Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikä ihme läppä on tuo jauhelihojen loppuminen kaupoista?

Vierailija
22.03.2025 |

Kyllä niitä  täällä Valkeakoskella on kaupoissa niin että myydä täytyy...onks tää joku urbaani legenda?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niukkuus naudanlihasta johtuu lihatalojen mukaan kysynnän kasvusta, maailmanmarkkinasta ja nautakarjatilojen määrän vähenemisestä, kertoo Maaseudun tulevaisuus.

Lihatalojen mukaan naudanlihan kulutus on noussut noin neljä prosenttia.

Nautakarjatilat ovat sen sijaan vähentyneet: Vuonna 2020 nautatiloja oli vielä 9780, kun taas viime vuonna kesän korvalla niitä oli enää 6580, kertoo HK Foodsin lihaliiketoiminnoista vastaava johtaja Mikko Järvinen.

Atrian mukaan naudanjauhelihan toimitusvaikeudet alkoivat näkyä jo viime vuoden lopulla. Saatavuuspulaksi tilanne alkoi kehittyä vuoden alussa.

Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa naudanlihan kysyntä on suurta ja siitä johtuva hintatason nousu on ohjannut Euroopan naudanlihan vientiä yhä enemmän näille markkinoille, sanoo Atria Suomen lihaliiketoiminnasta ja viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.

Euroopassa naudanlihan kysyntä ylittää hänen mukaansa tarjonnan, eikä Suomi tee poikkeusta.

Suomessa oli Luonnonvarakeskuksen vuoden 2023 ennakkotiedon mukaan 820800 nautaa.

Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton MTK:n nautaverkoston puheenjohtaja Jaakko Isomäki ennustaa nautojen määrän laskevan 40000 yksilöllä vuoteen 2032 mennessä.

Jos näin tapahtuu, naudanlihan kotimainen tuotanto supistuu noin 20 miljoonalla kilolla vuosittain, mikä johtaa omavaraisuuden romahtamiseen, hän sanoo

Vierailija
2/2 |
22.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niukkuus naudanlihasta johtuu lihatalojen mukaan kysynnän kasvusta, maailmanmarkkinasta ja nautakarjatilojen määrän vähenemisestä, kertoo Maaseudun tulevaisuus.

Lihatalojen mukaan naudanlihan kulutus on noussut noin neljä prosenttia.

Nautakarjatilat ovat sen sijaan vähentyneet: Vuonna 2020 nautatiloja oli vielä 9780, kun taas viime vuonna kesän korvalla niitä oli enää 6580, kertoo HK Foodsin lihaliiketoiminnoista vastaava johtaja Mikko Järvinen.

Atrian mukaan naudanjauhelihan toimitusvaikeudet alkoivat näkyä jo viime vuoden lopulla. Saatavuuspulaksi tilanne alkoi kehittyä vuoden alussa.

Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa naudanlihan kysyntä on suurta ja siitä johtuva hintatason nousu on ohjannut Euroopan naudanlihan vientiä yhä enemmän näille markkinoille, sanoo Atria Suomen lihaliiketoiminnasta ja viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.

Euroopassa naudanlihan k

Ok! Se siis koskee vain naudan jauhista, ei siis haittaa ainaskaan minua. En ole mielestäni ikinä elämäni aikana ostanut naudan jauhista. Sika/nauta sötkötyksestä tulee paljon paremmat pihvit, pullat ja murekkeet kuin myös keitot ja padat...Kiitos vastaajalle, kerrankin tuli asiallinen vastaus! Täällä kun tuppaa joka kolmas vastaus olemaan: mee töihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla