Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Työtä on, kyse on työn hinnasta!

Vierailija
11.03.2025 |

Minä yrittäjänä en ole ilmoittanut 6 vuoteen työkkäriin yhtään työpaikkaa. Olen palkannut 3 ihmistä 2 vuoden aikana. Työkkäristä ei saa kuin tuurilla hyvää työntekijää, aiempaa kokemusta on. Arvostan yli kaiken aktiivista työntekijää, jolla on realistinen näkemys työstä ja palkasta.

Minulle työntekijä on samanlainen tuotannontekijä kuin pizzauuni tai tiskikone. Tärkein asia on joustavuus, työajoista voin joustaa ja monesta muustakin asiasta. Nyt on kuitenkin kansalaisilla vähän rahaa, eli rahasta en voi tinkiä, jokainen kassaan kilahtava euro on todella tärkeä.

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinkin ilmaiset työntekijät on suosittuja työnantajien keskuudessa. 

Vierailija
2/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arvostat ihmisiä yhtä paljon kuin koneita. Joo en tulisi sinulle töihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No näinhän se on. Kansalaisilla on rahaa kun palkat on pienet suhteessa kuluihin. Ei siitä silloin riitä käytettäväksi. Eli kierre on valmis. Ei se oo aina yrittäjien vika ettei pysty maksamaan kunnon palkkoja mutta kunnon palkat menee usein myös talouskasvuun. 

Mun mielestä työnantajamaksuja on ihan liikaa ja sitä voisi joku viisaampi tutkia lisää. Voisiko osa pakollisista työnantajamaksuista olla vapaaehtoisia ja työntekijälle voisi maksaa suurempaa palkkaa, samalla työntekijällä olisi enemmän vastuuta tietyistä asioista. 

Vierailija
4/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Varsinkin ilmaiset työntekijät on suosittuja työnantajien keskuudessa. 

Tämähän on jo vanha juttu. JO muinaiset roomalaiset suosivat orjatyötä eli ilmaista raadattamista...

Vierailija
5/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuvauksesi kertoo paljon sinusta ihmisenä.

Vierailija
6/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Realistinen näkemys taitaa tässä tapauksessa olla työllistyminen muualle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizzauuni ja tiskikone työskentelevät kuin orjat.

Vierailija
8/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kovin tuntuu olevan vaikeaa työnantajalle ymmärtää että meillä duunareillakin on jälkikasvua joka tarkoittaa ettei päivää pystytä venymään, lapset on haettava hoidosta pari viikkoa etukäteen sovittuna ajankohtana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistään ei saa kunnollista ilmaistyövoimaa. Jaxuhalit "yrittäjälle".

Vierailija
10/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tulisi sulle töihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työn tuottavuus on se, mikä on työssä arvokasta. Työn määrä ei ole edes tärkeää. Mitä halvempaa työ on, sitä enemmän on työtä, mutta se laskee työn tuottavuutta. Työn määrä ei ole tärkeää eikä siihen pidä edes pyrkiä. Pitää pyrkiä nostamaan tuottavuutta, silloin voi nostaa palkkoja. 

Laskemalla palkkoja laskee myös tuottavuus. Nostamalla palkkoja joutuvat yritykset nostamaan tuottavuuttaan kehittämällä parempia tuotteita ja toimintamalleja. 

Ammattiliitojen ansiosta me olemme kehittyneet köyhästä maattalousmaasta teollisuusmaaksi. 

Palkkoja ei pidä ikinä laskea millään tekosyyllä. 

Vierailija
12/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Työn tuottavuus on se, mikä on työssä arvokasta. Työn määrä ei ole edes tärkeää. Mitä halvempaa työ on, sitä enemmän on työtä, mutta se laskee työn tuottavuutta. Työn määrä ei ole tärkeää eikä siihen pidä edes pyrkiä. Pitää pyrkiä nostamaan tuottavuutta, silloin voi nostaa palkkoja. 

Laskemalla palkkoja laskee myös tuottavuus. Nostamalla palkkoja joutuvat yritykset nostamaan tuottavuuttaan kehittämällä parempia tuotteita ja toimintamalleja. 

Ammattiliitojen ansiosta me olemme kehittyneet köyhästä maattalousmaasta teollisuusmaaksi. 

Palkkoja ei pidä ikinä laskea millään tekosyyllä. 

Paikallinen sopiminen on palkan alennus. Siihen ei olisi ikinä pitänyt mennä. 

Jotta maan talous kehittyy, pitää yritysten kehittyä ja kehittää parempia tuotteita. Jos yrityksille annetaan mahdollisuus laskea palkkoja, ne eivät kehitä parempia toimintamalleja ja niiden tuottavuus laskee ajan myötä, koska niiden tuottavuus otetaan työntekijöiden matalista palkoista. 

Näin tapahtuu kaikissa kehitysmaissa. Tulevaisuus ei näytä niissä hyvältä, koska yritykset voi laiskotella ja luottaa matalan tuotekehityksen tuotteisiin, mitkä ovat myös matalan tuottavuuden tuotteita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palkkoja laskemalla olemme pian kehitysmaan tasolla ja kilpailemme paskastanin kanssa työpaikoista. 

Se olisi maailmanennätys.

Vierailija
14/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap voi tehdä työnsä ihan itse ja joustaa itse. Minulla on kolme lasta kasvatettavana ja ruokittavana, enkä kyllä tee ilmaistyötä, enkä jousta enää yhtään. Useampi työnantaja käytti nuorena hyväkseen, teetti ylitöitä palkatta ja paljon. Sain tarpeekseni. Työntekijä tekee työn ja työnantaja maksaa palkan. Jos ei ole palkanmaksuhaluja, niin tee työsi itse. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yrittäjä ei taida ymmärtää edes mikä on tärkeää. Tuottavuus on tärkeää ei työn määrä. 

Vierailija
16/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yrittäjä ei taida ymmärtää edes mikä on tärkeää. Tuottavuus on tärkeää ei työn määrä. 

Jos tuottavuus on korkealla tasolla, voi pienellä työmäärällä saavuttaa korkean tuoton.

Vierailija
17/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän kaupungissa sama ongelma, Pizza ei saisi maksaa yli kympin. SIllä hinnalla ei saa kuin jämä-jauhelihasta, vanhasta kinkusta ja jo kerran homehtuneesta juustosta tehdyn lätyn. Vähän tomaattipyrettä pohjalle ja uuniin.

Työntekijän kulu yritykselle on 26 euroa/tunti vakuutus - ym maksuineen. Koska pizzaa ei mene koko ajan, välillä ehtii tehdä muutakin, on hinnoittelu suoraan vaikeaa. Mutta jos työvoiman osuus pizzan hinnasta on 3,80€ ja muu kate 1,50€, ei tässä enää voi palkkakulua nostaa tippaakaan. Tuosta 1,50€:sta on maksettava vuokrat, sähköt, vedet, mainokset jne jne. Toivottavasti jokainen ymmärtää että palkkaa ei vain voi nostaa ylöspäin. Se on yksinkertaisesti taloudellinen katastrofi. En ymmärrä miten jotkut ulkom-omsteiset paikat pysyvät pystyssä, mistä he hankkivat raaka-aineensa??? Jos nostat sen suosikkipizzan hinnan 9,90 -> 11,90€, katoaa kolmasosa myynnistä, ainakin tällä halpapizza-alalla.

Vierailija
18/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No näinhän se on. Kansalaisilla on rahaa kun palkat on pienet suhteessa kuluihin. Ei siitä silloin riitä käytettäväksi. Eli kierre on valmis. Ei se oo aina yrittäjien vika ettei pysty maksamaan kunnon palkkoja mutta kunnon palkat menee usein myös talouskasvuun. 

Mun mielestä työnantajamaksuja on ihan liikaa ja sitä voisi joku viisaampi tutkia lisää. Voisiko osa pakollisista työnantajamaksuista olla vapaaehtoisia ja työntekijälle voisi maksaa suurempaa palkkaa, samalla työntekijällä olisi enemmän vastuuta tietyistä asioista. 

 

Mulla on vastaavanlainen pohdinta liittyen alviin. miten paljon säästetään jos on yksi alvi luokka?

Vierailija
19/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, moni ei tunnu ymmärtävän, että sen puljunkin on pyörittävä. Ei se ole mitään hyväntekeväisyyttä.

Itselläni oli suht hyvin menestyvä yritys ennen koronaa, mutta pistin puljun alas kun asiakasvirrat tyrehtyivät. Työntekijät toki olivat hyvin paljon tätä vastaan, kuulemma väärin tehty. Koomista tässä oli se, että kun asiakasvirrat tyrehtyivät ja piti pistää pulju kiinni väliaikaisesti, silti olettivat että maksan heille palkkaa. Mistähän se palkka mahtaa tulla, jos ei töitäkään ole? Tämän lisäksi oli vielä tilavuokrat maksettavina, joista ei päässyt eroon.

Nyt uuden yrityksen kanssa en palkkaa enää suoraan työvoimaa. Tulee huomattavasti halvemmaksi palkata vuokratyövoimaa, kun sitä tarvitsee ja isommat hommat teettää soppareilla.

Vierailija
20/29 |
11.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meidän kaupungissa sama ongelma, Pizza ei saisi maksaa yli kympin. SIllä hinnalla ei saa kuin jämä-jauhelihasta, vanhasta kinkusta ja jo kerran homehtuneesta juustosta tehdyn lätyn. Vähän tomaattipyrettä pohjalle ja uuniin.

Työntekijän kulu yritykselle on 26 euroa/tunti vakuutus - ym maksuineen. Koska pizzaa ei mene koko ajan, välillä ehtii tehdä muutakin, on hinnoittelu suoraan vaikeaa. Mutta jos työvoiman osuus pizzan hinnasta on 3,80€ ja muu kate 1,50€, ei tässä enää voi palkkakulua nostaa tippaakaan. Tuosta 1,50€:sta on maksettava vuokrat, sähköt, vedet, mainokset jne jne. Toivottavasti jokainen ymmärtää että palkkaa ei vain voi nostaa ylöspäin. Se on yksinkertaisesti taloudellinen katastrofi. En ymmärrä miten jotkut ulkom-omsteiset paikat pysyvät pystyssä, mistä he hankkivat raaka-aineensa??? Jos nostat sen suosikkipizzan hinnan 9,90 -> 11,90€, katoaa kolmasosa myynnistä, ainakin tällä halpapizza-alalla.

 

Eli jos et voi maksaa palkkaa etkä tarjota realistiseen hintaan tuotetta/palvelua, sinulla on silloin yritys joka ei ole kannattava. Piste.

-Merkonomi.