Moilasen pakastepiirakoita. Ehkä teen niiitä.
Ei siis lämmintä ruokaa. Pizzasta pappa tykkää itse mutta piirakat on helpompi vaikka niitä aina haukutaankin. Kun kysyn itseltään niin aina vastaa tee mitä haluat, kyllä sinä osaat, mutta älä tee niitä piirakoita mihin tulee viiliä tai majoneesia, en tykkää. Voileipäkakku on siis poissuljettu.
Niin ja juhlat ei ole Porvoossa vaan keski-Suomessa. Porvoo on kyllä kaunis kaupunki kuvissa, pitäisi joskus käydä.
Outoa. Kukaan ei ole vielä piiperoiden linssejä maininnut.
Vierailija kirjoitti:
Ap korjaa, hän ei pidä hapanmaitotuotteista, juusto käy kyllä.
Tee piirakkaa ruokakermaan, tavalliseen kermaan tai tuorejuustoon.
Hyvä keitto toimii myös mainiosti juhlatarjoiluna. Jos vieraita tulee kauempaa, he arvostavat pientä ruokailua juhlan yhteydessä perinteisen juhlatarjoilun rinnalla. Ja keitto on myös helppo tarjota.
Hyvänä esimerkkinä tulee mieleen tapaus, josta pari vuotta sitten edesmennyt mummoni usein kertoi.
Mummon lapsuudenkodin lähistöllä eleli uusperhe, jossa oli pariskunta, miehen lapsia, naisen lapsia ja yksi yhteinenkin tenava. Tämän perheen äiti (äitipuoli) keitteli usein suuressa kattilassa keittoa.
Mummo kertoi, että keittoa syömään saivat tulla he naapurin mukulatkin perheen lasten lisäksi. Keitto oli ihan kelvollista, varsinkin silloiset sodanjälkeiset olosuhteet huomioon ottaen.
Siinä talon liepeillä liikkui paljon kulkukissoja ja kerran se nainen lipsautti, että niitä hän loukuilla pyydysti ja niistä hän ne keittonsa keitti. Mummo sanoi, että ei se keitto sinänsä siitä huonommaksi muuttunut, mutta kyllä hän alkoi vähän vältellä sitä paikkaa, kun tiesi, mistä liha niihin keittoihin tulee.
Se liitto oli alkanut uskottomuudesta (mummo tosin käytti siitä rumempaa sanaa), mutta alkoholia se pariskunta ei käyttänyt pisaraakaan. Eikä käyttänyt mummokaan ja mistä hän olisi sitä voinut saadakaan, kun oli vasta lapsi.
Kaikenlaista voi siis sattua ja joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa, kuten mummo aina opetti.
Omilla 80-vuotispäivillä (jos sellaiset joskus tulee) haluaisin syödä medium-pihvin OMILLA HAMPAILLA!
Hyvä leipomaan,vältät juhlia,aina keittiössä,kyselet täältä mitä tekis. Olipa taas,karjalanpiirakat ja munavoi piti täältä kysellä.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä keitto toimii myös mainiosti juhlatarjoiluna. Jos vieraita tulee kauempaa, he arvostavat pientä ruokailua juhlan yhteydessä perinteisen juhlatarjoilun rinnalla. Ja keitto on myös helppo tarjota.
Hyvänä esimerkkinä tulee mieleen tapaus, josta pari vuotta sitten edesmennyt mummoni usein kertoi.
Mummon lapsuudenkodin lähistöllä eleli uusperhe, jossa oli pariskunta, miehen lapsia, naisen lapsia ja yksi yhteinenkin tenava. Tämän perheen äiti (äitipuoli) keitteli usein suuressa kattilassa keittoa.
Mummo kertoi, että keittoa syömään saivat tulla he naapurin mukulatkin perheen lasten lisäksi. Keitto oli ihan kelvollista, varsinkin silloiset sodanjälkeiset olosuhteet huomioon ottaen.
Siinä talon liepeillä liikkui paljon kulkukissoja ja kerran se nainen lipsautti, että niitä hän loukuilla pyydysti ja niistä hän ne keittonsa keitti. Mummo sanoi, että ei se keitto sinänsä siitä huonommaksi muuttunut, mutta kyllä hän
🎶 Herkkua on siinä monenlaista 🎶
👵🏻😾🍖🍲👵🏻😾🍖🍲👵🏻😾🍖🍲
Ap korjaa, hän ei pidä hapanmaitotuotteista, juusto käy kyllä.