Uskaltaako kuukauden pöydällä seisseitä kananmunia syödä?
Siis ostin noin kuukausi sitten paketin ja on seissyt pöydällä huoneen lämmössä. En löydä päiväystä.
Eli ovat siis raakoja ja säilytän munia aina huoneen lämmössä, mutta mahtaako noita uskaltaa syödä?
Kommentit (16)
Riko muna. Kyllä sen hajusta huomaa, jos se on pilaantunut.
Uskaltaa, sillä kananmunat säilyy kuukausia. Jos haluat varmistua, niin läpivalaise munat vaikkapa puhelimen taskulampulla. Jos sisus on musta, on muna pilalla. Jos erottuu keltuainen ja valkuainen, on muna ok.
Jos minua epälyttää, niin rikon munat ensin. En siis keitä, vaan paistan. Siitä hajusta ei voi erehtyä, jos ovat pilalla.
Jos muna kelluu vedessä, se on pilalla. Jos menee pohjaan, on hyvä, ja jos jää puoliväliin niin on syötävissä mutta vanhanpuoleinen.
Kyllä siellä jossain on päivämäärä. Jatka vain etsimistä. Kun löydät, lisää siihen ainakin kk. Niin kauan voi munia syödä hyvillä mielin. Munan säilytyksessä pahinta on muuttuva lämpötila, ei pöydällä säilytys. Eli se että välillä pidetään jääkaapissa ja välillä pöydällä, pilaa munan.
Hain 2 kk sitten suoraan tuottajalta munia 60 kpl.
Eilen syötiin viimeiset.
Ei yhtäkään huonoa, rikoin kyllä varoiksi eri kippoon yksitellen.
Säilytän aina huoneenlämmössä
Vierailija kirjoitti:
Jos muna kelluu vedessä, se on pilalla. Jos menee pohjaan, on hyvä, ja jos jää puoliväliin niin on syötävissä mutta vanhanpuoleinen.
Vaikka kelluu, niin ei välttämättä ole pilalla. Kelluminen osoittaa vain vanhan munan.
Vierailija kirjoitti:
Jos muna kelluu vedessä, se on pilalla. Jos menee pohjaan, on hyvä, ja jos jää puoliväliin niin on syötävissä mutta vanhanpuoleinen.
Kelluvakin muna voi olla ihan hyvä. Siitä on vaan haihtunut vettä.
Pilaantuva muna haisee kamalalta. Syö paistettuna tms. niin haistat rikkoessa, onko pilalla. Jos ei haise on ok.
Jos leivot, tee jotain mihin tarvitaan kova munavaahto. Se ei onnistu tuoreista munista.
Jos kuoriessa (kypsentämisen jälkeen) tai tuoreena käytettäessä haisee pahalle, ei voi syödä. Kananmunat säilyvät ikuisesti.
Kyllä. Kanamunat säilyy huoneenlämmössä. Säilyvyysaika on kuukausia.
Voi käyttää turvallisin mielin. Munat säilyvät käyttökelpoisina vielä useamman kuukauden päiväyksen jälkeen. Huoneenlämpökin on ihan ok säilytyslämpötila, pääasia että säilytetään koko ajan samassa lämpötilassa.
Kyllä kananmuna kannattaa aina rikkoa kuppiin, yksi kerrallaan, kun käyttää rikottuja munia. Munahan säilyy pari kuukautrakin yli päiväyksen.
Keitettyjä munia en keitä kuin ennen päiväystä.
(Tuo kellumiskonsti ei pidä mun paikkaansa. Keitinn just ostetun neljän munan pakkauksen. Yks kellui keitinvedessä mutra ihan hyvä ha raikas oli syödä.)
Vierailija kirjoitti:
Uskaltaa, sillä kananmunat säilyy kuukausia. Jos haluat varmistua, niin läpivalaise munat vaikkapa puhelimen taskulampulla. Jos sisus on musta, on muna pilalla. Jos erottuu keltuainen ja valkuainen, on muna ok.
hmmm. Kyllähän sen munan voi rikkoakin.
🕵
Up