Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi Suomessa syödään niin paljon sianlihaa?

Vierailija
25.03.2025 |

Kinkkua pitää olla joka paikassa leivistä pizzoihin. Sianliha on halvempaa kuin naudan- tai lampaanliha ja kelpaa suomalaisille joille määrä on laatua tärkeämpää. 

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sianliha on kyllä niin paskan makuista etten ihmettele että se on lähiidässä kiellettyä. Kulinarismirikos

Vierailija
2/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomi24 keskustelusta:

 

Eräs lääkäri kerran sanoi, että liha sisältää virtsa ja muita puriiniaineita, jotka ovat suoria jätteitä eläimen aineenvaihdunnasta.



Vaikka olenkin ollut ammatillisesti sianlihan tuottaja ja tilalta lähti vuodessa n. 2000 sikaa teuraaksi vuosittain, meillä ei itsellä juuri koskaan ollut joulukinkkuakana.



Muutaman harvan kerran isäntä sitä paistoi, ja se haju minuakin yökötti. Minä en tarvitse kuin siivun syödä sianlihaa, kylläpä on nivelet kipeet.



Kun niitä possuja hoitelin, niin en ikimaailmassa, vaikka en saisi kipujakaan, pistäisi possua suuhuni. Kun olosuhteet ovat otolliset, sian karsina pysyy siistinä ja käyvät paskomassa omassa vessassaan, muta sian tapa on kytätä, milloin se pötkylä tipahtaa toisen saparon alta, ja heti sitä paksaläjää siinä massuttelemaan ja maiskuttelemaan. Kyllä ne syövät toistensa paskaakin siinä samalla.



Ja jos ilmastointi tekee pienenkin virheen, silloin karsinat sotkeentuu, ja kuseevat ja paskovat ympäri karsinaa. Siinä ne oikein nauttivat kellimisestä, siinä kuraliejussa kesäisin.



Kyllä mä niitä hoidan, mutta älkää ikänä puhuko syömisestä mitään vaikka ei kipujakaan tulisi, en kyllä saisi sitä suustani alas

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sianliha on hyvää, maukasta ja ravitsevaa. Hyvä pala porsaan lihaa vaikkapa uunissa pitkään haudutettuna on todella herkullista. Siihen jos saa vielä rapean paistopinnan niin jopa on vastustamatonta herkkua.

 

 

Vierailija
4/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sioille syötettiin ennen kaikki tähteet ja kuolleet eläimenraadotkin. Siat syövät ulosteita mielellään. Sianlihassa on jotain joka aiheuttaa kipuja, esimerkiksi pahentaa kihtiä. 

Vierailija
5/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sianliha on kyllä niin paskan makuista etten ihmettele että se on lähiidässä kiellettyä. Kulinarismirikos

Raamatun mukaan se on kristityiltäkin kiellettyä. 

Vierailija
6/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sianliha on kyllä niin paskan makuista etten ihmettele että se on lähiidässä kiellettyä. Kulinarismirikos

Raamatun mukaan se on kristityiltäkin kiellettyä. 

Sikatilat ovat siis laittomia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sianliha sisältää aina myös trikiiniinejä, jotka ovat matoja, jotka koteloituvat ihmisten lihaksiin, maksaan ja lopuksi aivoihin.

Vierailija
8/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole enää varaa ostaa muuta lihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaiset on sikailevaa kansaa

Vierailija
10/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on hyvää ja ilmastolle parempi kuin naudanliha. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sianliha sisältää aina myös trikiiniinejä, jotka ovat matoja, jotka koteloituvat ihmisten lihaksiin, maksaan ja lopuksi aivoihin.

Toki jos raakana vetelet

Vierailija
12/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaiset ovat viisaita. Sianliha on terveellistä ja maukasta. Mitä järkeä on maksaa vettä sisältävästä kurkusta sama kilohinta kuin sianlihasta? Ei mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sianliha on hyvää, maukasta ja ravitsevaa. Hyvä pala porsaan lihaa vaikkapa uunissa pitkään haudutettuna on todella herkullista. Siihen jos saa vielä rapean paistopinnan niin jopa on vastustamatonta herkkua.

 

Maistuu ja haisee ihan pierulle ja on epäterveellistä 🤢

 

Vierailija
14/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sianliha sisältää aina myös trikiiniinejä, jotka ovat matoja, jotka koteloituvat ihmisten lihaksiin, maksaan ja lopuksi aivoihin.

Trikiinejä löytyy muutaman kerran vuodessa. Ihmiseen on viimeksi tarttunut 1970 luvulla.

Sianlihan kypsennys tappaa mahdolliset trikiinit.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sianliha on kyllä niin paskan makuista etten ihmettele että se on lähiidässä kiellettyä. Kulinarismirikos

Joulukinkku kyllä maistuu vai kuinka ?

Vierailija
16/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sianliha sisältää aina myös trikiiniinejä, jotka ovat matoja, jotka koteloituvat ihmisten lihaksiin, maksaan ja lopuksi aivoihin.

Ei todellakaan aina, muttaa saattaa sisältää. Sen takia sianliha pitää ehdottomasti kypsentää hyvin.

Vierailija
17/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvattaa itse omat siat? Kyllä niitä sit kelpaa syödä kun tietää mitä niille syöttää.

Vierailija
18/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siat syövät sitäpaitsi omaa paskaansa 🤢🤢🤢

Vierailija
19/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sianlihassa on kaikkein eniten B1-vitamiinia.

Vierailija
20/25 |
25.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 135 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 77 kiloa lihaa, 85 kiloa viljaa, lähes 15 kiloa kalaa, 11 kiloa kananmunia, 55 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia.